Læsetid: 4 min.

Syriske Moyed al-Zoebi dømt for terror i tændstiksagen: »Jeg er ikke sådan«

En bombe lavet af tændstikker skulle sprede skræk og rædsel i København, mens tilfældige forbipasserende skulle stikkes ned med knive. Sådan lød anklagen mod en syrisk asylansøger, som mandag blev dømt for terrorplaner ved Københavns Byret
En bombe lavet af tændstikker skulle sprede skræk og rædsel i København, mens tilfældige forbipasserende skulle stikkes ned med knive. Sådan lød anklagen mod en syrisk asylansøger, som mandag blev dømt for terrorplaner ved Københavns Byret

Sofie Holm Larsen

21. maj 2019

Mandag faldt der dom i en spektakulær terrorsag.

En 32-årig syrisk mand, som tidligere har været asylansøger i Sverige, blev ved Københavns Byret idømt 12 års fængsel for at have forsøgt at gennemføre et terrorangreb i København. Han blev desuden dømt til udvisning for bestandig.

Den dømte, Moyed al-Zoebi, der har nægtet sig skyldig hele vejen igennem, ankede dommen på stedet.

Terrorsagen er blevet kendt som Tændstiksagen, idet Moyed al-Zoebi sammen med en landsmand skulle have forsøgt at bygge en eller flere bomber med svovl fra 17.460 tændstikker. Ifølge skyldkendelsen ville de to syrere stikke tilfældige mennesker ned på gaden med to køkkenknive, hvorefter de havde tænkt sig at sprænge en eller flere bomber.

Retten har vurderet, at Moyed al-Zoebi sympatiserede med Islamisk Stat under planlægningen, og at terrorplanerne var jihadistisk funderet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu