Læsetid: 5 min.

»Jeg vil ikke risikere at skulle sige til min datter om 20 år: ’Din far lod bare stå til’«

44-årige farvehandler Jacques Oppendiech har altid sat sit kryds ved SF. Men nu er det slut. Han er skuffet over, at partiet ikke siger fra over for Socialdemokratiets højredrejning på udlændingeområdet. I protest sætter han derfor krydset ved Enhedslisten, når danskerne går til stemmeurnerne
44-årige Jacques Oppendiech fra Lolland har været trofast SF-vælger i en årrække, men ikke længere. Ghettopakken har fået ham til i protest at se længere mod venstre.

44-årige Jacques Oppendiech fra Lolland har været trofast SF-vælger i en årrække, men ikke længere. Ghettopakken har fået ham til i protest at se længere mod venstre.

Peter Nygaard Christensen

25. maj 2019

Langt ude på landet, nærmere betegnet i Nysted midt på Lolland, ligger et rødt murstenshus over for en landsbykirke, der er oplyst i mørket. I huset bor Jacques Oppendiech sammen med sin kæreste og datter.

Information er taget på besøg hos ham for at tale om dansk politik i forbindelse med det forestående folketingsvalg. For første gang siden den 44-årige farvehandler fik stemmeret, har han ikke tænkt sig at stemme på SF.

»Med SF er det mere det, de ikke siger. Den her stiltiende accept er næsten det værste af det hele. Du ved, hvor du har Martin Henriksen. Du ved, hvor du har Tulle. Du ved, hvor du har alle de andre tåber. Men når SF ikke siger fra, så ved man ikke, hvor man har dem,« siger han.

Hans datter og kæreste sidder inde i stuen, hvor gullige og sort-hvide slægtsbilleder hænger over kommoden, og ilden i brændeovnen knitrer. Fjernsynet er tunet ind på det populære børneprogram Paw Patrol ­– den treårige datters yndlingsshow.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Trond Meiring
  • Britta Hansen
  • Bjarne Jørgensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Kurt Nielsen
  • Tommy Clausen
  • Hans Larsen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Steffen Gliese
Thomas Tanghus, Trond Meiring, Britta Hansen, Bjarne Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, Tommy Clausen, Hans Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Frode Sørensen

Det er en god grund til at stemme på Enhedslisten ved Folketingsvalget, idet det er det eneste parti, som ikke er med i arbejdsmiljøforliget, der sikrer, at i de kommende 3 år vil være 6 tusinde døde/mord p.g.a. dårligt arbejdsmiljø, især. det kemiske.
Uddybning i min artikel på KemiFOKUS: Arbejdsmiljøforliget og det kemiske arbejdsmiljø.
For første gang er SF med til at sikre et dårligt arbejdsmiljø. Socialdemokratiet har været det hele tiden, f.eks. ved Mette Frederiksen som beskæftigelsesminister ikke at ville forbyde kræftfremkaldende stoffer, som i mange år har været forbudt i nabolande.

Ole Kristensen, Trond Meiring, Karsten Lundsby, Carsten Wienholtz, Steen K Petersen, Britta Hansen, Bjarne Jørgensen, Arne Albatros Olsen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

En udmærket artikel, der dog skæmmes lidt af den lidt forældede opfattelse, at Enhedslisten skulle ønske Danmark ud af EU. Som Hans Engell bemærkede i går, så ville landet, hvis Enhedslisten kom ind i stedet for Folkebevægelsen, for første gang siden 1979 være uden repræsentanter for et parti der ønskede dansk udtræden.

Thomas Tanghus, Hans Aagaard, Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Rolf Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Nej EL vil bum,bum øh og så alligevel og måske og man kan aldrig vide og på den anden side på længere sigt afhængig af men naturligvis aldrig så det står helt fast.