Læsetid: 3 min.

Tingbjerg-beboere efter dom i asbestsag: Vi vandt en lille bitte smule

Selv om 37 beboere fra Tingbjerg, der havde anlagt sag mod boligselskabet fsb, kun vandt »en lille bitte smule« i boligretten mandag, var det kampen værd, mener de
Her får Tingbjerg-beboeren Anja (tv) besked fra advokaten om resultatet af deres retssag mod boligselskabet fsb. De øvrige beboere, Layla, Marie, Fatima og Lirije afventer spændt, hvad advokaten har sagt.

Her får Tingbjerg-beboeren Anja (tv) besked fra advokaten om resultatet af deres retssag mod boligselskabet fsb. De øvrige beboere, Layla, Marie, Fatima og Lirije afventer spændt, hvad advokaten har sagt.

Peter Nygaard

7. maj 2019

I en stuelejlighed i Tingbjerg sidder fire beboere og er spændte. Meget spændte. Om knap et kvarter vil Anja, Linda, Fatima og Marie få besked fra deres advokat, om de har fået medhold fra boligretten. Eller om retten har vendt tommelfingeren nedad i forhold til deres krav mod boligselskabet fsb.

Som Information tidligere har skrevet, anlagde 37 beboere retssag efter en renovering, hvor beboerne bl.a. var blevet udsat for en asbestrenovering i strid med reglerne.

De er utilfredse med, at de ikke blev orienteret om asbestrenoveringen, og at de ikke tilbudt genhusning. Renoveringen trak ud i lang tid ud over de seks uger, beboerne havde fået stillet i udsigt, og de måtte derfor i længere tid bo stuvet sammen i et rum, hvor de måtte tilberede mad og vaske op på toilettet.

»Vi vil bare have retfærdighed,« siger Marie, mens Linda skænker kaffe og sender et fad med roulade rundt.

»Fsb fortjener én over næsen, sådan som de har opført sig,« siger Linda.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Britta Hansen
  • Thomas Tanghus
  • Gert Romme
  • Steffen Gliese
  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
  • David Zennaro
  • Anne Albinus
Britta Hansen, Thomas Tanghus, Gert Romme, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, David Zennaro og Anne Albinus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Simonsen

Kan man gøre den slags uden byggetilladelse?
Og hvis der skal foreligge byggetilladelse, så har kommunen vel også et ansvar asbestforurening og lungecancer?

Niels Duus Nielsen, Søren Ferling, Gert Romme og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Den ansvarlige borgmester, Kabell, sagde at der ikke var noget at komme efter. Den nuværende borgmester er sygemeldt, de højeste embedsmænd/kvinder er blevet fyret med en fed aftrædelsessum. Vi kan med god grund klandre politikere en del. Her et det sågar nogle som skulle stå for noget andet og mere ordentligt, men viser det sig er ligeså impotente og eksponeringsglade som de fleste andre.

Karl Aage Thomsen, Søren Ferling, Steen Obel og Britta Hansen anbefalede denne kommentar