Læsetid: 3 min.

S åbner for at gøre det lettere at være demokratisk virksomhed efter et valg

Der er udsigt til bedre vilkår for demokratiske virksomheder, hvis regeringsmagten skifter efter et kommende folketingsvalg, lyder det fra Socialdemokratiet. Partiet er blandt andet positive stemt over for at kigge på skattefordele og en ny selskabsform til demokratiske virksomheder
»Hele den socialdemokratiske bevægelse er jo blandt andet bygget på et meget stærkt og kooperativt tankesæt. Derudover er demokratisk ejerskab jo også en meget dansk ting, og hvis man fra politisk hold kan hjælpe den type virksomheder på vej, så synes jeg, at det er værd at kigge nærmere på og være åben over for,« siger Peter Hummelgaard Thomsen.

»Hele den socialdemokratiske bevægelse er jo blandt andet bygget på et meget stærkt og kooperativt tankesæt. Derudover er demokratisk ejerskab jo også en meget dansk ting, og hvis man fra politisk hold kan hjælpe den type virksomheder på vej, så synes jeg, at det er værd at kigge nærmere på og være åben over for,« siger Peter Hummelgaard Thomsen.

Jeanne Kornum

3. maj 2019

Det måske kommende regeringsparti, Socialdemokratiet, er yderst positiv stemt over for at kigge nærmere på vilkårene for demokratiske virksomheder.

Sådan lyder meldingen fra Peter Hummelgaard Thomsen (S), der er medlem af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget og forfatter til bogen ’Den syge kapitalisme’ oven på Enhedslistens udspil til at fremme af demokratiske og kooperative virksomheder.

»Jeg synes, det er et spændende udspil, og jeg deler sådan set også grundanalysen om, at vi kan og bør gøre mere for at fremme den demokratiske ejerform,« siger Peter Hummelgaard Thomsen.

Som Information beskrev i går, vil Enhedslisten med deres udspil blandt andet indføre fordelagtige skatteregler for en virksomhedsejer, der vælger at overdrage sin virksomhed til medarbejderne. Ligesom partiet vil give bedre lånemuligheder og rådgivning til demokratiske virksomheder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Romme
  • Viggo Helth
Gert Romme og Viggo Helth anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mon ikke Hummelgaard bliver banket på plads for at rose Enhedslistens forslag?

Eva Schwanenflügel, Michael Nielsen, Mogens Holme, Christian Mondrup og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar

Forslaget er indlysende godt.

Men hvad så med at tage skattesnylterne med - både de lovlige og selvfølgelig de ulovlige skatteplaneringer. For de lovlige skatteplaneringer er lige så umoralske som de ulovlige. Og mange af disse skattesnylter-penge havner i øvrigt i useriøse EU-lande. af

Et studie fra 2013 viste, at globalt set sendte private med finansielle formuer 6.000 mia. $ i skattely.

Ifølge et studie fra 2013 blev der i 2013 placeret omkring 6.000 mia.$ i skattely på verdensplan. Heraf var i 2013 omkring 100-150 mia DKK fra danske privatpersoner. Og studiet viste også, at Danmark hvert år i denne periode gik glip af skatteindtægter af 2,5-3,75 mia DKK fra kapitalindkomster - det vil sige renter, dividender, kursgevinster.
- Og ingen tror vel, at disse gigantiske beløb er blevet mindre siden.