Læsetid: 4 min.

Seniorpensionen er De Radikale og DF’s forsøg på at fange S i en ny efterlønsfidus

Med aftalen om seniorpension forsøger statsminister Lars Løkke Rasmussen at lokke Dansk Folkeparti og De Radikale med i et parlamentarisk baghold på en kommende S-regering. Men fidusen vil næppe virke lige så effektivt som i 2011
Seniorpensionsaftalen mellem regeringen, DF og De Radikale er Lars Løkkes forsøg på at trække Mette Frederiksen med ned i faldet. Aftalen skal bane vejen for, at et styrket Venstre kan genvinde regeringsmagten efter Socialdemokratiets forestående sejr og valgperiode.

Seniorpensionsaftalen mellem regeringen, DF og De Radikale er Lars Løkkes forsøg på at trække Mette Frederiksen med ned i faldet. Aftalen skal bane vejen for, at et styrket Venstre kan genvinde regeringsmagten efter Socialdemokratiets forestående sejr og valgperiode.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

4. maj 2019

Hvis han ikke kan vinde over dem, kan statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i det mindste forsøge at tvinge Socialdemokratiet til at videreføre Venstres økonomiske politik. I bredeste forstand.

Aftalen om en ny seniorpension bærer præg af, at Venstre på forhånd forventer at tabe valget. Det er en ren defensiv foranstaltning. Men Løkke har bestemt ikke opgivet ambitionen om at præge dansk politik i de kommende år, selv hvis regeringsmagten skulle skifte side.

Det vigtigste element i aftalen er således ikke substansen, som er aldeles ukontroversiel, men derimod det taktiske setup.

Ved at binde Dansk Folkeparti og De Radikale ind i en ny, blå musketered, hvor de lover at ville blokere for Socialdemokratiets valgløfte om en differentieret pensionsalder for nedslidte, satser Lars Løkke på, at S-formand Mette Frederiksen kan være på vej mod et nederlag af Helle Thorning-Schmidt’ske dimensioner.

Det slet skjulte motiv er at gentage fidusen fra 2011. Dengang fik Lars Løkke tvunget Socialdemokratiet til selv at måtte gennemføre forringelserne af efterlønnen og halveringen af dagpengeretten efter regeringsskiftet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Alvin Jensen
  • Bjarne Andersen
  • Christian Mondrup
  • Runa Lystlund
  • Carsten Mortensen
  • Marianne Stockmarr
Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Bjarne Andersen, Christian Mondrup, Runa Lystlund, Carsten Mortensen og Marianne Stockmarr anbefalede denne artikel

Kommentarer

Werner Gass

Ja den lille svindler er en lurendrejer, fupmager og absolut upålidelig personage.
Og traktor Troels lyver samvittighedsløs når det kræves af ham.
Østergaard er glad for, at man har ret til at ansøge om egen undergang, uden reelt at have en chance for at vide hvad man får af hvem! Det er da også en slags oversalg der ville være strafbart i almindelig handel.

Seniorpension, det største bluffnummer i nyere tid, skulle give plads til 17.000 personer for en 5. del af de udgifter der af finansministeriet blev beregnet til 1.700 på Mette Frederiksen's tidligere folkepension til med den lavere folkepensions takst som udgangspunkt.
Venstre ved du hvor du har - de lyver og svindler så det driver.

Birthe Lauridsen, Torben Skov, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Susanne Kaspersen, Bjarne Andersen, Birte Pedersen, Steen K Petersen, Carsten Mortensen, Egon Stich, Peter Knap, Trond Meiring, Marianne Stockmarr og Troels Brøgger anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

Østergaard er GODT nok blevet lokket i fælden! I klub med Dansk Folkeparti! Jeg må le.

Torben Skov, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Liselotte Paulsen, Susanne Kaspersen, Christian Mondrup, Birte Pedersen og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar

Lad R danne regering med De Nye Borgerlige, Liberal Alliance og DF. Hvis R vil fortsætte den destruktive politik Vestager stod for, må de som minimum selv stå på mål for resultatet. Lad dem blot, de vil ikke holde mere end højest et år.
Det er vigtigere at vi har et klart og rent socialt alternativ til mudderpartierne, end end at blande sig i sølet med dem, så vi vælgere ikke har et reelt alternativ ved kommende valg.

Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Susanne Kaspersen, Bjarne Andersen og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Werner Gass

Ret til hvad????

Alle har vi jo ret til at søge om fortræde for Dronningen!
Men for man derfor denne fortræde hvis man anmoder om det.
Det hedder jo også: ,gør din pligt og KRÆV din ret,.
Ikke: gør din pligt og ANMOD om din ret! Som du så eventuel for tilkendt eller afvist.
Større narrefisse er sjældent set end det som Svindleren, Tulle og Østergaard nu præsenterer.

Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Susanne Kaspersen, Bjarne Andersen, Steen K Petersen, Torben K L Jensen, Mogens Holme og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Så er der spørgsmålet om Ankestyrelsen der i forgangne år har været den største stopklods - Den skal nødvendigvis nedlægges hvis det skal virke. Underligt at der ikke blev spurgt om det.

Peter Knap, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Karsten Lundsby og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

vi vælgere har måske en gylden mulighed for at tage ræven på de politikere, der så længe har gjort det grimme ved os, og ved Danmark,
jeg forestiller mig et valgresultat hvor Ø Å S og F får et komfortabelt flertal, og hvor Ø Å og F går markant frem, det kunne være som en følge af klima-spørgsmålet tilsat et ønske om at rette op på uligheden,
det geniale ved dette scenarie vil være at S måske får den gode ide at føre socialdemokratisk politik og midlertidigt lægge borgerligheden på hylden, og dette så medfører at de vinder de vælgere tilbage ved det næste valg, som de har tabt på deres højredrejning,
jeg er ikke i tvivl dette ville gavne dansk klima og miljøpolitik markant, hvilket jo er i den grad påtrængt efter løkkes nærmest fatale misregime.

Torben Skov, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, Susanne Kaspersen, Steen K Petersen og Peter Knap anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Forslaget om, at fagforeningerne fra egne rækker skal udvælge hvilke lønmodtagergrupper som har ret til en tidlig pensionering skriger til himlen. Igen og igen forbeholdes særrettigheder de borgere som tilhører dukse Danmark, rettigheder som den almindelige borger ikke har. Det mest asociale forslag jeg længe har set, da befolkningen på denne måde for alvor opdeles i et lønmodtagernes A, B og et C hold. Jeg kunne forestille mig, at en gruppe med fortrinsret til en differentieret pensionsalder - A holdet på toppen af løn pyramiden i den danske model, bliver piloter. De er udbrændte længe før de bliver 70 år, hvorfor de ubevidst kan være til fare for andres sikkerhed inden de fylder 60. De de fleste andre grupper er kun er til fare for sig selv. De som skaber værdier i samfundet får endnu engang en lang næse. Sjov nok går debatten i Frankrig i den stik modsatte retning, da man finder at en differentieret pensionsalder er hamrende uretfærdig. Men i Frankrig kan man også først trække sig tilbage når man fylder 62 år, hvor kravet er 60 år, mens en togfører er nedslidt som 56 årig. Det er ren bluff som styrer, så jeg er ret enig med De Radikale.

Eva Schwanenflügel

Thulesen Dahl kunne vinde OL i slalom.
Han har allerede meldt ud, at DF støtter Socialdemokratiet mht differentieret pension, skulle Mette Frederiksen blive Statsminister..

Kristian Spangsbo

Venstre er og bliver for de uværdig... Lars Løkke end ikke skrammer sig over at bruge nedslidte for en ministerbil...