Læsetid: 3 min.

Flygtningenævn giver opholdstilladelse til syrere i seks prøvesager

Tirsdag faldt der afgørelse i de sidste to af i alt seks prøvesager, der skulle fastslå, om udlændingemyndighederne kan sende syriske flygtninge retur til deres hjemland. I samtlige seks prøvesager annullerede Flygtningenævnet den oprindelige beslutning om hjemsendelse
26. juni 2019

Tirsdag tildelte Flygtningenævnet opholdstilladelse i de sidste to af i alt seks prøvesager, der har været for nævnet de seneste dage. Sagerne drejer sig alle om syriske flygtninge fra Damaskus, som Udlændingestyrelsen oprindelig havde besluttet at hjemsende til Syrien. Med tirsdagens afgørelse har Flygtningenævnet i samtlige sager tilsidesat Udlændingestyrelsens vurdering.

»Det ensartede udfald i alle sagerne betyder, at der ikke er grundlag for en praksisændring her og nu,« siger Thomas Gammeltoft-Hansen, der er professor MSO i flygtningeret på Københavns Universitet.

En praksisændring var ellers netop, hvad der var lagt op til, da Flygtningenævnets koordinationsudvalg i februar meddelte, at der ikke længere var grundlag for at tildele midlertidig beskyttelsesstatus til syriske flygtninge efter § 7, stk. 3 i udlændingeloven – det vil sige på baggrund af den generaliserede vold i hjemlandet. Det fik Udlændingestyrelsen til at melde ud, at den ville genoptage de sager, hvor en sådan opholdstilladelse var blevet givet, og forsøge at sende syriske flygtninge retur til de områder af Syrien, som den mente var sikre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jesper Pedersen

Spændende:
"Flygtningenævnet bemærker, at klagerne såvel hver især som sammenholdt har afgivet divergerende forklaringer om alle centrale dele af asylmotivet, og det i så massivt et omfang, at dette ikke kan forklares.
Flygtningenævnet bemærker særskilt, at det er en manifest urigtig forklaring, at den mandlige klager –endog efter datterens og svigersønnens indrejse i Danmark –har forklaret, at svigersønnen er bortført, og at ingen ved, hvor han befinder sig.
Der er således intet grundlag for at antage, at den mandlige klager har deltaget i demonstrationer, været tilbageholdt af myndighederne, eller været genindkaldt til militæret. Klagerne må således anses for at have været en almindelig upolitisk familie, boende i et kvarter i Damaskus."

https://www.fln.dk/~/media/FLN/Nyheder/Syrien%20sag%201.ashx