Læsetid: 8 min.

Christopher Arzrouni: »De borgerliges krise skyldes ikke ideerne, men dårligt samarbejde«​​​​​​​

Et liberalt magtparti som Venstre har brug for systemkritiske partier, som kan hjælpe det med at føre borgerlig-liberal politik. Og det har Venstre ikke haft, siden Liberal Alliance gik i regering i 2015. Krisen i det borgerlige Danmark skyldes derfor kludder i magtforholdene mellem partierne og ikke en værdikrise, lyder det fra finansminister Kristian Jensens (V) spindoktor Christopher Arzrouni
Christopher Arzrouni mener, at de borgerlige har været for dårlige til at reformere den offentlige sektor.

Christopher Arzrouni mener, at de borgerlige har været for dårlige til at reformere den offentlige sektor.

22. juni 2019

Det blå Danmark har det fremragende på alt, hvad der handler om analyse, idéer og stærke personer, som kan føre ideerne frem.

Det valgnederlag, som det borgerlige Danmark har lidt, skyldes altså ikke en idépolitisk krise. Det skyldes i høj grad uafklarede magtforhold mellem partierne. Det mener Christopher Arzrouni, der de seneste fire år har været spindoktor for finansminister Kristian Jensen (V) og i mange år har været en borgerlig stemme i den offentlige debat.

»Der gik kuk i rollefordelingen, da Liberal Alliance gik i regering. Det skete, fordi Venstre ikke kunne få en fornuftig samarbejdsform med Dansk Folkeparti. Det kunne Venstre ikke, fordi Dansk Folkeparti var blevet større end Venstre,« siger han.

Det betød ifølge Arzrouni, at autoritetsforholdene mellem partierne ændrede sig til skade for den samlede blå blok.

»Det største parti må pr. definition påtage sig mere ansvar, ligesom de mindre må acceptere at give sig mere. Sådan bør det være.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

De borgerliges krise skyldes forsøget på at løse fortidens problemer med oldtidens løsninger.

Flemming Berger, Alvin Jensen, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Birte Pedersen, Peter Ole Kvint, Kirsten Lindemark, Anne Mette Jørgensen, Anders Reinholdt, Carsten Munk, Mogens Holme, David Joelsen, Trond Meiring, Jens Kofoed og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

Nå han er Kristian Jensens spindoktor... hehe!

Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Birte Pedersen, Hanne Ribens, Kirsten Lindemark, Anne Mette Jørgensen, Trond Meiring, Steen Piper og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er ikke kun muslimer, der har svært ved at blive integrerede.

Liselotte Paulsen, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Peter Ole Kvint, Birte Pedersen, Hans Larsen, Anne Mette Jørgensen, Steen K Petersen, Frede Jørgensen, Carsten Munk, David Joelsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Ib Christoffersen

Når værdierne primært drejer sig om magten, sekundært om Danmark, så ser vi resultatet. Og, mon ikke Christian Jensen`s spindoktor snart skal finde sig en anden at spinne for.

Alvin Jensen, Elisabeth Andersen, Peter Knap, Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Karsten Lundsby, Birte Pedersen, Hanne Ribens, Jørgen Tryggestad, Kirsten Lindemark, Anne Mette Jørgensen, Trond Meiring, Per Torbensen, Susanne Kaspersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Arzrouni skrev Fogh Rasmussens (nytårs)taler og var en årrække Eva Kjer Hansens ideologiske (for)fører. At han nu omtales som Kristian Jensens spindoktor, hvis opgave det sandsynligvis er at drage omsorg for, at det borgerlige Danmark holder kursen, er klart for enhver, der har fulgt Arzrouni bane. Han afstikker den liberalistiske kurs, der skal sikre, at Danmark ikke længere er Danmark, men et lydigt medlem af det europæiske markeds-mareridt.

Alvin Jensen, Elisabeth Andersen, Søren Fosberg, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Knud Chr. Pedersen, Peter Ole Kvint, Steen K Petersen, Mogens Holme og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Jens Winther

@Steffen Gliese, er det et indlæg, som burde stemples som "Stødende kommentar" - eller vil du redegøre for det reelle indhold af din korte kommentar?

Steffen Gliese

Jep, Jens Winther.

Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Steen K Petersen, Frede Jørgensen, Carsten Munk og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
jan henrik wegener

Nej "det skyldes ikke ideerne", men hvorfor ikke? Selvom nok kun et mindretal af borgerlige her i landet har tilknytning til den romersk-katolske kirke har de måske én ting til fælles - et ufejlbarligheddogme? Bortset fra at det i den katolske kirke kun er Paven der udtaler sig ufejlbarligt.

Alvin Jensen, Ole Frank, Karsten Lundsby, Birte Pedersen, Kirsten Lindemark og Peter Ole Kvint anbefalede denne kommentar
Stig Bang-Mortensen

Jeg blev lidt overrasket over at se populistbolden blive spillet over på rød bane, for hvis nogen har populistet den de seneste 18 år. En kommentar til det fuldblodsvås jeg netop har tygget igennem er vanskelig for hvor skal jeg starte. Det stritter i alle retninger undtagen indad. CA har dog ret at det ikke var smart at lukke LA ind i regering, da de så mistede deres rolle.

Alvin Jensen, Søren Fosberg, Eva Schwanenflügel, Ole Frank og Kirsten Lindemark anbefalede denne kommentar
Peter Ole Kvint

Steffen Gliese: "De borgerliges krise skyldes forsøget på at løse fortidens problemer med oldtidens løsninger."

At være borgerlig er at ønske samfundet som en udvidet familie ligesom besætningen på en borg.
At være borgerlig er at støtte alle former for uddannelse og kultur som del af en fælles arv.
Hvordan hænger dette sammen med skattelettelser og billigere luksusbiler?

Kristian Spangsbo

Den blinde tro på liberalisering af alt, er lige præsis det, den er - blind...

Mogens Holme, Lise Lotte Rahbek, Alvin Jensen, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Christopher Arzrouni er en underlig fisk. Han mener ikke det er ideerne som er problemet, hvor de manglende ideer netop er problemet, Han er opportunist som MetteFrederiksen er, og det er problemet. Vi har ikke nogen troværdige leder skikkelser.

Søren Fosberg

Det er svært at kommentere på CAs tirader som klog mand. Han er vel blevet arbejdsløs og søger en arbejdsgiver. Her er ingen hjælp fra samfundet med mindre han skvatter og brækker benet.

Brian W. Andersen

@ Peter Ole Kvint

Jeg ved ikke hvad Steffen Gliese vil svare på det spørgsmål, men hvis jeg skal følge din udlægning af hvad borgerlighed er, så er den borgerlige udvidede samfundsfamilie et ret dysfunktionelt patriarkalsk hierarki, der ofte er urimeligt brutalt imod sine svageste medlemmer. Hvordan det hænger sammen med skattelettelser og billigere luksusbiler kan være svært at sige, men den nuværende borgerlige familie har vist en udpræget tendens til at gøre dem, der mest søger egen vinding lig med dem, som gør mest for den udvidede familie, og anvender dette som begrundelse for at præcis disse fortjener at beholde flere penge i egne lommer. Noget af sammenhængen kan nok findes i heri.

Dette lighedstegn har helt sikkert også en del med at gøre hvordan den udvidede families svageste medlemmer behandles, fordi det overlader det til familiens mest egoistiske medlemmer at være dem som skal vise solidaritet og altruisme til de svageste medlemmer. Det er ret skidt for de medlemmer, som har problemer, der ikke kan løses med uddannelse og kultur.

Jeg vil da håbe at Steffen Gliese kan og vil komme med et bedre svar end dette, men da skattelettelser og billigere luksusbiler bevisligt er et projekt fra de partier, der selv kalder sig borgerlige, så er det faktisk dem som skal besvare dit spørgsmål.

Eva Schwanenflügel, Mogens Holme og Michael Waterstradt anbefalede denne kommentar