Interview
Læsetid: 4 min.

Vælger stemte på Hønge, som gav næsten 20.000 stemmer væk: »Det øger politikerleden«

Næsten 20.000 stemte personligt på SF’eren Karsten Hønge, og han vandt dermed partiets andet mandat ved europaparlamentsvalget. Dagen efter meldte Hønge, at han alligevel ikke ville have mandatet. Vi har talt med to vælgere, der stemte på ham
»Nu spørger man lidt sig selv, om det kommer til at skabe præcedens for fremtidige valg. Og troværdigheden har jo i forvejen været lav over en længere periode,« fortæller Lars Vestergaard Jytzler, som stemte på Karsten Hønge til europaparlementsvalget.

»Nu spørger man lidt sig selv, om det kommer til at skabe præcedens for fremtidige valg. Og troværdigheden har jo i forvejen været lav over en længere periode,« fortæller Lars Vestergaard Jytzler, som stemte på Karsten Hønge til europaparlementsvalget.

Katrine Becher Damkjær

Indland
29. maj 2019

Manden, der gik til valg med sloganet »Ikke mere pis. Tid til klar tale«, bliver nu beskyldt for fraværet af netop klar tale.

SF’eren Karsten Hønge får hårde ord med på vejen fra nogle af de næsten 20.000 vælgere, der ved søndagens europaparlamentsvalg stemte personligt på ham. Knapt var der blevet skålet færdig for SF’s valgsejr, hvor partiet gik fra en til to mandater, før Karsten Hønge stod klar med et vævende svar.

»Jeg har simpelthen ikke haft mulighed for mentalt at indstille mig på den mulighed (at SF kunne få to mandater, red.), så jeg er ganske uforberedt (…) Men hvis det skulle ende med at være mig, så tager partiets ledelse stilling til, hvad vi så gør,« sagde Karsten Hønge til TV 2 Fyn på valgaftenen.

Dagen efter stillede han derfor til møde med SF’s landsledelse, som han i øvrigt selv er en del af. Samme morgen, som mødet fandt sted, bekræftede gruppeformand Jacob Mark da også, at Hønge selv var en del af beslutningen om sin fremtidige arbejdsplads.

»Karsten kommer med ind over. Selvfølgelig gør han det,« sagde Jacob Mark til Berlingske mandag.

Udfaldet af mødet blev, at Karsten Hønge trak sig fra sit mandat. I stedet blev det den 21-årige Kira Marie Peter-Hansen, der snart skal flytte til Bruxelles. En beslutning, som Jacob Mark anerkender, at Karsten Hønge selv »har truffet«.

Alligevel holder landsledelsen og Karsten Hønge fast i, at det hele tiden har været klart, at Hønge stillede op som »hjælperytter« for spidskandidaten Margrete Auken. Det var nemlig et strategisk valg at lade ham opstille, så han kunne hjælpe SF til et bedre valg.

Under valgkampen har han da også flere gange sagt, at Folketinget var hans »førsteprioritet«, selv hvis han blev valgt ind i Europa-Parlamentet. Men da han i sommeren 2018 annoncerede sit kandidatur, sagde han, at skulle det komme til det, ville han vælge parlamentet over Folketinget.

De skiftende positioner har derfor gjort Karsten Hønges valg til centrum for diskussioner om tillid til SF og politikere.

Vi har talt med to af de knapt 20.000 vælgere, der søndag satte deres kryds ved netop Karsten Hønge.

Lars Vestergaard Jytzler

43 år, folkeskolelærer i Esbjerg

»Jeg stemte på Hønge, fordi han har god gennemslagskraft, er svær at komme udenom politisk, og fordi han står for troværdighed i dansk politik. Men det gør partiet utroværdigt, at man stemmer på en mand, som ikke selv ved, om han skal ind, for det skal landsledelsen beslutte. Da han siger det på valgaftenen, tænker jeg: ’Hvad er det her for noget.’ Nu spørger man lidt sig selv, om det kommer til at skabe præcedens for fremtidige valg. Og troværdigheden har jo i forvejen været lav over en længere periode.«

– Han har jo sagt, at det var for at støtte Margrete Auken, og nu kommer en anden SF’er ind i stedet. Er det ikke i orden, hvis det er bedst for partiet?

»Jeg forventede, at når den man stemmer på, faktisk får nok stemmer til at komme ind, så kommer personen også ind. Kira Marie Peter-Hansen er ikke en, der repræsenterer mig, så jeg er ikke sikker på, at jeg havde stemt på hende. Jeg synes, det er utroværdigt, at han leger gemmeleg og siger, at det er landsledelsen, der bestemmer. Det er skadeligt for dansk politik, og det øger politikerleden. Nu må vælgerne så gøre op med sig selv, om de kan stole på kandidaterne til folketingsvalget.«

Stine Foersom

56 år, folkeskolelærer i Rørby

»Dybest set er det en tillidssag. Jeg hverken kan eller vil tage stilling til, hvordan Europa-Parlamentet er skruet sammen. Jeg har tillid til, at når voksne mennesker i et politisk parti, som jeg er mest enig med, træffer et valg, så er det fint for mig. Jeg stemte på ham, fordi jeg har taget en kandidattest, hvor han var den, jeg var mest enig med.«

– Hvad tænker du så nu?

»Først tænkte jeg, at det egentlig var lidt sjovt, men jeg kan godt forstå det, han siger. At det har været et turbulent valg, hvis resultat også smitter af på det kommende valg herhjemme. Og det var et valg, som de overhovedet ikke havde regnet med. Men jeg syntes da også, det var underligt. Jeg havde gerne set en erfaren herre i EU, men det går nok. Vi er også godt tjent med ham herhjemme.«

– Du har jo ikke fået det, du stemte på. Er det ikke snyd?

»Principielt kan jeg godt forstå, at man kan føle sig snydt. Men hvis man lægger det til side og ser på politikken, så synes jeg, at det er fint nok. Men jeg vil bare gerne have, at partiet får nogen stemmer, så det er ikke så slemt, synes jeg. Jeg kan ikke tage stilling til alt, så jeg er nødt til at have tillid til, at de har valgt den rigtige til at erstatte ham.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ole Rasmussen

Den største løgner vi endnu har set i valgkampen. Jeg græmmes og håber han ryger i det helvede han er et produkt af.

Erik Bavngård Jensen

En ting er, man ikke kan eller vil overholde et valgløfte, noget andet at sjakre eller fifle med et mandat, man har fået i opdrag af vælgerne. Det er ikke bare "noget lort", Hønge har gjort sig u(tro)værdig til at beklæde et valgt embede.

Karin Hansen, Tommy Clausen, Jørn Andersen, Ole Arne Sejersen og Niels K. Nielsen anbefalede denne kommentar
Mogens Holme

SF bevæger sig længere og længere ud på skråplanet. Man kan sgu da ikke stille op, hvis man ikke vil vælges

Arne Lund, Britta Hansen, Tommy Clausen, Michael Friis, Erik Fuglsang og Niels K. Nielsen anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Arh, rolig nu, det er såmænd slet ikke så ualmindeligt med både dobbetmandater og at stille op til to forskellige ting.
Os på venstrefløjen ser så meget gerne, at politikerne her holder sig for gode til den slags utroværdigt pjat.
Så ja, der er dømt bodsgang og kvajebajere, SF og Karsten Hønge.
Folk der har stemt på Hønge, kan så lige prøve at spørge sigselv, om de måske lige skulle prøve at følge lidt mere med, allerede for ca to uger forlød det, at hov, det så ud som om SF stod til to mandater, den havde SF ikke lige set komme, og Hønge ville faktisk helst blive i Folketinget...

Jan Fritsbøger, Vivi Rindom, Carina Bøckel, Jesper Sano Højdal, Karin Hansen, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, ingemaje lange og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Jesper Pedersen

"Altså, hvis jeg skulle bliver valgt, så vil jeg sige det sådan, at så får fynboerne en direkte forbindelse ind i europa-parlamentet, og så forlader jeg selvfølgeligt folketinget for at overtage mandatet i Europa.
Karsten Hønge

Britta Hansen, Erik Bavngård Jensen, Erik Fuglsang og Niels K. Nielsen anbefalede denne kommentar
Viggo Okholm

Nu valgte jeg så et andet parti netop fordi det ser ud til at manden ikke tager til Bruxelles ,så jeg bliver,hvor jeg også var sidst. jeg kender ham ikke som menneske,men synes han profilerer sig som en for sikker mand- lidt som en vis person i toppen i socialdemokratiet-Sass Larsen-

Trond Meiring, Tommy Clausen, Jørn Andersen, Erik Fuglsang og Niels K. Nielsen anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

@Katrine Damm. Følge med i hvad. Svindelnumre? Du er langt ude, men det oplevede jeg den anden dag, hvor du påstod, at EL ikke er kommunister. En ting er, at vi ser forskelligt på udviklingen, en anden er, at du tager venstrefløjens Hønge, en utroværdig løgner, i forsvar for venstrefløjens politik.

Erik Fuglsang

Katrine Damm
28. maj, 2019 - 23:18
Det er sympatisk, at du giver den i rollen som den lidt udglattende i kommentarkorpset, Katrine, men altså faktum er: "Man kan sgu da ikke stille op, hvis man ikke vil vælges", som Mogens Holme skriver.
Alle Hønges og SFs skiftende søforklaringer, strategiske hensyn og uklare begrundelser er IKKE det mindste formildende. Han har slet og ret begået klokkeklart vælgerbedrag, og det skal blive interessant at se, hvordan vælgerne reagerer på dette i næste uge. Kender jeg fynboerne ret, så bliver dommen hård og ubønhørlig, når vælgerkorpset på fyn skal til valgurnerne.

Hvordan mon Hønge - som jo angiveligt hverken bryder sig om urin eller uklar tale - hvis vi skal tro hans eget valgmotto, ville have reageret, hvis een fra blå stue havde gjort sig skyldig i regulært vælgerbedrag?
Jeg tror godt, jeg kender svaret.

Kim Houmøller, Mogens Holme, Britta Hansen og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Følge med i politik Ole Rasmussen.

Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og ingemaje lange anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Katrine Damm
28. maj, 2019 - 23:18
Nu med rettelser:

Det er sympatisk, at du giver den i rollen som den lidt udglattende i kommentarkorpset, Katrine, men altså faktum er: "Man kan sgu da ikke stille op, hvis man ikke vil vælges", som Mogens Holme skriver.
Alle Hønges og SFs skiftende søforklaringer, sniksnak om strategiske hensyn og uklare begrundelser er IKKE det mindste formildende. Han har slet og ret begået klokkeklart vælgerbedrag, og det skal blive interessant at se, hvordan vælgerne reagerer på dette i næste uge. Kender jeg fynboerne ret, så bliver dommen hård og ubønhørlig, når vælgerkorpset på fyn skal til valgurnerne.

Hvordan mon Hønge - som jo angiveligt hverken bryder sig om urin eller uklar tale, hvis vi skal tro hans eget valgmotto - ville have reageret, hvis een fra blå stue havde gjort sig skyldig i regulært vælgerbedrag?
Jeg tror godt, jeg kender svaret.

Mogens Holme, Tommy Clausen og Erik Bavngård Jensen anbefalede denne kommentar
Ole Kristensen

Ja, så er det vist Enhedslisten der skal stemmes på Grundlovsdag...

Martin Mørch, Arne Lund og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
odd bjertnes

Hvorfor stille op hvis man ikke er interesseret ? Fordi man er socialist- man stiller op af 'solidaritet' ikke af 'sand mening'. For vælgren betyder det, at PARTIET bestemmer over hvad man har stemt på. Det ere dealen med socialisme ikke ? At partiet HAR ALTID RET, også i hvad det siger man har stemt på. Og det hedder 'socialistisk' folkeparti, ikke ? Hvad havde man ventet ?

Det har formentlg aldrig været meningen at Karsten Hønge skulle vælges ind.
Han har kun stillet op som stemmesluger - løgn overfor og manipulation af vælgerne.
Håber han bliver straffet til folketingsvalget.
Jeg har altid opfattet ham som et arrogant og selvfedt menneske, så jeg er absolut ikke overrasket..

Jørn Andersen, Herdis Weins og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

Karsten Hønge er en Rød levebrøds politiker af værste skuffe, for mig er det som
ministerpost er vigter end at stå ved sit valg, med BIOS skulle alt blive beder og billiger.
SF er S ligt med et blåt tilsnit, han mener at EU er fanatisk og det var godt
at SF droppet kritikken af EU. dermed tabte de, min stemme for altid.
når Karsten Hønge blander rødt og blåt kommer der noget brunligt sats frem.

Jørgen Lejf Hansen

Fuld forståelse, ikke fordi jeg har stemt på ham eller SF.
Margrethe Auken har det med at dukke op hver 5 år, og tak for det. For at se og høre på hende i valgkampen det er skú mer en rigeligt.
Forståeligt at ham som har sine meninger, ikke gider at klemme lår med den præst de næste 5 år, ja det kan få, nok så stærk, en tømrersvend til at stikker halen mellem benene.
Men at de sende en ung på 21 år - ned til en 74årige, - ja har SF ikke et problem.

jens peter hansen

Nu var det jo ikke en der stillede sig op som nummer 12 på listen og det var ikke en vandværksbestyrelsespost det drejede sig om. Hvis Hønges stunt er ok så kunne Johanne fra EL jo have stillet sig op eller Fogh for Venstre. Forhammeren har da i den grad grund til at spørge sig selv om hammeren ikke har mistet hovedet.

olivier goulin

Endnu engang viser SF sit dilettanteri.

Men se det fra den lyse side: Det her er jo den perfekte karakterpræsentation af en politiker - ærlig og autentisk, i modsætning til alle de forlorne valgslogans og mediestunts.
Nu ved vælgerene i næste uge, hvem Karsten Hønge er, og hvad de kan vente sig af ham.
Håber de også husker det og sender denne charlatan ud i kulden.

/O

Ete Forchhammer

Urent trav bli'r ikke rent af at en kæphest løber det.
Ærgerligt at SF har deltaget i det løb! De får travlt nu med at gøre opmærksom på at SF, forhåbentlig, er andet og andre fifleri og fiflere. Skønt det er set før i den politiske boble.

Erik Fuglsang, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

"Det øger politikerleden"... tja, men hvorfor vælger Information ikke en overskrift fra det andet, måske lidt mere besindige svar? Øger det ikke også politikerleden?

Thomas Tanghus, Erik Fuglsang, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm og Carsten Nørgaard anbefalede denne kommentar
Erik Brylle

Sandsynligvis planlagt i mindste detalje. 'Lad mig hjemtage stemmerne og så kan andre overtage'.
Lad os håbe straffen bliver udelukkelse fra Folketinget - så må du tilbage til murerfaget Hr. Hønge!

Erik Fuglsang, Mogens Holme og Britta Hansen anbefalede denne kommentar
Frederik Groth Nordstrøm

Altså principielt forstår jeg godt skuffelsen, men politik handler nu engang mere om partiernes linjer, end om den enkelte politiker. Der er ALT for meget tiltro til at hvis man synes en politiker virker rar og hyggelig, så gør vedkommende nok også det rigtige som politiker.
SF har fået 2 mandater og jeg er ret sikker på, at de (altså partiet) vil bruge mange kræfter på at forme en passende politik, som de 2 mandater kan agere ud fra.

Ete Forchhammer , Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt og Carsten Nørgaard anbefalede denne kommentar
Jesper Pedersen

Jacob Haugaard var et mandfolk, der tog sin tørn - efter han meget mod forventning blev valgt ind i 1994.
Karsten Hønge er et skvat, der ikke fortjener én eneste stemme 5. juni!

Michael Friis

Var der ikke en sag fra Jylland (?), hvor en studende stillede op "for sjov", og blev valgt ind til en kommunalbestyrelse. Person skulle tage imod valget.
Hvorfor skal klaphatten Karsten Hønge ikke?

Anders Sørensen

Jeg forstår ikke helt, hvordan Hønge efter dette stunt regner med at kunne blive valgt til folketing af en opbakkende vælgerskare. Det er satme pinligt. Og det vil være endnu mere pinligt for den, der stemmer på Hønge.

Eva Schwanenflügel

@ Ole Rasmussen
29. maj, 2019 - 00:13

Ole, folk i Enhedslisten er ikke kommunister.
De er klimatosser ;-)

Martin Mørch, Ete Forchhammer , Thomas Tanghus, Carina Bøckel, Erik Fuglsang, Katrine Damm, Trond Meiring og Jan Jensen anbefalede denne kommentar
Erik Bavngård Jensen

Der findes gudskelov andre, der vælger den rigtige løsning i stedet for Hønges:
R-kandidat når ikke at komme af stemmesedlen, men vil ikke i Folketinget nu | EP-valg | DR
https://www.dr.dk/nyheder/politik/ep-valg/r-kandidat-nar-ikke-komme-af-s...

Kira Marie Peter-Hansen, vikar for vikaren fra helvede.....

Som Karsten skriver på sine valgplakater:

Karsten Hønge: Klar politik - Klar tale........

Katrine Damm

Erik Fuglsang og andre i tråden:

Taget i betragtning af, hvad der ellers foregår af fifleri, opportunisme, deciderede løgne, løgnagtighed, korruptionslignende ting, inkompetence osv. osv i dansk politik, så anser jeg denne dumhed - roderi og kvajen sig hos SF og Hønge, som værende, trods alt i den lettere ende.

Personligt ser jeg gerne, at SF får et hak i tuden og mister nogle stemmer, da jeg anser SF som værende for meget SD-light med for lidt stamina og manglende evne til at stå fast.
Så kan de stemmer havne, - ja det er der jo forslag til her i tråden;)

Thomas Tanghus, Jan Fritsbøger, Erik Fuglsang, Arne Lund, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Jan Jensen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

For slet ikke at tale om plakaten fra SF: Varm luft!

Jesper Pedersen

"Taget i betragtning af, hvad der ellers foregår af fifleri, opportunisme, deciderede løgne, løgnagtighed, korruptionslignende ting, inkompetence osv. osv i dansk politik"
Som Karsten Hønge i Falck-Bios sagen?

https://www.jv.dk/Danmark-Debat/Kom-med-de-klokkerene-beviser-Hoenge/art...

Anders Sørensen

@Katrine Damm, det er helt fint, at du har stemt på Hønge eller er i familie med samme.

Men hold dog op med at forsvare åbenlyst valgsvig, rendyrket egoisme og løgn og så videre med, at "de andre gør det også".

Det er pinligt.

Katrine Damm

He he, det er proportionerne Anders Sørensen, proportionerne, - prøv at nærlæse mine kommentarer, så tror jeg du kan gennemskue, hvem jeg stemmer på ;-)

Thomas Tanghus, Jan Fritsbøger, Carina Bøckel, Erik Fuglsang og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

@Katrine Damm, jeg forstår ikke din indgangsvinkel til at forsvare Hønge, medmindre den består i et simpelt "de andre er endnu værre".

Hold op med den argumentation. Den er barnlig, og den er grunden til, at Hønge overhovedet gider forsøge sig med sit stunt. Han ved, at der findes folk som dig, der vil tilgive ham - og stemme på ham igen som følgagtige får for en hyrde.

Katrine Damm

Nej, Anders Sørensen, det forstår du tydeligvis ikke.

Jeg har IKKE stemt på Karsten Hønge eller SF ;-)

Thomas Tanghus, Jan Fritsbøger, Erik Fuglsang og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Mogens Holme

Det minder mig om en situation for mange år siden, hvor vi i VS i Helsingør skulle samarbejde med kommunisterne op til kommunevalget. De forslog så, at der blev opstillet en kvinde, for at trække stemmer. Meningen var så, at hun skulle trække sig efter valget, og at den vi egentlig ønskede valgt, kunne komme ind. Det syntes vi, var at bedrage vælgerne

Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Erik Fuglsang og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Selvfølgelig Mogens Holme, det ville helt bestemt være vælgerbedrag, og tjener vores gamle parti VS til ære at I ikke ville være med til det.

Min vurdering i forhold til det rod SF her er endt i, er så at de ganske enkelt ikke havde forestillet sig, at SF ville vinde to mandater og det dermed var omkostningsfrit at udtale sig som Hønge jo angiveligt har gjort.
Enhver idiot af en spindoktor - kommunikationsrådgiver kan jo regne ud, at den situation de nu står i, selvfølgelig vil udløse en regulær
shitstorm.
Politik er et beskidt håndværk.

Thomas Tanghus, Jan Fritsbøger, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

I 2007 stillede Mogens Camre, der på det tidspunkt var medlem af EU-Parlamentet op til Folketinget. Han blev så valgt til Folketinget, og så lavede han en "Hønge". Hældte vand ud af ørerne i tre dage, og besluttede sig for at ville blive i Parlamentet. Tror ikke at det kostede DF stemmer - vælgerskaren er jo superloyal, uanset hvad.
Forhåbentlig er SF's vælgere mindre loyale, og flytter stemmerne over til Enhedslisten. Der er for meget dobbeltspil med Sf, og det er helt ufortjent, at partiet har fået en så stor opbakning mens Pia Olsen har været forkvinde. Hun har jo ikke noget, at ha' det i.

Thomas Tanghus, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Erik Fuglsang, Katrine Damm og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Arne Lund, det er vel snarere at Hønge har lavet en 'Camre' ikke et synderligt pænt sted at få placeret sig.

Thomas Tanghus, Arne Lund, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Erik Fuglsang og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Katrine Damm
29. maj, 2019 - 18:55
Du forsvarer dig godt, selvom angrebene er mange og undertiden ret kontante. Fint, at du står fast og bider godt fra dig. Jeg letter gerne på min tweedcap i respekt :-)

Men altså, efter at have tænkt nærmere over det i løbet af arbejdsdagen, så vil jeg sige til dig, at Hønge og SF - i mine øjne - ikke kan redde skindet ved bodsgang og kvajebajer. Det rækker slet, slet ikke.

Hønge og SF ledelsen har, med gustent overlæg og på en helt igennem beregnende måde, handlet dybt umoralsk. Faktum er jo, at de, i stedet for Hønge, som 20.000 har stemt på, nu sender de nu ung kvinde (andre knap så venlige sjæle ville måske et knapt så flatterende udtryk) med en hel anden profil, hvorved de jo sætter demokratiet ud af kraft.

Vælgerne stemmer i tiltro til, at de kan stole på, at de kandidater, der optræder på stemmesedlen, også er dem, der rent faktisk bliver valgt. Hvem, og hvilket parti, disse 20.000 ville have stemt på, hvis Hønge ikke var på stemmesedlen, finder vi aldrig ud af, medmindre valget går om? Hvis ikke dette gemene luskeri, for egen vindings skyld, er den rene hån mod demokratiet, hvad er så?

Tilbage står, i min optik, at SF har kortsluttet demokratiet på en så respektløs, uværdig og så graverende måde, at dette ikke bare kan bagatelliseres og ordnes med et "undskyld, vi er kede af det" og en kasse kvajebajer på hvert af torvene i de største fynske byer.

Det er også værd at notere sig, at Hønges første reaktion var, at han og SF måske nok havde fået en lille ridse i lakken, og at forløbet ikke var til topkarakter. Siden rejste en veritabel shitstorm sig, og han indså risikoen for, at det kan koste ham meget dyrt, ja måske ligefrem koste ham hans politiske liv, hvorfor han skruede retorisk op for beklagelsen og ændrede beskrivelsen af det dybt beregnende og stærkt kritisable forløb til noget i retning af et "lille undskyld for min idiotiske valgbrøler".

Nu må vælgerne så tage stilling til Hønge og SF om uge. Uanset vælgernes dom den 5.juni, så ville min kloge jyske bedstemor utvivlsomt have sagt noget i retning af, at Hønge her har fået en rigtig grim og hæslig plet på det politiske generalieblad, som, uanset hvor længe og hvor ofte han gnubber på den, altid vil tone frem og vise os hans sande natur.

Katrine Damm

Erik Fuglsang, jeg er skam ikke ude i, at hverken forsvare migselv eller SF og Karsten Hønge, jeg påpeger (prøver) at anskueliggøre at politik (også) er beskidt og opportunistisk, og noget om, hvordan der stilles op på lister og tænkes strategisk og det vil jeg såmænd også gerne gentage; lige holde sig proportionerne for øje i forhold til svigtet - kikset.
SF har kvajet sig, og lur mig om de ikke lige nu tænker noget i retning af: måske havde det været 'federe', hvis vi slet ikke havde fået nr. to mandat...
Jeg er lidt af en politisk nørd, min forudsigelse er at SF, kan komme til at miste 1-2 % på næste onsdag til, ja der, hvor jeg rettelig synes de stemmer bør ligge;)

Jeg skriver så allerede i min første kommentar, at os vælgere på venstrefløjen, vi ser ikke med milde øjne på den slags, og vil gerne bede os fritaget fra det. (omskrevet). Og det kan koste dyrt.

Michael Friis, Thomas Tanghus, Jan Fritsbøger, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Katrine Damm
29. maj, 2019 - 20:55
Det er jo netop fordi, jeg er helt sikker på, at ordentlighed og god politisk moral også ligger dig stærkt på sinde, at jeg synes, det er interessant at debattere med dig, hvor graverende Hønges og SFs synd er i denne sag.

Naturligvis er det vigtigt at holde sig proportionerne for øje i forhold til denne her sag. Du bruger ordene "svigtet" og "kikset". Jeg bruger - som du kan læse - langt stærkere ord om det her luskede og beregnende vælgerbedrag for egen vindings skyld. Der er intet undskyldeligt her. Det hele er orkestreret af SFs ledelse med gustent overlæg, hvorfor det lille søde ord "kiks" er helt malplaceret, hvis du spørger mig, Katrine :-)

Det skal ikke skilles os ad. Det er så fint, at vi kan have en sober og saglig debat.

Selvom jeg ikke bor på rød stue, så ville jeg have det SÅ fint med, at vælgerne på onsdag straffer SF hårdt ved, at mange af dem siver til dine venner og veninder helt ude i den yderste fløj af de røde stuer ;-)

Katrine Damm

Erik, se min kommentar 18.55, som du har anbefalet, Ingen kan(?) være så dumme, så hvis de på nogen måde havde regnet med at få de 2 mandater, ville have havet lavet den brøler - eller også regner de med befolkningen - vælgere er SÅ dumme?
Det er vælgere så ganske ofte, efter min mening :-(
Men nej, jeg står ved, efter bedste analyse jeg kan præstere, at det ikke har været med gustent overlæg at SF havde tænkt sig at tage røven på deres vælgere.
Jeg tror faktisk bare SF har været for dumme.
- Og så kan man jo tænke over, hvor man vil sætte sit kryds;)

Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Katrine, vi bliver ved med at analysere og diskutere ;-)
Når jeg skriver gustent overlæg, så er det jo fordi, Hønge blev opstillet på skrømt. Det har ALDRIG været meningen, at han skulle til Bruxelles og Strasbourg, men han blev alligevel sat på plakaten for at sælge billetter. Det kalder jeg gustent overlæg, men forhåbentligt ender hele miseren med et gigantisk selvmål, hvilket jo er torskedumt. Og vupti, nu er vi da lidt enige ;-)

Katrine Damm

Så er vi netop, Erik, til min første kommentar, det er ganske almindeligt med den slags 'spillen på flere heste' og strategiske opstillinger og som de siger hos SF, hjælpe-rytter ting i politik, og det er gustent - det er politik og det er ofte ikke kønt.
Der har været nogen - ret sjove, hvor nogen kendis-typer stillede op, og bare skulle være blikfang, og vupti fik de stemmer nok, og løb derefter skrigende bort, he, men det var jo på blå stue...
Nej det er ikke altid kønt.
Og jeg græmmer mig også, når mit parti, nogle i det, ikke lever op til forventningerne og svigter moralen.

Thomas Tanghus, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

For mig er det sådan set ligegyldigt, om de, der fupper og svindler, kommer fra rød eller blå stue.
Uanset hvem der bruger beskidte tricks, er det meget lidt kønt for nu at bruge en eufemisme.

Jeg tror gerne, at de er mest anløbne på blå stue. Det skulle ikke undre mig. Flere venstrefolk er eksempelvis blevet taget i at fifle med oplysningspligten om, hvem der bidrager med kampagnemidler. Alle bidrag over 20.000 kr. skal jo offentliggøres, men så finder de udspekulerede måder at omgå det på, og det er også urent trav, omend det i mine øjne ikke er helt så slemt, som det vælgerbedrag vi senest har været vidne til hos Hønge og SF.

Mit råd til begge stuer skal lyde: Opfør jer nu ordentligt og vis vælgerne og demokratiet respekt !

Katrine Damm

Så er der jo også lige 'Løkke-fonden' , Kvotekonger, Bilagssager, afskrivning af tekstet fra en organisation, der af ubegribelige årsager har fået lov til at kalde sig 'Bæredygtigt Landbrug', minister, der angiveligt taler usandt fra Folketingets talerstol, minister, der står for ulovlig overvågning af befolkningen - såkaldt ulovlig
logning og sårn', man kan have in mente, når man står og skal 'klaske' sit bette kryds.

Thomas Tanghus, Mogens Holme, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Som du sikkert har regnet ud, så er borgerlig anstændighed for mig ikke bare et tomt slag i luften. Det betyder faktisk for mig med ordentlighed, ligesom mange af de andre gamle borgerlig dyder gør.

Jeg vil have alle de sager, du nævner, i baghovedet, når jeg sætter mit lille kryds om en uge :-)

Thomas Tanghus, Kim Houmøller, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Michael Friis

Underlig argumentation at forsvare SFs svigt med mulige fejl begået af andre partier.
Moral er godt men dobbeltmoral er åbentbart bedre.
Du snyder så kan jeg også. Føj.

Kim Houmøller

Kommer uvægerligt til at tænke på Villy Søvndal når Karsten Hønge dukker op på skærmen!

Jan Fritsbøger

nej uha man må da ikke påpege andres fejl, det gælds slet ikke, og man må helst slet ikke nævne at visse partier baserer sig på 99% uærlighed løgn og fup, på målrettede kampagner vendt imod dem man begår overgreb imod,
og løgnagtige begrundelser for den førte politik, som aldeles ikke er den nødvendige og fornuftige (ansvarlige) politik, men snarere ødelæggende for både samfund og især klima,
jeg synes de mest fordømmende herinde er en flok opportunistiske hyklere, som galper op og får afløb for deres aggression ved at være vældigt forargede,
for som det er nævnt stillede hønge op for at tiltrække vælgere, og da det lykkedes over al forventning burde han selvfølgelig tage konsekvensen og tage sin tørn, men hvis staklen nu havde planlagt sit virke i folketinget, og vidste det er der han ville kunne gøre gavn så kan man nemt forstå han hellere vil det, men så er der jo den negative effekt ved folketingsvalget som sikkert vil koste partiet, så hvad sker hvis hønge slet ikke får den ønskede plads der ?
jeg er i øvrigt helt på linie med Katrine Damm som tydeligvis er den mest nøgterne og ærlige i denne tråd,
til Fuglsang borgerlig anstændighed er det ikke man kalder en antagonisme ?
hver gang vi har en borgerlig regering nedbrydes samfundet lidt, og med den vi har nu er danmark ødelagt til nærmest ukendelighed, social retfærdighed er udryddet, man fører hezt imod de svageste og stjæler fra dem, man fører aggressions-krig rundt omkring og bomber civile, spilder formuer på mere militært isenkram, man taler om vækst selvom det er alt for meget vækst i alt for mange år i de rige lande som er ved at smadre klimaet, og almindelig anstændighed kaldes hånligt for pladderhumanisme.
men måske er borgerlig anstændighed bare en slags nysprog, og betyder det modsatte.

Sider