Læsetid: 6 min.

Klima- og Omstillingsrådet vil være folkets klimaråd

Fem klimabevidste forskere er gået sammen om at danne et nyt klima- og omstillingsråd, der skal gå i dialog med befolkningen om de klimapolitiske bevægelser, som er i samfundet i øjeblikket. Information har mødt et af medlemmerne, sociolog Anders Blok
Ambitionen er at etablere et tværfagligt klima- og omstillingsråd, der er forpligtet på at tale på tværs af de natur-, samfunds- og humanvidenskabelige perspektiver, fortæller et af medlemmerne, Anders Blok.

Ambitionen er at etablere et tværfagligt klima- og omstillingsråd, der er forpligtet på at tale på tværs af de natur-, samfunds- og humanvidenskabelige perspektiver, fortæller et af medlemmerne, Anders Blok.

Anders Rye Skjoldjensen

24. juni 2019

Mette Frederiksen (S) kaldte på valgaftenen folketingsvalget for danmarkshistoriens første klimavalg, og aldrig har vi talt så meget om klima, som vi gør nu.

Men der mangler en stemme i den klimapolitiske debat. Det mener fem forskere, der er gået sammen om at danne et nyt tværfagligt klima- og omstillingsråd.

Information har mødt et af rådsmedlemmerne, Anders Blok, der er lektor ved Sociologisk Institut på Københavns Universitet for at tale om rådets formål og målsætninger.

Og ikke mindst for at høre, hvad Klima- og Omstillingsrådet kan bidrage med, som det allerede eksisterende klimaråd, der er udpeget af energi-, forsynings- og klimaministeren, ikke kan.

– Hvad er formålet med Klima- og Omstillingsrådet, vi har jo allerede et klimaråd?

»Formålet er at blive en stemme i den klima- og omstillingspolitiske diskussion, som vi synes mangler,« siger Anders Blok.

Det nye klima- og omstillingsråd er en kollektiv forskerstemme, som vil anlægge et andet perspektiv på klimaproblemstillingerne end dem, der findes i andre rådgivningsorganer, forklarer han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Dorte Sørensen
Ejvind Larsen og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Joelsen

Vi skal ikke hundses rundt af eksperter, råd og tænketanke alene. Som om den almindelige mand/kvinde ikke forstår eller kan være med til at prioritere vores allesammens miljø.

Ete Forchhammer

David Joelsen, nej, men hvem "hundser"?
Til gengæld må jeg desværre konstatere når jeg ser mig om i mit nabolag, at der er MEGET langt igen før det er almindeligt accepteret fx at lade bilen stå når det ikke er helt nødvendigt at bruge den, at lade græsset gro så der kan komme lidt liv i "udendørsgulvtæpperne"...