Læsetid: 4 min.

ATP har bygget en maskine, der gør deres investeringer mere bæredygtige

Når ATP sender sine maskiner med gigantiske regneark på jagt efter gode aktier at investere i, er de begyndt systematisk at tage et nyt parameter med: CO2-udledninger. Deres egen data tyder på, at de ved at vælge efter de ledelser, der er bedst til at håndtere klimabelastning, kan hente et større afkast
13. juni 2019

Når ATP skal finde udenlandske aktier at investere i, foregår det med maskiner med gigantiske datasæt og matematiske analyser.

At vælge aktier i danske selskaber er så relativt overskueligt, at det kan gøres med en mere klassisk fundamental analyse af selskabet, dets regnskaber og ledelse. Men når det kommer til udenlandske aktier, er der over 10.000 selskaber at vælge imellem, og derfor har ATP valgt at gøre brug af en mere maskinelt styret proces.

Maskinerne leder efter klassiske finansielle mål som lav risiko, at aktien er stigende, at den har givet gode afkast de seneste år, og hvordan den er værdisat. Men for nylig er man også begyndt systematisk at integrere data, der viser, hvordan virksomheden håndterer klimaudfordringen som et ligestillet mål med de finansielle.

»Klimaet vil i langt højere grad komme til at påvirke os alle – også virksomhederne. Og hvis virksomhederne ikke handler, så er vi overbevist om, at investorerne i de finansielle markeder vil straffe dem på prisen,« siger Kasper Ahrndt Lorenzen, der er koncerndirektør i ATP.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Wieth
Morten Wieth anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu