Læsetid: 3 min.

Enhedslisten og Alternativet vil presse ny regering i våbensag

En af de første opgaver for en ny udenrigsminister må være at sikre et totalt stop for våbensalg til Saudi-Arabien, siger Enhedslisten og Alternativet, efter at Rigspolitiet har afvist Udenrigsministeriets anbefaling om at inddrage virksomheders eksporttilladelser. S og SF er tavse
20. juni 2019

Når en ny udenrigsminister sætter sig i stolen, vil han eller hun blive mødt med et krav om at sætte en stopper for Danmarks våbeneksport til Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater.

Det bebuder Enhedslisten og Alternativet, efter at Information tirsdag kunne afdække, at Rigspolitiet har afvist Udenrigsministeriets anbefaling om at tilbagekalde de eksisterende tilladelser til eksport af militært udstyr til de to lande.

»Det er vigtigt, at vi gør alt, hvad der overhovedet er muligt, for at få lukket ned for de her aftaler. Vi snakker om civile og børn, som bliver bombet, og folk, som systematisk bliver tortureret,« siger Enhedslistens udenrigsordfører Eva Flyvholm.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) besluttede i november sidste år at suspendere Danmarks eksport af våben og militært udstyr til Saudi-Arabien. I første omgang indebar det, at myndighederne fremover ikke vil udstede nye eksporttilladelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Werner Gass
  • Poul Anker Sørensen
Eva Schwanenflügel, Werner Gass og Poul Anker Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Anker Sørensen

man kan kun undre sig over, atrigspolitiet kan tilsidesætte mministerens beslutning .
De Radikales udenrigsordfører Martin Lidegaard understreger, at han ikke vil gøre sig klog på det juridiske i sagen.
Det kan man også undre sig over.
Har han ikke også været minister ?

Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Arne Albatros Olsen, Mads Berg, John Andersen, Ib Christensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Katrine Damm og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Det burde ikke blive en svær sag: FN vil kræve flere sanktioner over for Saudi-Arabien nu også og især over for S-A's prins.

S-A's ambassade i Tyrkiet blev omfattende aflyttet af Tyrkiet. Nu ligger resultatet omkring mordet på journalisten Khashoggi foregik, og samtaler også forud for det blev analyseret.

Denne SPON-artikel bærer overskriften "Er offerdyret indtruffet?"

Offerdyret?!? Det er fra en telefonsamtale få minutter inden Khashoggis ankomst på ambassaden. 20 minutter senere var han død og parteret.

https://www.spiegel.de/politik/ausland/jamal-khashoggi-uno-bericht-liefe...

Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er jo usigelig magtpolitik der vil afgøre eventuelle tiltag mod S-A.
Alligevel er det slående, at der ikke har været et forenet 'outcry'.
Det tyder på at magtbalancen har skiftet definitivt.