Læsetid: 4 min.

Venstre vil føre valgkamp på positiv effekt af integrationsydelsen – men det er der ikke belæg for

Lars Løkke fremhævede ved valgudskrivelsen effekten af regeringens integrationsydelse, og det samme gør Venstre i partiets lækkede valgmanual. Men der er ikke belæg for Venstres påstande, lyder det fra eksperter
En rapport fra Rockwool Fonden konkluderer, at starthjælpen, der nu betegnes som hjemsendelsesydelsen, op gennem 00’erne kun har haft en kortvarig positiv effekt på beskæftigelsen. Til gengæld har den medført flere fattige, flere kriminelle og færre kvinder i arbejde. Her Azab Kayali, som Information besøgte sidste år, da vi skrev om levevilkårene for personer på integrations-/hjemsendelsesydelse.

En rapport fra Rockwool Fonden konkluderer, at starthjælpen, der nu betegnes som hjemsendelsesydelsen, op gennem 00’erne kun har haft en kortvarig positiv effekt på beskæftigelsen. Til gengæld har den medført flere fattige, flere kriminelle og færre kvinder i arbejde. Her Azab Kayali, som Information besøgte sidste år, da vi skrev om levevilkårene for personer på integrations-/hjemsendelsesydelse.

Anders Rye Skjoldjensen

8. maj 2019

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag udskrev folketingsvalg fra Folketingets talerstol, fremhævede han regeringens stramme udlændingepolitik og i særdeleshed den såkaldte integrationsydelse til arbejdsløse udlændinge, som V-regeringen indførte i 2015.

»Udlændinge skal bidrage til fællesskabet. Derfor har vi sænket sociale ydelser til arbejdsløse udlændinge og flygtninge. Det er en politik, hvor børn i tusindvis har oplevet deres forældre forlade kontanthjælp til fordel for arbejde eller uddannelse,« sagde statsministeren.

Nogenlunde det samme kan man læse i Venstres valgmanual, som er sendt ud til alle partiets folketingskandidater og lækket til Ekstra Bladet. Manualen er en vejledning i, hvordan kandidaterne skal argumentere for Venstres politik og forsvare sig over for politiske modstandere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Hans Ditlev Nissen
  • Lillian Larsen
  • Gert Romme
  • Torben K L Jensen
  • Ebbe Wagner Smitt
  • Christian Mondrup
  • Johnny Christiansen
  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
Niels Duus Nielsen, Hans Ditlev Nissen, Lillian Larsen, Gert Romme, Torben K L Jensen, Ebbe Wagner Smitt, Christian Mondrup, Johnny Christiansen, Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Ethvert lillebitte figenblad for regeringens nedskæringer på overførselsindkomst og velfærd skal naturligvis benyttes til det yderste af fingerneglene.
Problemet for Venstre er bare at de alt for ofte er blevet taget i at fifle med statistik, tale usandt om forvaltning, og dække over deres erhvervssponsorer (især landbrugslobbyen og kvotekongerne).
Venstres troværdighed kan ligge på et sandkorn.

Lise Lotte Rahbek, Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Minna Rasmussen, Bjarne Bisgaard Jensen, Jesper Sano Højdal, Vibeke Hansen, Nette Skov, Carsten Wienholtz, Herdis Weins, Ida Larsson, Lillian Larsen, Helle Walther, Torben Bruhn Andersen, Henrik Leffers, Torben K L Jensen, Kim Houmøller, Bjarne Andersen, Ebbe Wagner Smitt, Christian Mondrup og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Jørgen Wind-Willassen

Et er statistik noget andet er sund fornuft.
Uanset hvad må det da være sådan - at hvis forskellen mellem offentlig forsørgelse og lønindkomst vokser- vil incitamentet til at lette rumpetten vokse.
Det er da indlysende.
Om det så er lidt eller meget og om der er uheldige konsekvenser af en sænkning af overførselsindkomsterne er noget helt andet.
Så lad os få lidt mere sund fornuft ind i overvejelserne om overførselsindkomsternes størrelse.
Vi er jo nogen der skal betale for ydelserne og den betalingsvilje kan nemt smuldre.

Helle Walther

Efter at have set Løkkes valgtale med løfter og valgflæsk af allerværste art, og høre HAM lyve igen og igen , så kender man Løkke fra før 2015, med underbukser og anden garderobe betalt af V,rejser betalt, cigaretter og 1. klasse luksus osv osv, Han er en utroværdig politiker. Og jeg håber han taber valget så der kommer ny regering.

Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Minna Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Vibeke Hansen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Bjarne Andersen

Jørgen wind-willassen

Uanset hvor meget du sænker offentlig forsørgelse, følger de laveste løndinger med ned, så forforskellen mellem offentlig forsørgelse og lønindkomst vokser ikke, du får arbejdende fattige.

Lise Lotte Rahbek, Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Minna Rasmussen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Herdis Weins, Anders Reinholdt, Tue Romanow og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Henrik Plaschke

Eftersom incitamentet til at lette rumpetten er defineret ud fra forskellen mellem offentlig forsørgelse og lønindkomst, bringer Jørgen Wind-Willassens ”sunde fornuft” os ikke særlig langt. Det er blot en tautologi.

Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel og Niels Østergård anbefalede denne kommentar
Leo Nygaard

Alle de forskellige overførelsesindkomster har forskellige satser.
Hvorfor egentlig ? - De basale leveomkostninger er da de samme.
Bortset fra andre omkostninger, som er afhængig af, hvor man bor.
Får man flere ydelser, opstår yderligere forskelle. Det var årsagen til opfindelsen af kontanthjælpsloftet.
Et af mange motiver for at indføre Basisindkomst - ens for alle fastboende i landet uden lønindkomst - uden det omfattende bureaukrati.

Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Minna Rasmussen, Herdis Weins, Anders Reinholdt og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Ida Larsson

Ikke belæg for -> akademisk sprog for det mere dagligdags udtryk løgn.

Ny overskrift: Venstre igen igen taget i at lyve om effekt af integrationsydelse: Højst "overraskende" viser det sig, at det at presse udlændinge på rettigheder og økonomi ikke giver bedre integration, mindre kriminalitet og højere uddannelse!

Lise Lotte Rahbek, Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Gert Romme, Minna Rasmussen, Bjarne Bisgaard Jensen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Carsten Wienholtz og Pietro Cini anbefalede denne kommentar
Minna Rasmussen

Venstre baserer ikke sin politik på forskning. Som Inger Støjberg udtrykker det: "Det er jeg lodret uenig i. Det er min klare overbevisning, at (dit og dat) ..." Det har for Venstre været grundlag nok for at træffe en politisk beslutning i modstrid med forskning og fakta.

Herdis Weins, Lise Lotte Rahbek, Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

"Udlændinge skal bidrage til fællesskabet. Derfor har vi sænket sociale ydelser til arbejdsløse udlændinge og flygtninge."

"Derfor" i ovenstående udsagn refererer til sætningen "Udlændinge skal bidrage til fællesskabet". Da man ikke kan slutte fra et "skal" til et "kan" er udsagnet en non sequitur. Allerede på det formelle niveau er udsagnet forfejlet - og så har vi slet ikke nævnt indholdet endnu.

Måske skulle man overveje at lære ungerne lidt grundlæggende logik allerede i Folkeskolen, så de som voksne har lidt modstandskraft over for politikernes løgne... undskyld, politikernes manglende belæg for deres påstande.

Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Lise Lotte Rahbek og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

W-W: "Vi er jo nogen der skal betale for ydelserne og den betalingsvilje kan nemt smuldre."

Den betalingslyst er forsvundet forlængst - hvis den nogensinde har eksisteret. Derfor har vi skattely, hvidvaskningsskandaler, sindssygt høje lønninger for ansvarsfrie chefer, høje aktionærudbetalinger og momssvindel.

Det handler ikke om hvorvidt W-W og ligesindede har lyst til at betale.
Det handler om, hvad der sker og hvor blodigt det bliver, hvis han og hans ligesindede åbenlyst holder op med at bidrage.

Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Niels Østergård, Niels Duus Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Integrationsydelsen er en skamplet på vores humanistiske tilgang til mennesker i nød.
Vi har ikke behov for en under-underklasse...

Det er også et tegn på det hykleri, der kendetegner debatten i Danmar, hvor det er tydeligt, at når der debatteres ulighed, så er integrationsydelsen ikke en del af den debat. Men det er lige præcis integrationsydelsen, der skaber fattigdom - også fattigdom blandt børn. Og det kan vi ikke være bekendt.

Niels Duus Nielsen, Ebbe Overbye, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar