Læsetid: 8 min.

Socialdemokraten Jesper Petersen håber, at han kan male den gule farve over med rød i Gram og omegn

Den første uges valgkamp er slut, og i Gram nåede de lokale folketingskandidater fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti både at være til forsamlingshusdebat og dele roser og slikposer med et billede af Kristian Thulesen Dahl på posen ud til borgerne. I kredsen kæmper kandidaterne om de samme vælgere og ønsker begge både at føre en stram udlændingepolitik og give mere velfærd til borgerne
Jesper Petersen (S) deler blomster ud foran Brugsen. Han håber, at Socialdemokratiets fokus på at gavne udviklingen uden for de store byer kan appellere til vælgerne i hans kreds.

Jesper Petersen (S) deler blomster ud foran Brugsen. Han håber, at Socialdemokratiets fokus på at gavne udviklingen uden for de store byer kan appellere til vælgerne i hans kreds.

Peter Nygaard

13. maj 2019

Debatten i Sndr. Vilstrup forsamlingshus ikke langt fra Gram i Sønderjylland kommer hurtigt til at handle om velfærd. De fire kandidater i salen er enige: Der skal bruges flere penge på ældre, børn og unge i Danmark.

Jesper Petersen, den lokale kandidat fra Socialdemokratiet, vender sig om mod Dansk Folkepartis folketingskandidat Torbjørn Fristed og siger så:

»I ønsker endnu mere velfærd. Hvorfor vil I så holde en Venstre-regering ved magten? Tag skridtet! Støt Mette Frederiksen. Ellers bliver det nøjagtigt det samme.«

Det er onsdag aften, dagen efter Lars Løkke Rasmussen udskrev valg. Omkring 50 sønderjyder har netop sunget fællessang fra højskolesangbogen for at åbne valgkampens første paneldebat i området. På forsamlingshusets scene sidder kandidater fra Venstre, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Nej, det ene parti nøjes med at sige, de vil gøre noget for velfærden, men de har i hele deres 25-årige eksistens ikke gjort andet end at kæmpe for skattelettelser til de rigeste.

Ebbe Overbye, Arne Lund, Trond Meiring, Hans Bruun Jensen, Benny Larsen, søren ploug, Susanne Kaspersen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Jesper Petersen er opskriften på en levebrødspolitiker. Kan nogen stole på Jesper Petersen, der startede sin politiske karriere i SF's ungdom, og der var voldsom modstander af motorvejen Sønderborg-Kliplev. Siden hoppede han over til Sosserne hvor det var lettere at blive (gen)valgt, og så tog han afstand fra det han mente engang.