Læsetid: 4 min.

Tavsheden er guld værd for Henrik Sass

Kan man blive ny finansminister, hvis man nægter at tale med pressen og heller ikke er kendt for store samfundsøkonomiske analyser? Ja, men kun hvis man hedder Henrik Sass Larsen
Henrik Sass Larsen har ikke brugt megen tid på at være i medierne under den igangværende valgkamp. Der er dog undtagelser som her, hvor han præsenterer Socialdemokratiets opdaterede 2025-plan den 20. maj.

Henrik Sass Larsen har ikke brugt megen tid på at være i medierne under den igangværende valgkamp. Der er dog undtagelser som her, hvor han præsenterer Socialdemokratiets opdaterede 2025-plan den 20. maj.

Mads Claus Rasmussen

1. juni 2019

Han er ikke nogen folkeforfører. Udadtil virker det bizart, at Socialdemokratiets suverænt stærkeste mand og mest sandsynlige kandidat til at blive ny finansminister – og dermed måske snart Danmarks mest magtfulde mand – ikke vil udtale sig frit til pressen.

I en valgkamp skiller det sig mildest talt ud, at en højtprofileret politiker ikke vil stille sig til rådighed for den undrende offentlighed.

53-årige Henrik Sass Larsen er imidlertid mere end ligeglad med, hvordan hans bryske og ordknappe facon måtte virke på meningsdannere og vælgere i andre kredse end hjemstavnen i Køge, for han ved udmærket godt, at alle socialdemokrater ved, at han indadtil tillægges en meget stor del af æren for Socialdemokratiets comeback.

Han har heller ingen problemer med, at kritikere nu tordner mod, at han har pålagt alle de andre socialdemokrater en mundkurv her i valgkampens slutspurt.

I en intern mail til alle S-folketingsmedlemmer, som er blevet lækket, skriver han, at »man ikke udtaler sig – heller ikke på eget ordførerområde – medmindre det er aftalt med Christiansborg forinden«.

Alt skal godkendes af ham, og Sass har absolut ingen tillid til medierne.

Lige så skør attituden virker i sammenligning med stort set alle andre politikere og partier i moderne politik, hvor al omtale normalt er god omtale, lige så god mening giver den introverte fremgangsmåde for Socialdemokratiets nye, grå eminence.

Han kan ikke siges at have folkelig gennemslagskraft.

Ved det seneste folketingsvalg fik Henrik Sass Larsen kun 7.201 personlige stemmer, en betydelig tilbagegang i forhold til 2007, hvor han fik næsten 50 pct. flere personlige stemmer. Men heller ikke den tiltagende kritik af hans arbejdsflid, eftervirkninger af depression og hårdkogte væsen ser ud til at ville spille en rolle, når det kommer til hans muligheder for at indtage posten som ny finansminister.

Dog er Nicolai Wammen også i spil, hvis Henrik Sass Larsen i sidste øjeblik skulle blive vejet og fundet for ustabil. For intet er nogensinde helt sikkert i toppolitik.

Strategisk rænkespil

Henrik Sass Larsen er en brutal figur, som hellere vil være frygtet end elsket. Den afgørende magtpolitik udspiller sig nemlig ikke for åben skærm. Tværtimod.

Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen er kongeeksemplet på, at den afgørende indflydelse i politik erobres bag kulisserne.

Når Henrik Sass Larsen står til overhovedet at kunne blive udnævnt til rigets kassemester – i tilfælde af en ny S-regering – skyldes det personlige egenskaber, som hverken er populære, forsonende eller forførende.

Sammen med Socialdemokratiets stabschef Martin Rossen har Henrik Sass Larsen gennemført en på mange måder defensiv og i hvert fald opportunistisk manøvre, der internt vurderes til at være selve årsagen til, at Mette Frederiksen snart ser ud til at få muligheden for at danne en ny S-regering: Sass siges at være hovedårsagen til, at mere end 100.000 vælgere, som stemte på Dansk Folkeparti i 2015, nu er på vej tilbage til Socialdemokratiet.

Det tætte trekløver – der altså består af Sass, Rossen og Frederiksen – har i de senere år formået at forene og flytte et samlet parti hen, hvor vælgerflertallet er – bl.a. i udlændingepolitikken – for dernæst at indgå en alliance med Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl. En alliance, der ser ud til at give fuld og ensidig gevinst for Socialdemokratiet.

Uanset om man bryder sig om dynamikken eller ej, så er vælgerflugten fra Dansk Folkeparti over til Socialdemokratiet – hen over midten – den altafgørende faktor bag det forestående regeringsskifte, og kun få vil bestride, at det først og fremmest er sossernes ryk i udlændingepolitikken, som har overbevist de frafaldne DF-vælgere.

DF’ernes ridderslag

Henrik Sass Larsen er på godt og ondt hovedmanden bag den fælde, som Dansk Folkeparti nu skæbnesvangert er gået i.

Ledende DF’ere er nemlig kommet til at begå den monumentale fejltagelse, at de har legitimeret Socialdemokratiets skift i udlændingepolitikken, og dermed har de åbnet for sluserne for at lade egne vælgere gå tilbage til sosserne, ved netop at fremhæve Henrik Sass Larsen som garanten for den fortsatte strammerkurs.

Sammenbruddet for Dansk Folkeparti begyndte således for alvor i 2016, da Dansk Folkepartis Søren Krarup udtalte til Jyllands-Posten:

»Jeg har ingen respekt for Lars Løkke og hans regering, der mangler viljen til at forsvare Danmark mod en islamisk indvandring, der truer vores fremtid. På det område har jeg meget mere tillid til for eksempel Henrik Sass Larsen.«

Efter Søren Krarup først havde legitimeret Henrik Sass Larsen som en stærkere garant for en stram udlændingepolitik end selv Venstres formand og statsminister, fulgte DF-formand Kristian Thulesen Dahl op på partiets landsmøde sidste efterår:

»Kære socialdemokrater. Hvis I ønsker at vise, at I har taget skridtet fuldt ud, så lad da Henrik Sass brøle for fuld udblæsning.«

Paradokset er blot, at Henrik Sass Larsen ikke længere behøver at brøle i offentligheden, for DF-vælgerne har fattet budskabet: Nu kan gammelsocialdemokratiske vælgere, der ønsker en stram udlændingepolitik, sagtens stemme på Socialdemokratiet – igen.

Ingen forventer, at Henrik Sass Larsen vil skrive sig ind i historien som en epokegørende finansminister, ej heller at han vil mestre et større intellektuelt opgør med Finansministeriets regnemodeller i en grønnere retning.

Men for Mette Frederiksen har han allerede gjort rigeligt. Hun belønner primært loyalitet og ikke mindst en mand, der har skaffet partiet de afgørende stemmer.

Henrik Sass Larsen – der i 2011 i allersidste øjeblik blev frasorteret som finansministerkandidat af forgængeren Helle Thorning-Schmidt, alene fordi departementschefseliten var utryg ved hans underklassefortid – står til at hævne sig og blive Danmarks nye finansminister på trods. Hvis han altså ikke på dramatisk vis frasorteres igen, og f.eks. Nicolai Wammen springer ind foran, på samme måde som Bjarne Corydon gjorde i 2011.

På trods af et omdømme med dovenskab, problemer med depression og dyb mistillid til alle andre er Henrik Sass Larsen dog favoritten til snart blive Danmarks mægtigste mand, ganske enkelt fordi topsosserne mener, at han ene mand har vundet valget. Så kommer alt andet i anden række.

Lars Trier Mogensen skriver politiske analyser i Information og er chefredaktør for nyhedsbrevet /dkpol, som udgives af Føljeton

valgtest 2019 hvilket parti skal jeg stemme på
Læs også
Socialdemokraterne stemmer med regeringsmagten, viser Informations optælling, men er det også udtryk for en højredrejning?
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Olaf Tehrani
 • Niels Møller Jensen
 • Bjarne Andersen
 • Kim Folke Knudsen
 • David Zennaro
 • Frede Jørgensen
 • Thomas Tanghus
 • Espen Bøgh
 • Helle Walther
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Torben K L Jensen
Olaf Tehrani, Niels Møller Jensen, Bjarne Andersen, Kim Folke Knudsen, David Zennaro, Frede Jørgensen, Thomas Tanghus, Espen Bøgh, Helle Walther, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Sass er Socialdemokratiets Tywin Lannister.

Erik Fuglsang, Susanne Kaspersen, Vibeke Hansen og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar

at »man ikke udtaler sig – heller ikke på eget ordførerområde – medmindre det er aftalt med Christiansborg forinden«.
Det er ikke demokrati og ikke helt i overenstemmelse med grundloven som giver frihed til at udtale sig efter egen overbevisning under ansvar.

Signe Hansen, Søren Fosberg, Niels Møller Jensen, Bjarne Andersen, Anders Reinholdt, Tue Romanow, Kim Folke Knudsen, Herdis Weins, Carsten Wienholtz, Erik Fuglsang, Susanne Kaspersen, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Søren Nielsen

Henrik Sass Larsen blev ikke 'sikkerhedsgodkendt' som minister måske pga. lidt for meget kontakt til Køges underverden.
Hvis BT begynder at rode op i alt det igen er Sass solgt til stanglakrids.

Søren Fosberg, Christel Gruner-Olesen, Carina Bøckel, Kim Folke Knudsen, Erik Fuglsang, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar

Blot Henrik Sass larsen åbner munden, vil han blive "overfaldet" af "sultne" journalisters sensationsbegær. Visse medier ønsker jo ikke en fornuftig dialog med HSL, som helt sikkert gør det rigtige i denne situation. OG ... manden har sikkert rigeligt at se til - udover indkøb og derved "forstyrre" EBs fotograf en tidlig morgenstund ; )

Niels Jakobs, Bodil Rasmussen og Helle Walther anbefalede denne kommentar

Hvis den dygtige økonom Christen Sørensen vælges ind, kunne det måske betyde en udfordring til Sass, men kunne vel også blive en hjælp til ham.

Søren Fosberg, Kim Houmøller, Susanne Kaspersen, Rolf Andersen, Per Torbensen, Torben K L Jensen, Espen Bøgh og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Jesper Pedersen

Mon han kan sikkehedsgodkendes denne gang? Det gik jo ikke for otte år siden.
Finansminister?
Han kunne ikke styre et lille bitte firma:
" I marts 2001 forlod han direktørstolen i Rostra A/S med et underskud på 4,7 mio. kr. Da firmaet i februar 2002 gik konkurs, viste papirer i konkursboet, at underskuddet skyldtes, at Sass Larsen havde glemt at medtage udgifter for feriepenge og havde lavet flere fejlposteringer."

Mon ikke det er bedre at overlade finansministerposten til Christen Sørensen?

Rikke Nielsen, Søren Fosberg, Anders Reinholdt, Tue Romanow, Niels K. Nielsen, Herdis Weins, Carsten Wienholtz, Mogens Holme, Susanne Kaspersen, Thomas Tanghus, Rolf Andersen og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Helle Walther

. Sass er Sass, han har haft så mange dårlige oplevelser med journalister, som kun vil dukke ham. Alle er et produkt af deres fortid og nutid. Han siger fra, folks psyke er forskellig og nu er det jo ikke journalisterne, der er på valg, det er S, og lige nu går det faktisk rigtig fint for partiet, 50 mandater, rød blok 101 mandater i dagens voxmeter. Sass tillægges mange unfair vinklinger på noget, der er sagt eller gjort. Man vil ramme ham, fordi han har talt Mekka midt imod. Hvad med at journalisterne kiggede lidt indad.
Anders Fogh sagde nej til E.B over 400 gange, og han var statsminister.

Niels Jakobs, Erik Fuglsang, Nette Skov og Liselotte Paulsen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Måske HSL's forhold til pressen er forståelig, men den interne mundkurv er det ikke, den forveksler ønske med ordre, og den er blevet endnu en grund til at stemme tv. for S.

Bjarne Andersen, Flemming Berger, Kim Folke Knudsen, Herdis Weins, Carsten Wienholtz, Erik Fuglsang, Susanne Kaspersen, Eva Schwanenflügel og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Peter Hansen

Hvis man er psykisk ustabil og ingen overskud har, så kan jeg da godt forstå, at man ikke vil tale med pressen, men så burde han måske overveje at lave noget andet end det han laver, eller tage på en lang ferie/sygemelding, indtil han igen er kampberedt.

Rikke Nielsen, Søren Fosberg, Bjarne Andersen, Tue Romanow, Herdis Weins, Carsten Wienholtz, Erik Fuglsang, Eva Schwanenflügel, Ib Christoffersen og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar

Henrik Sass Larsen er ikke arbejdsduelig, hvilket han har bevist ved ikke at passe sit job som rigsrevisor, - et særdeles lukrativt ben, som han med største fornøjelse gnaver i sig lønmæssigt.

Her i valgkampen er han ikke særlig meget synlig, faktisk nærmest usynlig, og arbejder altså ikke for partiets muligheder for et endnu bedre valgresultat.

Han må først i arbejdsprøvning, - og en Finansministerpost er ikke en arbejdsprøvning, men et stykke arbejde der skal gøres hver dag af arbejdsduelige personer, hvilket Henrik Sass Larsen ikke er for tiden, og nok heller ikke i tiden fremover.

Vi så hvordan det gik med Kristian Jensen og hvordan han uvidende kørte Skat i sænk, - og det må ikke gentage sig med Finansministerposten ved Henrik Sass Larsen.

Derfor stem ikke direkte eller indirekte på Henrik Sass Larsen ved valget, stem på kandidater på listen - ikke på partiet eller på Henrik Sass Larsen.

Det vil styrke Socialdemokratiets troværdighed.

Tinne Stubbe Østergaard, Søren Fosberg, Bjarne Andersen, Herdis Weins, Carsten Wienholtz, Susanne Kaspersen og Ib Christoffersen anbefalede denne kommentar
Ib Christoffersen

Hvis man bare har en klemme på Mette Frederiksen der er stor nok, så kan man hvad som helst :)

Carina Bøckel, Carsten Wienholtz, Erik Fuglsang og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Vibeke Hansen

Er spørgsmåletoverhovedet relevant?
Kan nogen huske, hvornår de sidst har hørt Sass selv, eller MF antyde, at han skulle være finansminister. Selv nu fedter MF af og bruger vendinger som “jeg tror da han kunne blive en god ......”. Bevares er det nok klogt, at holde lav profil her under valgkampen, men at S tilbyder Tasfaiy eller Dan Jørgensen som duellant til Kristian Jensen, er måske lige kækt nok. S har efter min mening kørt en komplet kønsløs valgkamp. Man kan ikke mærke, at de brænder for sagen, for angsten for at det glipper, hæmmer brugen af impulsive og personlige events, der taler direkte til vælgerne. Det er synd. Sass blev efter sigende anbefalet at droppe toppolitik, efter sin depression, så måske er han slet ikke i spil til andet end strateg. Måske Morten Bødskov bliver den heldige,

Søren Fosberg, Bjarne Andersen, Espen Bøgh, Erik Fuglsang, Eva Schwanenflügel og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Hold dog op. Lad lige valget blive afgjort først, og lad så Mette få dannet et regeringsgrundlag, hvis hun vinder med pænt resultat, og når det er sket, er jeg sikker på, at der kommer en finansminister som er fuldt ud kvalificeret, også Sass, hvis det falder i hans lod.

Det er så groft at håne folk, som har haft en depression, og især når de er raske igen. Klart de passer mere på sig selv fremover. Det er for ringe at informations læsere ikke har mere empati.

Niels Jakobs, David Zennaro, Erik Fuglsang og Nette Skov anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

S er blevet mindst ligeså centralistisk, anti europæisk og højreorienteret som DF, men i S vil ingengang partiets ledelse udtale sig. Mette vil ikke fortælle hvem som er nedslidte før andre, og hvem som skal have pension et år før man fylder 73 år, for det skal fagforeningerne bestemme. Vi har lige set piloternes fagforening gennemtrumfe en lønforhøjelse, så SAS får stort underskud og risikerer en konkurs indenfor 1 år eller 2. Fagforeningerne vil ikke omstille sig til ny tider heller, og sikre mindsteløn i Danmark. De priviligerede beholder deres privilegier, de bliver færre og færre, og koster dyrt. Samfundskagen bliver mindre og mange bliver i den proces fattigere og uligheden stiger. Det retter man ikke op på ved at sætte skatterne i vejret. Folk får åndenød og flygter, hvis de kan. Hvordan Mette Frederiksen reelt vil rette op på sundhedsvæsnet, de hårdt pressede pædagoger, de utilfredse sygeplejesker, og skolelærerne, for ikke at tale om politi, uddanelse og efteruddannelse, det ved ingen præcist. Finansministeren er tavs om finansieringen af de mange ændringer vi kan se frem, selv min opsparing vil de beskatte med 50%. Nu er det så billige boliger i København, som skal løse problemet. Alle har til en bolig på Rådhuspladsen. Ritt Bjerregård forsøgte uden held i 2005. Gamle travere om igen som aldrig bliver til noget, for det kan ikke lade sig gøre. Metroenbyggeriet har taget magte, mens kloge hoveder holder fest på Lumskebugten. S fremsætter forslag i en undelighed, og sender Tesfaye og par stykker mere i byen for at forsvare de økonomiske uigennemsigtige forslag, for er bagefter nem at klandre for en politik som ikke virker. Jeg er i den grad pas på S, så jeg håber Mette Frederiksen står ved den utalelse hun har sagt. "Jeg vil ikke være Statsminister for enhver pris."

Herdis Weins

Helle Walther -
alle, der har lidt af depression, ved, det ikke er noget, man lige overstår på en måneds tid. Så enten lyver Sass Larsen om sin depression - der måske mere var en midtvejskrise - eller også lyver han om sin raskmelding.
Og med hensyn til at have empati med ham- det er vist ikke lige det, han selv er mest kendt for at udvise over for andre. Karma, du ved.

Søren Fosberg, Christel Gruner-Olesen, lone hansen, Bjarne Andersen, Carina Bøckel, Eva Schwanenflügel, Tue Romanow, Kim Folke Knudsen, Espen Bøgh og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Det er helt fint med mig hvis man får eller har en depression, og det tager tid før man kommer over / igennem den, - men det passer ikke så godt med samtidig at deltager i et pludre /debat program i TV sammen med Søren pind på én og samme tid!

Det virker helt uforeneligt med en depression, og i tilfældet med en depression bør man nok sygemelde sig i Folketinget og i Rigsrevisionen, så det står helt klart - "man er sygemeldt"!

- Så dårligt er det ikke af være sygemeldt folketingsmedlem, - det er vist en ret fri og selvforvaltende måde det er indført på for folketingsmedlemmerne, - lidt a'la "kom og gå som du har lyst"!

Sass Larsens forvaltning af sin depression virker mere arrogant overfor alt hvad et ordentligt folketingsmedlem burde gøre, og skader troværdigheden af hans egen person, og ikke mindst den politiske indstilling hertil overfor vælgerne, som den ligegyldige skødesløshed han udviser.

Niels Møller Jensen, Tinne Stubbe Østergaard, Søren Fosberg, lone hansen, Bjarne Andersen, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Når ci så alligevel er omkring socialdemokratiet, så virker det helt grotesk og kommunistisk ideologisk, at folketingsmedlemmerne skal spørge "centralkomiteen" - hvad de enkelte ordfører må udtale sig om, og hvordan de må udtale sig.

Det stemmer ikke med valgtemaet; "ikke mere centralisme"!

Niels Møller Jensen, Tinne Stubbe Østergaard, Søren Fosberg, lone hansen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Lad os nu se om Henrik Sass Larsen bliver Finansminister i en kommende S mindretalsregering ?

Jeg synes personligt ikke det er holdbart, at en Socialdemokrat kan stille op på en nøglepost med forventningen om at ville blive Finansminister og så melde sig ud af Valgkampen.

Vælgerne må forlange at kunne se en Finansministerkandidat, som melder ud om Socialdemokratiets økonomiske politik og om partiets prioriteringer på dette område.

Hvordan skal vælgerne ellers vide hvad de stemmer på ?, når tavshed er svaret . Begrundelse jeg vil og kan ikke kommunikere med den danske presse. Jamen det er altså nødvendigt sådan er livet i en valgkamp.

Henrik Sass Larsen (S) må blive mere synlig de sidste dage af valgkampen og tage stilling til valgkampens store spørgsmål længere er den ikke.

Niels Møller Jensen, Søren Fosberg, Bjarne Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Lad nu da HSL få arbejdsro, hvis han ender som finansminister. Har journalisterne lige tjekker de andre partiers politikere, hvor aktive de har været under valgkampsperioden ?!! Det er, som om alle EB medløbere allerede har dømt HSL ikke kompetent !

Gad vide hvor mange af Informationens læsere som virkelig har kendskab til HSL ?!! Formodninger duer jo ikke !! Vi ved at han en tid havde det rigtig svært. Jeg tænker at fordømmelse er tilgiveligt, når man ikke selv har oplevet en sådan situation. Så ved man jo ikke bedre, men burde undlade negative kommentarer om hvad HSL burde gøre - og ikke!

Desuden er HSL ikke minister endnu og igen ....er der tjek på hvem ... og hvad de andre partiers politikere laver de sidste dage op til valget?!! Personligt har jeg tillid til, at alle på hver deres måde gør en indsats, ellers ville de vel ikke stille op.

Ole Rasmussen

Føler vi er på vej væk fra et kosmopolitisk samfund, og nærmere os de indfødte stammer i Amazonas junglen, som ikke vil acceptere forandringer. Ser jeg mig omkring har Danmarks udvikling stået i stampe på sine værdier siden Glistrup og Anker Jørgensen, mens omverdenen uden for Europa pånær Mellemøsten suser derud af. S vil bare have magten uanset hvad for at kunne nedsætte sig som en afrikansk kejser Bosaka. Lidt lige som Sass Larsen og Mette Frederiksen. Jeg bedre vide mentaliteten, men hvor bliver argumenterne af? Personligt stemmer jeg for første gang i mit liv, og forventer at De Radikale giver hende kamp til stregen i hendes overbudspolitik.

Herdis Weins

Nette Skov -
vi, der har været igennem depressioner, ved at det ikke sådan lige går over efter kort tid og nogle psykologsamtaler. Vi er nogle, der HAR været der - og kender adskillige, der også har været der - det er derfor , vi er yderst skeptiske over for HSL's version af forløbet.

Tinne Stubbe Østergaard, Søren Fosberg, lone hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels Jakobs

De fleste kommentarer herover viser total fravær af taktisk indsigt! Den samlede danske presse vil jo bare SÅ gerne se IKKE se en enig venstrefløj med SD i lederrollen.

Det er naivitet i grænsekrig med dumhed ikke at ville indse, at socialdemokratiet er nødt til at koordinere lidt på hvilke store mængder af "guld og grønne skove" , som hver enkelt Politisk Ordfører lover vælgerne her i valgkampsfesten; for tømmermændene bliver finansministerens, altså HSL formodentligt!

Jeg har fuld respekt for den opgave HSL påtager sig med at koordinere på valgkampen , ligesom jeg ikke mistror HSL for at planlægge et Trotskistisk / Maoistisk/ Leninistisk komplot kup. Nej det der med antidemokrati og HSL, det bider kun på BT abonnenterne, eller !?
Tænk at visse læsere falder for borgerpressen chikane af HS - Eller er forummet her invaderet af trolle og VU???

Herdis Weins

Niels Jabocs -
en del af os, der kommenterer her og kritiserer HSL kunne aldrig drømme om at stemme til højre for S, men finder derimod at HSL har været med til at trække s til højre.
Personligt har jeg altid fundet ham dybt usympatisk og lettere utroværdig, en af den slags politikere hvor målet hensigter ethvert middel, uanset hvor meget det går ud over andre.
Det sidste års tid ahr HSLs ageren i den grad bekræftet den opfattelse.
HSL har altid opført sig som en kamphund, der går efter struben på andre . Han har endvidere støttet MF's politik som beskæftigelsesminister, hvor man ikke blot overtog den tidligere regerings hårdhændene syn på og behandling af ledige og syge. Den hensyntagen, han nu forventer at få som depressionsramt, kan folk i samme situation kigget langt efter på jobcentrene, som ved længere tids sygemelding tager opsyn med den enkelte - også selv om vedkommendes arbejdsplads er forstående og langmodig.
Kun sygemeldte MF'ere og ministre undgår det.
Så forvent ingen nåde - det er ren karma.

Tinne Stubbe Østergaard, Søren Fosberg, Bjarne Andersen, Carina Bøckel og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels Jakobs

De fleste kommentarer herover viser total fravær af taktisk indsigt! Den samlede danske presse vil jo bare SÅ gerne se IKKE se en enig venstrefløj med SD i lederrollen.

Det er naivitet i grænsekrig med dumhed ikke at ville indse, at socialdemokratiet er nødt til at koordinere lidt på hvilke store mængder af "guld og grønne skove" , som hver enkelt Politisk Ordfører lover vælgerne her i valgkampsfesten; for tømmermændene bliver finansministerens, altså HSL formodentligt!

Jeg har fuld respekt for den opgave HSL påtager sig med at koordinere på valgkampen , ligesom jeg ikke mistror HSL for at planlægge et Trotskistisk / Maoistisk/ Leninistisk komplot kup. Nej det der med antidemokrati og HSL, det bider kun på BT abonnenterne, eller !?
Tænk at visse læsere falder for borgerpressen chikane af HS - Eller er forummet her invaderet af trolle og VU???

Ole Rasmussen

Det jeg ikke kan forstå er, at jeg som borger har sparet op til min alderdom, da jeg ikke får andet end folkepension. Jeg køber tøj hver 3 eller 5 år for måske 5.000 kroner, går aldrig i biografen eller på restaurant, og nu kommer Socialdemokratiet og fortæller mig, at den opsparing jeg har gjort til mine børn, den skal beskattes med 50 eller 60%, fordi velfærden i samfundet skranter. Det er da Stalin om igen?

Niels Jakobs

Herdis, skrev du muskelhund eller kamphund?
Og hvilken strube har HSL så bidt over? Socialdemokratiets Gruppeformand er HSL og hvad er det monstro for en rolle JDL dermed har? At bide struber over? Jamen det er da den sikre vej til at skabe fjendtlige løsgængere, altså dissidenter som går til andre partier, altså tabes bort fra SD? Så ØH er HSL nu også dum på job? Fakta synes at modsige denne antagelse!
Næh men det er vel også bare ærgerligt, når nu man helst vil have en frelst klub af virkelighedsfjerne , men ret- og godtroende medløbere som skyr ansvar, som Fanden korset, foregivende at være frelste, uden at ville gøre en hujende for at realisere målene om at hjælpe de trængte.

Måske vi får brug for at manden sparer lidt på kræfterne, for den sidste del af valgkampen tegner sig beskidt, bare at dømme udfra hundehovedernes gøen herinde . Men stem på bare på Ø, Å eller andre dele af såkaldte "Rød blok" og hjælp LLR og de blå til magten igen, det er jo stadig et frit land, Danmark. Må der vare ved!

Herdis Weins
Mit job er at tale med folk ramt af depression oa. Vi reagerer heldigvis forskelligt og ingen burde fordømme andre i deres sårbare forløb. Ser og hører forskellige reaktioner ... samt varighed på helings processen. Glæder mig altid når folk igen på hver deres måde kommer tilbage til det, som optager dem i livet.

Herdis Weins

Niels Jacobs -
din kommentar til mig er et så godt eksempel på, at det for S gælder magten for magtens skyld.
"Næh men det er vel også bare ærgerligt, når nu man helst vil have en frelst klub af virkelighedsfjerne , men ret- og godtroende medløbere som skyr ansvar, som Fanden korset, foregivende at være frelste, uden at ville gøre en hujende for at realisere målene om at hjælpe de trængte."
Mette Frederiksens vilje til at hjælpe de trængte viste hun som beskæftigelsesminister - nemlig at piske dem med skorpioner.
Sidste gang S havde regeringsmagten viste det sig, at den ikke rakte videre end til "buisness as usuael" S visioner for samfundet er stadigt hamsterhjulssamfundet, hvor kvinder (eller mænd ) der vælger at prioritere yngelplejen skældes ud og hvor man med fællesskabet mener arbejdsmakedet i den grad, at ledige tvinges til at arbejde gratis for at bevare retten til at få tilkastet smulerne fra de riges bord.
Det er vi ikke så få, der ikke har glemt.

Tinne Stubbe Østergaard, Søren Fosberg, Carina Bøckel og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hvis man er ramt af depression, bør man sygemelde sig til man er fuldkommen rask igen, for ens evne til at se ud over egen navle i sygdomsperioden er ikke til stede.
Men spørgsmålet er i høj grad om Sass nogensinde har haft nogen empati for andre. Sådan har det ihvertfald virket på de syge og arbejdsløse, som Herdis Weins er inde på.
Han er helt ude på den mørkeblå fløj i S, og Mette F er blevet trukket med, frivilligt eller ej.
Som beskæftigelsesminister var hun i alle tilfælde et mareridt, som mange stadig lever i - hvis de da ikke er døde i ressourceforløb.

Tinne Stubbe Østergaard, Søren Fosberg, lone hansen, Espen Bøgh og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Herdis Weins

Nette Skov -
stor respekt for dit arbejde, men helt ærligt hvor tit har du set komme ud af en virkelig depression - ikke en krise udløst af forandringer i ens livssituation, for det er noget andet - i løbet af næsten ingen tid ?

Frank Klevenhaus

Hvordan kan man sige at Sass Larsen vandt valget for S. De står til 0 eller 1 mandat mere.
Det er Radikale, SF og Enhedslisten der står til fremgang .
Og DF nedtur og liberal nedsmeltning på den anden fløj .
Det bliver da hylende morsomt....igen , som i 2011.....

Søren Fosberg, Carina Bøckel, Eva Schwanenflügel og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

Der skal bruges en ny Corydon. Det er det HSL varmer op til. Socialdemokratiske regeringer skal altid have sådan en. Så kan de blive ansat i Mckinsey bagefter når de har smadret endnu et fælleseje og jorden bliver for varm under dem. Hvorfor bliver så mange ved med at stemme på dem ?

Søren Fosberg, Anders Reinholdt og Erik Winberg anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Sumasumarun for mit vedkommende. Vi får sikkert Mette Fredriksen som Statsminster og med udgangspunkt i hendes stalinisme, bliver Danmark et fattigere samfund. Jeg må personligt konstatere at jeg er røvrendt og ved ikke hvordan jeg skal reagere.

Herdis Weins
Tak for i dag ; ) Ikke at jeg overhovedet efter tredive år ved, hvad der foregår i det enkelte menneske. Erfaring gør naturligvis at man lærer at skelne mellem den psykogene og den endogene depression og forsøger at støtte efter bedste evne.

At forsøge ydmyghed i forholdet til den enkeltes situation, kan ikke siges bedre end citatet af

Søren Kierkegaard:
"At man, naar det i Sandhed skal lykkes En at føre et Menneske hen til et bestemt Sted, først og fremmest maa passe paa at finde ham der, hvor han er, og begynde der"

Ekstra Bladet´s journalister er ikke set forfølge Sass Larsen "endda helt ud på toilettet", siden Sass' chef Mette Frederiksen havde rendeskide..........er der en forbindelse?

Tinne Stubbe Østergaard

S skulle hellere gøre Verner Sand Kirk til Finansminister. Verner Sand Kirk kritiserede Finansministeriets beregninger af konsekvenserne af halvering af dagpengeperioden - og fik ret!

Verner Sand Kirk er opstillet for S i København. Verner er uddannet cand.scient.pol. og har tidligere arbejdet som afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet under Nyrup og Lykketoft, der begge anbefaler at stemme på ham, og han har været udviklingschef i Socialdemokratiet. Han er kort og godt en 'god, gammeldags socialdemokrat', der både kender embedsværket og det interne samarbejde i partiet.

Der er brug for en finansminister, der har forstand på økonomi og på det praktiske arbejde i embedsværket, især hvis en S-ledet regering vil forbedre Fiansministeriets beregningsmodeller. Verner kan ovenikøbet forklare økonomi for almindelige borgere.

Link til Verner Sand Kirks facebookside, hvor der bl.a. er videoer med mærkesager og med anbefalinger fra Nyrup og Lykketoft https://www.facebook.com/vernersand.kirk

Verner Sand Kirks mærkesager er bl.a. bedre dagpengeregler og bedre behandling af ledige, genopretning af velfærdssamfundet, bedre vilkår for børn og stoppe udflytning af statslige arbejdspladser
https://www.socialdemokratiet.dk/da/politikere/folketingskandidater/vern...

Niels Møller Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Lønmodtagernes garantifond, tvangsopsparing i 1970'erne, skulle beskattes med 40% ved udbetaling. I 2015 gav S finansministeren en rabat på 2,5%, dvs. 37,5% og ikke 40%, hvis man betalte skatten i 2015 og ikke ved udbetaling. Sådan skaffede man vist 65 eller 70 mia. her og nu. I 2018 vil S så beskatte det som er tilbage. Formodentlig med mere end 50%, og ikke 15%, når man dør. Det giver bare ikke mening, at vi har en fremtidig finansminister som ikke vil oplyse om, hvordan S vil finansiere alle S mere eller mindre hemmeligholdte planer skal. Skal min LD opsparing nu igen beskattes for at gå til andres pension, eller er det mine og børns? Hvorfor kan vi ikke få klare svar.

Tinne Stubbe Østergaard

Ole Rasmussen: Det er svært at følge din kritik, når den er så upræcis og uden relevante links.
Lønmodtagernes Garantifond sikrer lønmodtagere, når et firma går konkurs, ejerne dør o.l.

Du mener sikkert Lønmodtagernes Dyrtidsfond, LD. Den er du omfattet af, hvis du var lønmodtager og i arbejde i 1977-79. Reglerner for skatterabat er svære at gennemskue, men så vidt jeg kan se sker der ikke yderlige beskatning efter ja til skatterabatten https://www.ld.dk/Medlem-i-LD/Skatterabat/Oekonomisk-fordel

Har du et konkret eksempel - med links?
Og hvor har Henrik Sass Larsen haft indflydelse på beskatningen af opsparingen i LD? Link?