Læsetid: 3 min.

Tænk, hvis vi kunne nære fortrøstningen: ’Åh, bare regeringsmagten dog skifter’

Hvor store forventninger kan man nære til en ny regering? Sådan spørger en vælger, der er blevet skuffet de få gange, forventningerne var høje
Efter Folketingsvalget 1968 blev en borgerlig flertalsregering dannet  bestående af Venstre, Det Konservative Folkeparti og Det Radikale Venstre, VKR-regeringen, med den radikale partileder Hilmar Baunsgaard som statsminister.

Efter Folketingsvalget 1968 blev en borgerlig flertalsregering dannet  bestående af Venstre, Det Konservative Folkeparti og Det Radikale Venstre, VKR-regeringen, med den radikale partileder Hilmar Baunsgaard som statsminister.

Ebbe Andersen

22. maj 2019

Bliver alt bedre, hvis et nyt folketingsflertal bliver resultatet af valget?

Det kan man jo som vælger håbe på. Og det er just denne forhåbning, som Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, har spillet på med nogle store plakater, som hendes parti satte op som opvarmning til folketingsvalgkampen i år.

Ved siden af et nydeligt billede af partiformanden står med store bogstaver: »TÆNK, HVAD VI KUNNE GØRE, HVIS DANMARK FIK EN NY REGERING.«

Jovist, man prøver at forestille sig det, og det kan svimle for én – alt efter, selvsagt, hvor vidtgående ens ønsker er.

Lad mig tilstå: Jeg hører til dem, der førhen er blevet skuffede. Det er kun ved få folketingsvalg, jeg har haft forventninger om, at nu, nu ville der ske noget, der gjorde det hele anderledes. Og så gik det meget mindre opmuntrende, end jeg havde forestillet mig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Mortensen
  • Frederik Groth Nordstrøm
  • Niels Duus Nielsen
Carsten Mortensen, Frederik Groth Nordstrøm og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ole Kresten Finnemann Juhl

At forvente omvæltende samfundsændringer af nogen art overhovedet, er en anelse naivt så længe DF, V og S har det massive flertal i Folketinget; og det er vel egentlig også meget godt for de fleste af os, - bortset fra vore udstødte og marginaliserede medborgere med overvejende muslimsk baggrund, der betaler en høj pris for vores magelighed, tryghed og velstand og velfærd.

Frederik Groth Nordstrøm

Korrekt, Ole Kresten, og inkl. Klimaet, der mere eller mindre bliver larmede ignoreret af næsten det samlede folketing.

Ole Kresten Finnemann Juhl

Klimaet skal nu nok klare sig; og så længe der er en dråbe eller en skovlfuld fossile brændstoffer at hente, så sker der ikke for alvor noget på den politiske verdensscene fsa. angår udnyttelse og udvikling af nye energikilder...

Torben K L Jensen

David Rehling er en vaskeægte radikal af den gode højskole-æt der kunne sammen med kultur-socialister som Julius Bomholt. Det var tider - ja,det var tiiider. Ikke sandt - David.