Læsetid: 5 min.

Cepos-direktør: Valgnederlag kan give Liberal Alliance en ny, klar profil

Formanden blev stemt ud, og Liberal Alliance fik læsterlige tæsk på valgdagen. Men valgnederlaget er også en mulighed for at give partiet en klarere, liberal identitet, vurderer Cepos-direktør Martin Ågerup
Da Liberal Alliance gik i regering mistede de evnen til at formidle liberale ideer og liberal politik. Nu er partistifter Anders Samuelsen fortid i dansk politik.

Da Liberal Alliance gik i regering mistede de evnen til at formidle liberale ideer og liberal politik. Nu er partistifter Anders Samuelsen fortid i dansk politik.

Anders Rye Skjoldjensen

7. juni 2019

Dagen efter valget kan det sagtens være lidt mistrøstigt at anskue de rygende stumper, der ligger tilbage efter Liberal Alliance. Men nekrologen skal ikke skrives endnu, mener direktør i Cepos Martin Ågerup, der forventer, at Liberal Alliance på trods af de dybe skrammer vil komme ud af valget med en styrket, liberal stemme i Folketinget.

»Jeg forestiller mig, at Liberal Alliance bliver en mere klar profil nu. Ganske vist med færre medlemmer af Folketinget, end partiet har været i de sidste par år, hvor de har siddet i regering,« siger Martin Ågerup.

»I forhold til hvordan det har været de sidste par år, så bliver den liberale stemme i Folketinget fra Liberal Alliance styrket. Selvfølgelig er det et stort tab at miste Joachim B. Olsen, og der er ingen tvivl om, at det er sørgeligt at miste Christina Egelund og Laura Lindahl. Men til gengæld er Alex Vanopslagh kommet ind, en ny ung profil, og det bliver spændende at følge.«

Martin Ågerup forventer, at Liberal Alliance vender tilbage til at være et klart, liberalt parti, der taler for frie valg, personlig frihed, privat initiativ og det frie marked.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Og et rødt flertal kan afskaffe offentlig støtte til propagandacentraler.

Anders Reinholdt, Torben Bruhn Andersen, Arne Lund, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, Mogens Holme, Trond Meiring og Torben Skov anbefalede denne kommentar

@Martin Ågerup

Mogens lykketoft sagde.
Lad de små komme med, så kan vi æde dem
Når man ikke får sin politik i gemmen bliver man spist
nu er det anden gang at en forman ville være udenrigsminister
hvor det ikke gik godt.

Stop din religiøse tro på at neoliberalismen, der findes ikke noget bevis på
At den skulle virke. det er kun en religiøse tro, med mantraet på bedre og billiger.
som skaber stor ulighed

Forstå FV19 viser
At den tro har danskerne droppet. Vi vil have lighed til og for alle!

Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel og Egon Stich anbefalede denne kommentar

Trods alt sørgeligt, at Anders Samuelsen i et anfald af skuffelse gik sin vej.
Hvad så, Anders ? Helt ud af politik ? Come back kid ?

Eva Schwanenflügel

Leo, Anders Samuelsen gik ikke i skuffelse, han fik bare ikke nok stemmer.

Henning Kjær

Hvis LA var blevet oppe i træet og ikke indgået i regeringen, havde vi i stedet fået et folketingsvalg og det havde LA heller ikke fået noget ud af.

Jens Winther

Man kan håbe, at en tid i opposition og uden afhængighed af at skulle stikke "godbidder" til Dansk Folkeparti som betaling for deres støtte, vil betyde, at Venstre skærper sin liberale profil. Det er der behov for.

Eva - Jo, i skuffelse over ikke at ha` fået nok stemmer - til sig selv på Nordsjælland.
Forestil dig, at Mette ikke fik stemmer nok i Aalborg ;-)

Der er ingen som helst grund til at have medfølelse med Anders Samuelsen og hans CEPOS-filal. AS har voldt rigtig mange mennesker fortræd qua sin støtte til forringelser i dagpenge, efterløn, kontanthjælp, og talrige andre "reformer" på arbejdsmarkedet og i socialpolitikken. Selvom han godt vidste hvilke konsekvenser de mange nedskæringer ville få for de der blev berørt af dem, så fremturede han, og forlangte endnu mere.
Han grundlagde sit parti på "nok er nok" - som en klar borgerlig reaktion på DF's fremmedhad, og VK' medløb. Det gik ikke mange år inden han rettede ind til højre, og glemte alt om sin modvilje mod xenofoberne i Frikadellepartiet.
I starten var han tillige EU-modstander, men den modstand fordampede i takt med at han og Labil Alliance nærmede sig magtens centrum.
Der skal mere end medfølelse på egne vegne til at fjerne indtrykket af den opportunist han er.

Carsten Wienholtz, Steen K Petersen, Torben Bruhn Andersen, Ebbe Overbye, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

.. Og nu skal det fire medlemmer store parti vælge mellem Alex Vanopschlag og Ammitzbøl Bille som ny formand.

(Alex Vanopschlag er superliberalist, og har kaldt sin søn Milton, til ære for et af LA's ikoner Milton Friedmann, grundlægger af Chicago-skolen.
Mon han også har en datter opkaldt efter chefideologen Ayn Rand?)

Steen K Petersen, Torben Bruhn Andersen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Valgresultatet er faktisk et udtryk for, at vi ikke altid ligger i USAs kølvand: Objektivismen er i fremgang i USA, hvor der i disse år er flere libertarianere end nogensinde før i historien, men noget tyder på, at objektivismen i Danmark er vigende.

Det kan selvfølgelig skyldes, at repræsentanterne for den danske libertarianisme, altså LA, har demonstreret, at deres ideologiske principper er til salg for et par ministertaburetter. Og da libertarianere som gruppe betragtet er lige så puristiske, som venstrefløjen var, da jeg var ung, koster det selvfølgelig stemmer.

Men Cepos er ikke på valg, så vi slipper nok ikke for Martin Ågerup. Desværre!