Læsetid: 2 min.

En syvårig var til vælgermøde med statsminister H.C. Hansen

En meget ung tilstedeværende i valgkampen 1957 husker en socialdemokratisk statsminister, der talte indtrængende, alvorsfuldt og ligetil. Og den konservative Poul Møller, der fik salen til at grine
16. maj 2019

Blandt de nulevende er der ikke mange, der kan prale af at have været til møde med statsminister H.C. Hansen. Men det kan jeg. Sammen med min far var jeg til et vælgermøde på Dragør Strandhotel, hvor H.C. Hansen deltog for Socialdemokratiet.

Jeg var syv år gammel. Det var op til folketingsvalget i maj 1957. Jeg har svært ved at tro, at min far tog mig med for at skole mig i folkestyre. Snarere har jeg plaget min far om at gå til mødet og tage mig med. Jeg var et mærkeligt syvårigt barn.

Når H.C. Hansen på trods af sine statsministerforpligtelser over for hele riget satte en aften af til Dragør, skyldes det, at han var opstillet i den valgkreds, byen indgik i, Gladsaxe-Amager-kredsen. Som den pligtopfyldende mand, H.C. Hansen var, deltog han i seks ud af de ti vælgermøder, der blev holdt i kredsen, har jeg siden læst.

Hen over de 62 år, der er forløbet siden det fjerne vælgermøde på Dragør Strandhotel, husker jeg den respekt, der ombølgede H.C. Hansen – både fra salen og de andre partiers repræsentanter. H.C. Hansen talte indtrængende, alvorsfuldt og ligetil, og han høstede varmt ærbødigt bifald fra Dragørs fiskere og arbejdsmænd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu