Podcast
Læsetid: 1 min.

Valgpodcast med Lasse Jensen: Statsministerens selvmål, valgkampens hidtil bedste pressefoto og friskoledebat

Formandsopgøret er blusset op i Venstre igen – Lars Trier Mogensen er igennem på telefon. Valgredaktionen i Gram tager temperaturen hos befolkningen til debatmøde om friskoler. Og så kigger fotochef Sigrid Nygaard forbi og fortæller om fotografernes jagt på billeder, der ikke på forhånd er arrangeret af spindoktorerne
Fotoredaktør Sigrid Nygaard kalder dette foto valgkampens hidtil bedste billede.

Fotoredaktør Sigrid Nygaard kalder dette foto valgkampens hidtil bedste billede.

Anthon Unger / Ritzau Scanpix

Indland
22. maj 2019

Statsministeren er kommet i strid modvind. Hans tanke om en SV-regering fik en hård medfart fra alle sider, og han har også med samtalebogen Befrielsens øjeblik smidt benzin på bålet i Venstres interne formandsstrid. I en samtale med Lasse Jensen uddyber Lars Trier Mogensen sin kommentar om formandsopgøret, der er blusset op igen i Danmarks Liberale Parti.

Informations valgredaktion i den sønderjyske by Gram har været til debatmøde om friskoler. Det er nemlig et varmt valgtema – særligt i de kommuner, der har mistet deres lokale folkeskole. Laura Friis Wang tager temperaturen hos befolkningen.

Kulturanmelder Lone Nikolajsen anmelder Liberal Alliances Joachim B. Olsens reklamekampagne på Pornhub og har lyttet til Den Korte Radioavis på Radio24syv, hvor Rasmus Paludan faldt i Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholms fælde, da det hele endte med en vild råbekonkurrence.

Natalie Yahya Rosendahl og Martin Bahn har i flere artikler påvist, at Lars Løkke Rasmussen flere gange har fremført det scenarie, at hans regering overtog et vaklende statsbudget efter Helle Thorning-Schmidt. Men mange eksperter har i Information imødegået Løkkes tal – og kritiseret hans retorik. Først blev Informations artikler besvaret med en Twitter-storm fra Venstres spindoktorer – hvorefter der har været dyb tavshed. De to journalister fortæller om artiklerne – og reaktionen på dem.

I podcasten møder vi også Informations fotochef Sigrid Nygaard, der har valgt valgkampens hidtil bedste billede – og fortæller om fotografernes jagt på billeder, der ikke på forhånd er arrangeret af spindoktorerne – og så skal vi på et kort besøg hos Informations direktør Stine Carsten Kendal, der er glad. 700 førstegangsvælgere er blevet abonnenter, og så bruger partierne jo mange penge på annoncer.

I den afsluttende kommentar ’På Falderebet’ kigger Lasse Jensen på mediereaktionen på statsministerens fejlslagne SV-udmelding og mediernes betænkelige fascination af Rasmus Paludan.

Alt sammen i den nyeste udgave af Radio Informations særlige valgpodcast. Lyt med!

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste overblik over ugens vigtigste historier. Vært Anna von Sperling får besøg af avisens skribenter, og Rune Lykkeberg serverer ugens optur.

Seneste podcasts

 • Podcast: Hunter Biden og de planetære grænser

  15. september 2023
  I ugens Radio Information tegner vi et portræt af Joe Bidens besværlige søn, taler om en bondeprotest, der gik i sig selv igen og prøver at begribe de planetære grænser, vi har overskredet
 • Podcast: Fri hash, Jesus-film og en sort sky der lettede

  8. september 2023
  I denne uges Radio Information skal vi høre om en dansk Jesus-film, der fik paven op af stolen, om erfaringerne med lovliggørelse af cannabis og om Rune Lykkebergs optur over, at indvandringskritik ikke længere trumfer alt
 • Podcast: Skal vi frygte Putins nye mand i Danmark?

  1. september 2023
  Ruslands nye diplomat i Danmark er både kamphærdet elitesoldat og GRU-officer. Det, den industrielle revolution og danskeren som klimaforbruger, kigger vi nærmere på i ugens afsnit af Radio Information
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Jeg bliver velinformeret når jeg læser Information. Grundighed er en journalistisk dyd,så bliv ved med det.