Læsetid: 8 min.

Momssvindel for milliarder: Svindlere indretter firmaer på tomme grunde og med falske adresser

Danmark mister milliarder til organiseret momssvindel hvert år. Svindlere har let adgang til at oprette firmaer på tomme grunde og falske adresser, kan Information afsløre i dag i samarbejde med erhvervsmediet Finans og det internationale mediesamarbejde Grand Theft Europe
På denne grund i Dragør havde to direktører officielt registreret hver deres virksomhed på den samme adresse, indtil de gik konkurs.

På denne grund i Dragør havde to direktører officielt registreret hver deres virksomhed på den samme adresse, indtil de gik konkurs.

Anders Rye Skjoldjensen

8. maj 2019

Ukrudtet står meterhøjt omkring postkassen, der er blevet brækket op, så låget hænger og dasker i vinden.

Postkassen og ukrudtet er det eneste, der rager op på den i øvrigt tomme grund i nærheden af gadekæret i den hyggelige lille landsby nær Dragør ved København.

På papiret er adressen hjemsted for to direktører, der officielt havde registreret hver deres virksomhed på den samme adresse, indtil de gik konkurs.

Det ene af de to selskaber efterlod ifølge retsdokumenter en gæld til statskassen på 76 millioner kroner. Selv om de to direktører stadig formelt er tilmeldt på adressen i folkeregistret, så er det længe siden, at der har været andet tag over hovedet på grunden end låget på den ødelagte postkasse.

I realiteten er der tale om to såkaldte skraldespandsselskaber med stråmandsdirektører, der for længst er forsvundet – formentlig ud af landet. Også pengene er forsvundet ud af landet. Størsteparten af pengene blev overført til udenlandske konti, inden politiet til sidst slog til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Britta Hansen
  • Anne-Marie Krogsbøll
  • Thomas Tanghus
  • Olaf Tehrani
  • Oluf Husted
  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
  • Bjarne Andersen
  • odd bjertnes
Britta Hansen, Anne-Marie Krogsbøll, Thomas Tanghus, Olaf Tehrani, Oluf Husted, David Zennaro, Eva Schwanenflügel, Bjarne Andersen og odd bjertnes anbefalede denne artikel

Kommentarer

Stig Larsen

Venstre har forvandlet Danmark til svindlernes paradis.

Britta Hansen, Lillian Larsen, Torben Bruhn Andersen, Carsten Wienholtz, Anne-Marie Krogsbøll, Karsten Lundsby, Steen K Petersen, Peter Beck-Lauritzen, Søren Bro, Oluf Husted, P.G. Olsen, Birte Pedersen, Egon Stich, Carsten Mortensen, Torben K L Jensen, Torben Arendal, Bjarne Bisgaard Jensen, Trond Meiring, Tommy Clausen, Ib Christensen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Andersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

@ Stig Larsen,

Ret skal være ret.

Og jeg tror ikke, du har ret i, at Venstre har skabt forvandlingen, for den lå latent i systemet. Det man kan beskylde Venstre for, det er, at man trods solide advarsler omkring dette og andre forhold, så har Venstre vægret sig ved at anerkende problemerne. I hvert fald har man ikke foretaget sig noget som helst .

En hel del af disse problemer har EU gerne ville løse. Og der er faktisk massivt flertal blandt EU-landene for en rigtig god løsning en gang for alle. Men desværre var der enkelte lande, der ikke ville tillade det - heraf bl.a. Danmark.

- I øvrigt føler jeg mig ikke sikker på, at den næste regering med S i spidsen, vil acceptere denne EU-løsning. Og hvis DF skal med i regeringsgrundlaget, er jeg helt sikker på, at man ikke vil tillade en EU-løsning.

Torben Bruhn Andersen, Kim Houmøller, Thomas Tanghus, Karsten Lundsby, Peter Beck-Lauritzen, Olaf Tehrani, Oluf Husted, Torben Lindegaard, David Zennaro og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Karsten Nielsen

Forskningsfeltet kriminologi forklarer lidt her, idet kriminalitetens omdrejningspunkt er "muligheder" for gevinst. Den største kriminogene faktor er således "crime as opportunity". De mange cykler gjorde brugstyveri af cykler mulig. De mange biler fra 1960.erne og frem gjorde brugstyveri af biler mulig.- dog kun indtil startspærren blev indført, og nu stjæles der næsten ingen biler. Ligeledes steg indbruddene, da de mange parcelhuse blev bygget og kvinderne kom på arbejdsmarkedet, så der ikke var nogen hjemme i boligerne. Internettet har medført it-kriminalitet, osv. På samme måde har den liberalistiske stræben efter "frihed" - foruden andet naturligvis - medført muligheder for, at vi stort set alle kan snydes og bedrages, så vandet driver af os. Indtil videre finder vis os åbenbart i det.

Lillian Larsen, Karsten Lundsby, Peter Beck-Lauritzen, Oluf Husted og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er ærgerligt, man ikke kan pudse nogle emsige sagsbehandlere på de skurke.
Så ville det ikke nytte at bede for sin kære mor..

Torben Bruhn Andersen, Erik Fuglsang, Carsten Wienholtz, Anne-Marie Krogsbøll, Karsten Lundsby, Steen K Petersen, Peter Beck-Lauritzen, Søren Bro, Birte Pedersen, Carsten Mortensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Carsten Mortensen

Tjae, ....i tilfældet 'min studerende datter' lykkedes det fint Udbetaling Danmark at standse hendes boligsikring fordi den forrige ikke havde afmeldt sin adresse i den almennyttige bolig.
Såee-øh kan været er Udbetaling Danmark som skal tjekke dem ☺

Britta Hansen, Lillian Larsen, Kim Houmøller, Erik Fuglsang, Carsten Wienholtz, Nis Jørgensen, Anne-Marie Krogsbøll, Thomas Tanghus, Karsten Lundsby, Steen K Petersen, Peter Beck-Lauritzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

"MOMS" afløste den velfungerende "OMS" som ikke gav mulighed for tilbagebetaling af betalt afgift. Begreberne; indgående og udgående, fandtes ikke. Genindfør/forfin dette oprindelige opkrævningssystem og vink farvel til svindlerne.

Trond Meiring, Kim Houmøller, Anne-Marie Krogsbøll, Steen K Petersen, Peter Beck-Lauritzen, Oluf Husted og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Blandt andet Tyskland har ifølge ZDF-dokumentaren gjort sit for at forhindre en løsning for at standse denne grotesk omfattende momssvindel. Desværre.

Nedenunder lidt fra dokumentaren (med risiko for, at noget af det er en gentagelse af denne artikels udførelser).

GB reagerede fx i forhold til den ekstreme svindel med CO2-certifikater, ved simpelthen at gøre dem momsfri (op til 90% af alle certifikater var involveret i svindelen, ligesom Deutsche Bank, der var med i helt stor stil). Momssvindelen var således stoppet for GB.

Også Frankrig og Holland reagerede. De indførte det såkaldte Reverse Charge System, dvs., det er køberen, ikke sælgeren, der indberetter momsen. Også her stoppede momssvindelen. https://www.avalara.com/vatlive/en/eu-vat-rules/eu-vat-returns/reverse-c...

Ifølge Pierre Moscovici, EU-kommissær for økonomi, skat & told, udtaler, at ingen af EU-landene er villig til at afgive det mindste af deres skatte-suverænitet, hvilket ville være nødvendig, for at kunne stoppe svindlen på ca. 50 milliarder Euro - ÅRLIGT! Ifølge ham vil dette kunne stoppes på et 2-timers-møde, hvis viljen eksisterede!

Moscovicis forslag er, at handel mellem EU-lande ikke længere er momsfri, men at alle betaler moms ved inter-EU-handel, som var det deres eget land. Det ville betyde, at den udenlandske skattestyrelse ville modtage momsen og skulle føre den tilbage til det andet land.

Men det vil landene tilsyneladende ikke være med til. De vil hellere miste 50 mia årligt til kriminalitet og terrorisme.

https://www.zdf.de/politik/frontal-21/der-grosse-betrug-vom-7-mai-2019-1...

Trond Meiring, Erik Fuglsang, Carsten Wienholtz, Torben K L Jensen, Anne-Marie Krogsbøll, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Birger Bartholomæussen

Digital screening? En ny omgang EFI? Hvorfor ikke udstyre lokale kontanthjælpsmodtagere med en knallert og en måneds regulær løn? Så kan de lige slå et smut forbi og tjekke adressen. Eller hvad med at mobilisere Dansk Mælkekasseknallerist Forbund?

Minna Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Erik Fuglsang, Trond Meiring og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Birger Bartholomæussen

Digital screening? En ny omgang EFI? Hvorfor ikke udstyre lokale kontanthjælpsmodtagere med en knallert og en måneds regulær løn? Så kan de lige slå et smut forbi og tjekke adressen. Eller hvad med at mobilisere Dansk Mælkekasseknallerist Forbund?
PS Jeg er blevet afhrævet et gebyr på DKK 800 plus renter for for sen indberetning af moms i mit for snart 3 år siden nedlagte konsulentfirma. Det kan SKAT s'gu heller ikke finde ud af!

Minna Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

EU er sgu gået hen og blevet en sovepude - på tide de dropper fuld enighed og går over til simpelt flertal og den virkelige grund til det demokratiske underskud i EU mysteriet

Britta Hansen

Helt ærligt, Frunza:

»Skattemyndighederne er etableret ikke kun for at indsamle penge fra folk, men også for at hjælpe folk med at betale deres skat. Derfor bygger den på tillid snarere end på kontrol. Og det betyder noget for den kontrol på meget højt niveau, som man skal yde i disse sager,« forklarer Marius-Christian Frunza."

Jeg tror nærmere på den her forklaring:

»Skat har jo været stort set helt nede og ligge. Nu begynder man at tilføre ressourcer til Skat, men før de fungerer, så går der jo altså en række år. Så man kan sige, at Skat er ikke klar til at lave den effektive og forbyggende indsats.«

Og denne 'nedlæggelse af SKAT' er Venstres værk, ligesom Stig Larsen sagde i 1. kommentar.

P.G. Olsen, Trond Meiring, Minna Rasmussen, Anne-Marie Krogsbøll, Eva Schwanenflügel og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Minna Rasmussen

Regeringen har været totalt inkompetent til at forvalte vores skattepenge - og nu vil de også have "ansvaret" for hospitalerne :O.

Jan Guldager, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar