Læsetid: 13 min.

Klimaet på den politiske dagsorden: Fra rettidig omhu til sløseri og latterliggørelse

Efter mere end 30 år med klima på den politiske dagsorden synes højdepunktet at være nået i 2019
Efter mere end 30 år med klima på den politiske dagsorden synes højdepunktet at være nået i 2019
14. juni 2019

Folketingsvalget 2019 er overstået, og det blev en sejr til den grønne dagsorden. De partier, der ikke havde en seriøs og troværdig klimapolitik, blev straffet af vælgerne, mens de grønne partier samlet gik frem.

Historisk har klimasagen oplevet sine op- og nedture, og ikke mindst i Danmark har klimaet i perioder været definerende for den politiske retning. Socialdemokratiets i alle henseender store miljøminister, Svend Auken, fik igennem 1990’erne sat Danmark på det globale klimakort med en tidlig grøn satsning, mens Venstres daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen fra 2001 først forsøgte at tage livet af den grønne omstilling, inden han i sin anden valgperiode vendte rundt og erkendte klimakrisen.

Fra 2015 ændrer billedet sig imidlertid markant. Verdens politiske ledere underskriver Parisaftalen, og forpligtiger sig til »at gøre deres ypperste« for at holde klodens temperaturstigning til under to grader celsius og så tæt på 1,5 grad som muligt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu