Note
Læsetid: 1 min.

Aarhus skal svare på anklage om ulovlig boliganvisning

Ni borgere har bedt Ombudsmanden vurdere, om Aarhus Kommunes praksis for anvisning af almene boliger er ulovlig, fordi den foregår efter nationalitet. Klagen er videresendt til kommunen, der ifølge Ombudsmanden skal have lov til at svare på klagen
Indland
12. juni 2019

Efter at ni borgere har bedt Ombudsmanden om at vurdere, om Aarhus Kommunes praksis for anvisning af almene boliger er ulovlig, er henvendelsen nu sendt videre til kommunen.

Aarhus Kommune bør have mulighed for at tage stilling til spørgsmålet, skriver Ombudsmanden, der derfor har sendt klagen videre til kommunen.

Som tidligere omtalt i Information mener de ni borgere, at kommunens boliganvisning er ulovlig, fordi den sker efter nationalitet. For at undgå, at almene boligområder kan karakteres som ghettoer, har et flertal i byrådet i juni 2018 besluttet, at andelen af ikkevestlige beboere i et boligområde højst må udgøre halvdelen.

Når kommunen har svaret, må de ni borgere tage stilling til, om de på ny vil rette henvendelse til Ombudsmanden.

»Så vi er spændte på at høre, hvad kommunen vil svare,« siger en af borgerne, Kasper Fuhr Christensen, der er medlem af Randers Byråd.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Se dog at få bygget nogle boliger , der er gode og til at betale for lavtlønnede i ALLE boligområder og i ALLE kommuner - mon ikke det er den bedste "medicin" for at mindske ghetto-områder ALLE STEDER.

Husk det gamle ord - hvor der er vilje er der vej. Folketinget kan begynde med at vedtage en lov, der tillader kommunerne at udbyde billiger byggegrunde samt give de almene-boliger skattefordele osv... så de kan opføres og drives til en pris der kan betalles også af lavtlønnede.

Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, Marianne Stockmarr og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Når Folketinget fik lovbestemt Landsbyggefonden, hvor ALLE lejre i boligforeninger betaler ind -"( Når boligafdelingens realkreditlån er betalt ud efter f.eks. 30 år skal afdelingen fortsætte med at indbetale et beløb svarende til afdrag og renter på lånet.)" - så kan der vel også vedtages love om fordele til drift og opførsel for de almene-boligforeninger samt pålægge ALLE kommuner at stille grunde til rådighed, så de kan opføre kommunens lovbestemte antal almene-boliger.

Folketinget har ellers ikke holdt sig tilbage med at ville bestemme/forlange nedrivninger udflytning af bestemte persongrupper osv. i nogle af Folketinget udråbte boligområder - Et lovkrav om opførsel af almene-boliger i ALLE kommuner, der er til at betale for lavtlønnede er vel ikke for meget at forlange .

Per Klüver, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, Marianne Stockmarr og Trond Meiring anbefalede denne kommentar