Læsetid: 3 min.

SV-regering kan være Løkkes sidste chance for magt

Sandsynligheden for, at Lars Løkke Rasmussen kan fortsætte som statsminister på borgerlige mandater er efterhånden så lille, at ledende venstrefolk nu er begyndt at spekulere i et højest usandsynligt regeringssamarbejde med Socialdemokratiet
Der er ikke mange, der tror på det realistiske i en regering, hvor både S og V indgår. Ikke desto mindre taler mange – ikke mindst i Venstre – om dette scenario efter et valg.

Der er ikke mange, der tror på det realistiske i en regering, hvor både S og V indgår. Ikke desto mindre taler mange – ikke mindst i Venstre – om dette scenario efter et valg.

Liselotte Sabro

15. maj 2019

De politiske forskelle er ikke større, end at det rent praktik sagtens ville kunne lade sig gøre. Men reelt er der kun to politikere på Christiansborg, der for alvor håber på en SV-regering, der sidst blev forsøgt i 1978, og som nu i stigende grad diskuteres i korridorerne her under valgkampen.

Den ene er Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, som står til snart at måtte aflevere nøglerne til Statsministeriet.

På det seneste har han talt med flere i sin inderkreds om mulighederne for en genoplivet SV-regering, og byttehandlen er ganske enkel: Venstre vil støtte en socialdemokratisk statsminister, mod dels at få vigtige ministerposter, og dels at Løkke bliver udnævnt til ny EU-kommissær, altså som erstatning for den radikale Margrethe Vestager.

Den anden og mere overraskende fortaler for en SV-regering er Alternativets leder Uffe Elbæk, som pludselig er begyndt at tro på en tredje vej uden om yderfløjene til højre og venstre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Frede Jørgensen
  • Torben K L Jensen
Eva Schwanenflügel, Frede Jørgensen og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

De kommunale borgmestre bliver jo nødt til at samarbejde i det daglige arbejde om hvordan man bruger de midler politikerne på Christiansborg stiller til rådighed - alt efter partifarve og kunne de selv udskrive skatter uden udligning ville billedet være det samme i kommunerne.
Hvis man kalder til et nationalt kompromis for at løse klimakrisen burde Mette Frederiksen i sin første nytårstale bede befolkningen gennem en folkeafstemning om et lån fra fremtidens generationer ved at øge statsgælden fra 19 % til 50 % af BNP med udskrivning af statsobligationer til renter omkr. nul % (10 % under EU´s grænse på 60 %) det vil give et rådighedbeløbet over de 12 års frist FN har givet på 4.000 millarder kr. Landbruget gæld (350 mia.) deles fifty-fifty af staten og bankerne mod at de levedygtige landmænd efter omlægningen af landbruget til økologisk drift dyrker jorden uden afdrag og renter så længe aftale ikke misligeholdes. Inden 2030 skal Danmark have vindmølleparker,solanlæg nok til at dække vores energibehov 100 %. Tilskud til el-drevet transport,togpriserne skal være meget lavere end fly og Danmark skal tilsluttes højhastighedstogs netværket i EU. Et engangsprojekt der gør Danmark langtidsholdbar og bæredygtig. Lad ungdommen bestemme deres egen skæbne.

Alvin Jensen, Trond Meiring og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Dennis Tomsen

Kun en tåbe frygter ikke en SV-regring.

Eva Schwanenflügel, Benta Victoria Gunnlögsson, Karsten Jensen, Alvin Jensen, Torben K L Jensen, Espen Bøgh og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Rasmus Knus

Løkke er færdig.

Eva Schwanenflügel, Helle Walther, Benta Victoria Gunnlögsson, Espen Bøgh, Alvin Jensen og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Venstre havde måske fået mere ud af at tone rent flag og stillet Kristian Jensen som statsministerkandidat, denne gang. Et frisk pust - som de siger hos støttepartiet. Hvis altså ikke lige der var det med SKAT. Nu må super Lars så klare ærterne. Igen.

Helle Walther

SV regering er utopi med en Løkke, så glem det, om 10 år måske, men nu. Glem det. Ikke DF og Ikke V. Hvis ikke S går alene, må det blive med SF. Men de går alene.