Analyse
Læsetid: 6 min.

Løkke advarede mod fake news, men hvis nogen har spredt misinformation, er det ham selv

Før valget advarede statsministeren og flere andre ministre mod fake news, der kunne påvirke vælgerne. Men ser man tilbage på valgkampen, har Løkke og hans parti selv været særdeles aktive med at vildlede danskerne
Der er flere eksempler på at statsminister Lars Løkke Rasmussen og Venstre målrettet har forsøgt at bilde vælgerne usandheder ind. Medierne har i et vist omfang afdækket det, men vi må også spørge os selv, om vi har været gode nok til at undersøge og skrive om problemet, skriver Anton Geist.

Der er flere eksempler på at statsminister Lars Løkke Rasmussen og Venstre målrettet har forsøgt at bilde vælgerne usandheder ind. Medierne har i et vist omfang afdækket det, men vi må også spørge os selv, om vi har været gode nok til at undersøge og skrive om problemet, skriver Anton Geist.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland
7. juni 2019

Op til valgkampen var regeringen optaget af faren for misinformation af vælgerne. Sociale medier kunne blive brugt til at sprede falske nyheder, advarede statsminister Lars Løkke Rasmussen.

»Det er en reel udfordring. Jeg kan bare ikke få det til at gå væk,« sagde Lars Løkke ifølge MediaWatch. Og justitsminister Søren Pape Poulsen, forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og udenrigsminister Anders Samuelsen meldte sig klar med en hemmelig handleplan imod fake news fra russerne.

Heldigvis gik det ikke så galt som frygtet med den russiske indblanding. Tirsdag morgen kunne Claus Hjort Frederiksen oplyse i P1, at der ikke er blevet registreret et eneste eksempel på, at russerne skulle have forsøgt at påvirke vælgerne.

Det er der al mulig grund til at glæde sig over. Men når vi ser tilbage på valgkampen, må vi til gengæld konstatere, at særligt regeringspartiet Venstre selv har været særdeles aktiv med spredningen af misinformation. Det er et faktum, som hører med til fortællingen om Venstres fremgang ved valget.

Løkke har ikke ryddet op

I taler og i en kampagne på sociale medier har Lars Løkke vedholdende i løbet af valgkampen givet udtryk for, at hans regering overtog et underskud på statsfinanserne på 50 milliarder kr. fra den foregående. Og han har forklaret, at hans regering ved at »spænde livremmen ind« har »ryddet op« og skabt »balance i økonomien«.

Som en lang række økonomiske eksperter har påpeget i Information, er det ganske enkelt forkert. De 50 mia. kr. stammer fra en prognose fra 2015, som har vist sig at være forkert. Løkke overtog ikke noget underskud, og han har ikke ryddet op i økonomien.

I en anden kampagne på sociale medier har Venstre hævdet, at rød blok »vil give arbejdsløse indvandrerfamilier 10.000 kr. mere i offentlige ydelser om måneden«. Det er der intet belæg for. Socialdemokratiet har klart sagt, at de ikke går til valg på at hæve ydelserne, men vil nedsætte en ydelseskommission for at se på, om børnefamilier eksempelvis skal have tilskud til fritidsaktiviteter. De har også åbnet for, at enkelte ydelser kan blive justeret opad, men de har ikke foreslået et beløb i nærheden af 10.000 kr. om måneden.

Ingen evidens bag påstand

Om samme integrationsydelse siger Lars Løkke Rasmussen i en anden video fra Venstre: »Vi har mødt dem, der kommer, med nye forventninger om, at de skal tjene deres egne penge. Derfor har vi lavet integrationsydelsen – også med en danskbonus – og det har virket. Næsten dobbelt så mange er nu selvforsørgende efter tre år.«

Statsministeren hævder ikke direkte, at integrationsydelsen har haft den effekt, at næsten dobbelt så mange indvandrere er kommet i beskæftigelse. Men det er ubestrideligt det indtryk, han forsøger at give vælgerne. Og det er der ikke noget belæg for. I Information har integrationsforsker Karen Nielsen Breidahl fra Aalborg Universitet tidligere forklaret, at der »ingen evidens« er for påstanden, og at den er »en fejlslutning«. Og forskningsleder i Rockwool Fonden Jacob Nielsen Arendt har bemærket, at der efter alt at dømme er mange samspillende faktorer bag fremgangen i beskæftigelse blandt udlændinge – med de gunstige konjunkturer i økonomien som den »mest oplagte«.

Der findes endnu ingen forskning i effekterne af integrationsydelsen, men Rockwool Fonden publicerede for nylig en undersøgelse af starthjælpen fra 00’erne, der i høj grad minder om integrationsydelsen. Den viste, at de sænkede overførselsindkomster til arbejdsløse udlændinge havde en vis positiv effekt på kort sigt, men at effekten forsvandt på længere sigt.

En socialpolitisk sejr?

Påstanden om effekten af integrationsydelsen går igen i en såkaldt valgmanual fra Venstre, som blev lækket til Ekstra Bladet før valgkampen. Og her bliver partiets folketingskandidater blandt andet også instrueret i at vildlede vælgerne om kontanthjælpsloftet.

I manualen omtales loftet over kontanthjælpen som »en kæmpe succes«. For som partiet skriver: »Siden kontanthjælpsloftet blev indført, er antallet af personer i kontanthjælpssystemet faldet med 31.900. Det kan vi i høj grad takke netop kontanthjælpsloftet for, fordi det har medvirket til, at det bedre kan betale sig at arbejde frem for at være på offentlig forsørgelse.«

Men sandheden er, at kontanthjælpsloftet isoleret set har øget beskæftigelsen med 250 personer ifølge en nylig analyse fra Finansministeriet. Derfor har Anders Bruun Jonassen, forsker i Rockwool Fonden, her i avisen konstateret: »Du kan godt sige, at der har været et bidrag fra kontanthjælpsloftet, men hvis du ikke er villig til at diskutere, hvor lille det bidrag er, så kommer det til at lyde som mere, end det egentlig er. Nu ved vi, at det er langt tættere på nul end på 31.900, og det er heller ikke noget i nærheden af at være midt imellem de to tal.«

En variation over denne vildledning om kontanthjælpsloftet kan man finde på Twitter, hvor Venstre tidligere på ugen kom med følgende besked til vælgerne:

»Antallet af børn, der vokser op i hjem, hvor forældrene er på kontanthjælp, er faldet med knap 40.000, siden vi indførte kontanthjælpsloftet. Flere børn ser i dag mor og far gå på arbejde. Det er en socialpolitisk sejr!«

Igen foregiver partiet altså, at kontanthjælpsloftet har løftet beskæftigelsen betydeligt, selv om det reelt har haft en forsvindende lille effekt – mens det til gengæld har sendt rigtig mange børnefamilier ud i fattigdom, hvilket jo ikke umiddelbart er nogen »socialpolitisk sejr«.

Vildledning om Paris

Også på klimafronten har der været godt gang i vildledningen af vælgerne. Både Lars Løkke og klimaminister Lars Christian Lilleholt har flere gange fremhævet manglende vind og deraf følgende lav produktion af el fra vindmøller som årsagen til det seneste års stigning i Danmarks udledning af CO2. Men som Information har beskrevet, skyldes merudledningen i høj grad også stigende udledning fra transportsektoren, som regeringen ikke har sat ind over for.

Lars Christian Lilleholt har også hævdet, at »Danmark når helt i mål i forhold til Parisaftalens mål i 2030«, som han sagde til TV2. Men igen er det ifølge førende eksperter vildledning. I Information sagde Sebastian Mernild, der er professor i klimaforandringer og hovedforfatter til den næste store rapport fra FN’s Klimapanel:

»Danmark når ikke målene fra Parisaftalen, som det ser ud i dag. Det gør vi ikke. Lilleholts påstand er bestemt ikke retvisende.« Det skyldes blandt andet, at klimaministeren alene forholder sig til den danske CO2-udledning og ikke til den samlede udledning af drivhusgasser.

I slutspurten af valgkampen nåede Venstre lige at placere en sidste omgang vildledning af vælgerne på sociale medier. Som tidligere beskrevet i Information målrettede partiet to dage før valgdagen i en større kampagne 19 annoncer mod borgerne i forskellige dele af landet.

»Hvor skal det nye udrejsecenter for udviste kriminelle udlændinge ligge?« spørger Venstre i alle annoncerne og svarer dernæst i de 19 forskellige versioner af annoncen, at de kriminelle udlændinge kan komme til at bo tæt på det sted, hvor modtagerne af annoncerne bor.

»Hvis rød blok med Radikale Venstre får magten, så kan det blive på et nedlagt asylcenter i Rudkøbing,« skriver partiet eksempelvis til borgerne i Rudkøbing og omegn.

Med andre ord giver regeringspartiet borgere rundt omkring i hele Danmark indtryk af, at der er sandsynlighed for, at der vil flytte kriminelle udlændinge ind i nærheden af dem, hvis de stemmer på et parti i rød blok.

Fundamentet skrider

Der er flere eksempler end ovenstående, og reelt viser de, at statsminister Lars Løkke Rasmussen og Venstre målrettet har forsøgt at bilde vælgerne usandheder ind. Medierne har i et vist omfang afdækket det, men vi må også spørge os selv, om vi har været gode nok til at undersøge og skrive om problemet.

For et problem er det unægteligt. Som Claus Hjort Frederiksen sagde i P1, da han blev spurgt, hvad problemet ville være, hvis russerne var kommet igennem med misinformation til de danske vælgere:

»Når man prøver at føre den slags kampagner og prøver at manipulere vores demokratiske valg, så er man jo inde i kernen i vores samfund, for mister vi tilliden til, at det, vi ser, så også er rigtigt, jamen så skrider fundamentet for vores folkestyre.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Katrine Damm

SVINESTREGER.

Kurt Nielsen, Per Klüver, Hanne Ribens, Thomas Tanghus, John Andersen, Jan Fritsbøger, Per Kaas Mortensen, Minna Rasmussen, Birte Pedersen, Helle Walther, Mogens Holme, David Breuer, Marianne Stockmarr, Estermarie Mandelquist, Elisabeth Andersen, Lis djørup, Alvin Jensen, Nette Skov, Eva Schwanenflügel, Tina Frederiksen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Man gyser næsten ved tanken om et regeringsbærende oarti, som huser folk, der med helt åben pande manipulerer med vælgerne. Jovist er politik en kamp mellem forskellige overbevisninger - men her taler vi jo om løgn og bedrag. Venstrefolkene ved bedre, men føler sig ikke for fine til fake news.

Kurt Nielsen, Per Klüver, Hanne Ribens, Ib Gram-Jensen, Carsten Wienholtz, John Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Jan Fritsbøger, Per Kaas Mortensen, Svend Erik Sokkelund, Birte Pedersen, Helle Walther, Carsten Mortensen, Mogens Holme, Dorte Sørensen, David Breuer, Marianne Stockmarr, Anne-Marie Krogsbøll, Elisabeth Andersen, Jesper Sano Højdal, Benta Victoria Gunnlögsson, Alvin Jensen, Nette Skov, Katrine Damm, Torben Skov, Torben Bruhn Andersen, Torkil Forman, Eva Schwanenflügel, Bjarne Tingkær, Kirsten Lindemark, Susanne Kaspersen, Werner Gass, Tina Frederiksen og Jørgen Tryggestad anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Man taler ikke om strikken i hængt mands hus

"Og det krøb i kejseren, thi han syntes, de havde ret, men han tænkte som så: "Nu må jeg holde processionen ud". Og så holdt han sig endnu stoltere, og kammerherrerne gik og bar på slæbet, som der slet ikke var."

Inviterer man den kulørte presses hyæner med til brylluppet, så møder de også op i skifteretten, når konkursboet efter en skilsmisse skal gøres op.
.

Kurt Nielsen, Hanne Ribens, Ib Christensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Egon Stich, Birte Pedersen, Marianne Stockmarr, Elisabeth Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Trond Meiring, Kim Houmøller, Alvin Jensen, Nette Skov, Torben Skov, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Tina Frederiksen

Tak for også denne artikel.
Jeg er rystet over LL metoder.
Det uhyggelige er endvidere at han gør det uden nogen samvittighed.
Jeg havde håbet han gik af.
Han viser danskerne at det er okay at være et dumt svin og lyve for andre uden at blinke

ingemaje lange, Kurt Nielsen, Hanne Ribens, Ib Christensen, Thomas Tanghus, Carsten Wienholtz, John Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Jan Fritsbøger, Per Kaas Mortensen, Pia Klein, Birte Pedersen, Helle Walther, Carsten Mortensen, Mogens Holme, Marianne Stockmarr, Anne-Marie Krogsbøll, Estermarie Mandelquist, Elisabeth Andersen, Dorte Sørensen, Alvin Jensen, Nette Skov, Katrine Damm, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det værste er næsten at Information har beskrevet alle disse løgnagtigheder og misinformationer FØR valget, men at der slet ikke er blevet taget notits af alle disse usandheder i de store medier.

Med mindre man altså bringer en dokumentar der er optaget med skjult kamera i bedste sendetid, laver en målrettet annoncekampagne, eller instruerer en hel masse mennesker i at gentage det samme budskab til befolkningen kan messe det i søvne, kommer man ikke særlig langt ud i den offentlige meningsmåling.

Venstre ved du hvor du (ikke) har.

ingemaje lange, Kurt Nielsen, John Andersen, Espen Bøgh, Arne Albatros Olsen, Carsten Wienholtz, Trond Meiring, Bjarne Bisgaard Jensen, Nette Skov, Jan Fritsbøger, Per Kaas Mortensen, Minna Rasmussen, Birte Pedersen, Pia Klein, Carsten Mortensen, Mogens Holme, David Breuer, Marianne Stockmarr, Estermarie Mandelquist, Elisabeth Andersen, Dorte Sørensen, Kristian Spangsbo, Lis djørup, Alvin Jensen, Katrine Damm, Torben Skov, Torben Bruhn Andersen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

Igen .. Igen ...Gentagne gange siger kommentatorer at LLR er en dygtig politisk håndværker, som ved hvodan man tackler vanskelige situationer. Han lyver, manipulerer og har gang på gang været involveret i lyssky affærer, som han jamrende har snørklet sig ud af. Han kasserer kollegaer for at bevare magten. Han spreder befolkningen i stedet for at samle. Han har den seneste tid ved hjælp af partifæller forsøgt at lyve om Socialdemokratiets udlændinge politik etc. etc. etc. Så udgiver LLR en bog - igen for at tilfredsstille egne magtbehov ...samtidig ønsker manden en SV regering ?!!! Kan det tænke sig, at LLR taktisk nu vil give S skylden for at de ikke ønsker at samarbejde med V, selvom LLR ønsker det. Ja, alt kan ske med denne "taktisk dygtige poltiske håndværker " Dog sjældent til gavn for den danske befolkning. Hvad er det dog, der får folk til at stemme på denne mand, som igen får næstflest personlige stemmer i dette land ?!!!. Gennemskue dog LL og hans "disciple" og fri os fra den slags "råddenskab" i vort folkestyre.

Kurt Nielsen, Niels Duus Nielsen, Kristian Spangsbo, Arne Albatros Olsen, Per Klüver, Hanne Ribens, Nikolai Beier, Thomas Tanghus, Katrine Damm, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, John Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Egon Stich, Jan Fritsbøger, Per Kaas Mortensen, mogens kongstad, Pia Klein, Birte Pedersen, Helle Walther, Carsten Mortensen, Mogens Holme, Marianne Stockmarr, Anne-Marie Krogsbøll, Elisabeth Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Dorte Sørensen, Lis djørup, Kim Houmøller og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

For mig er det tankevækkende
kun dem der haft udbytte af LLR kommunalreformen, som omkring Køge.
Der har LLR flest personlige stemmer. selv i det jyske kerne land går venstre tilbage
3 gange i træk. andre stæder to gange 10% tilbage og FV19 gik venstre 3,4% frem.
men ifølge løkke er det hans sejer. men igen er det ikke hans. det er lokale jyske
politiker der vende en stor tilbagegang med lille fremgang.
Teflon Lars har gjort det igen

Kurt Nielsen, Per Klüver, Hanne Ribens, Nette Skov, Eva Schwanenflügel, Jan Fritsbøger, Birte Pedersen, Dorte Sørensen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

MHT. Region Sjællands placering af deres "supersygehus" i Køge - det er dog det dummeste sted - hvorfor er det ikke placeret midt i regionen? Hvorfor placeringen i Køge der ligger tæt op til Regions Hovedstaden med deres supersygehuse. Ligeledes er det også idiotisk, at mellemstore sygehuse skulle nedlægges - ja på et tidspunkt skulle fx en by som Roskilde med over 50.000 mennesker ikke have en døgnåben akutafdeling. Skal sådanne planer virkelig udråbes som godt politisk håndværk?

Kurt Nielsen, Nette Skov, Hanne Ribens, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Jan Fritsbøger, Birte Pedersen, Pia Klein, Minna Rasmussen, Marianne Stockmarr og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Colin Bradley

Ikke for ingenting han er kendt som "den lille svindler"

Anne-Marie Paul, Hanne Ribens, Katrine Damm, Trond Meiring, Svend Erik Hansen, Eva Schwanenflügel, John Andersen, Jan Fritsbøger, Birte Pedersen, Pia Klein, Minna Rasmussen, Carsten Mortensen, Mogens Holme, Kim Houmøller og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Colin Bradley

Men den største og meste latterlige løgn af dem alle https://www.dr.dk/nyheder/politik/df-loekke-har-oedelagt-blaa-blok er Søren Espersens "Løkke har ødelagt blå blok". Det er jo taleren selv og hans parti der har gjort det. Løkke R er selvfølgelig medskyldig i.o.m. at have været med til at have lukket den ind i varmen. Men det er ubestrideligt DF der har ødelagt det Liberale værdigrundlag.

Helle Walther

Løkke har i hele sin politiske karrieren været sig selv nærmest, Lige fra ung politiker i Nordsjælland, som amtsborgmester i Fr, borg amt, det blev han ved et kup natten over, og svinestreger af aftaler. Da han 2001 blev minister hos Fogh, efterlod han et underskud i amtet. Han har lavet megadyr strukturreform, centraliseret landet. Han tager æren for alt det andre har æren af. Han er kort og godt utrolig i sin selvforståelse. som er et stort bluffnummer. Hvis man lavede en liste over hans meritter i plus og minus, ville minusserne være i overflod. Det store spørgsmål er, hvorfor det borgerlige Danmark har ladet ham gør det. De vidste jo, hvordan han er. Er han en folkeforfører ?? Rune Lykkeberg, må da kunne laver en opsummering af hans gøren og laden. Hvorfor har det borgerlige DK ikke sagt fra??

Kurt Nielsen, Hanne Ribens, Anne-Marie Paul, Thomas Tanghus, Katrine Damm, Svend Erik Hansen, Claus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Jan Fritsbøger, Bjarne Bisgaard Jensen, Nette Skov, Per Kaas Mortensen, Dorte Sørensen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

svaret på det store spørgsmål er vel, at det borgerlige danmark ikke ser noget problem i løgn og fusk, når bare uligheden kan øges, og ikke mindst magten kan bevares,
løgnen som går ud på at bare erhvervslivet får det nemt bliver vi alle rigere, er jo et fælles projekt de alle synger med på,

men at vælgerne ikke kan se det ikke er korrekt kan så undre, for det er jo logik at man ikke bliver rigere af lavere løn eller lavere overførselssatser,
og det er vel på samme måde logik, at sætter man skatterne ned, vil den service det offentlige kan levere blive forringet, et problem man ikke bare kan effektivisere sig ud af.

Kurt Nielsen, Hanne Ribens, Ebbe Overbye, Ib Christensen, Katrine Damm, Trond Meiring, Nette Skov, Carsten Wienholtz og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

For mig er det tankevækkende
kun dem der haft udbytte af LLR kommunalreformen, som omkring Køge.
Der har LLR flest personlige stemmer. selv i det jyske kerne land går venstre tilbage
3 gange i træk. andre stæder to gange 10% tilbage og FV19 gik venstre 3,4% frem.
men ifølge løkke er det hans sejer. men igen er det ikke hans. det er lokale jyske
politiker der vende en stor tilbagegang med lille fremgang.
Teflon Lars har gjort det igen.
Skriver Karsten Jensen.
Dette indlæg likes af en del....... Forstå det hvem der kan, jeg kan ikke.

Katrine Damm

Efter dette valg tror jeg, at jeg endegyldigt giver fortabt og holder op med at stemme fremover.

Demokratiet betyder åbenbart, at for såkaldt ansvarlige partier som henholdsvis Venstre og Konservative er det i eget selvbillede helt i orden at lave skræmmekampagner, lyve, vildlede, manipulere, have ministre, der føler sig hævet over ministeransvarsloven, fifle med retsstaten, fifle med grundlovssikrede rettigheder og overvåge befolkningen ulovligt.

Og det vinder de fandengalme stemmer på.

Når dette er demokrati, så hvorfor være en del af det?

Ib Christensen

Det venstre står for er -"Det er kun forkert når andre gør det!"

De har igen og igen stået ved, at de gerne benytter sig af incitamenter. Så må gå udfra deres vælgere har erkendt de ikke kan tænke selv, og foretrækker at blive manipuleret.

Kurt Nielsen, Nette Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Michael Friis

"Overskud på 50 MIA" kommer ikke fra hvem som helst men fra Finansministerets "Økonomisk Redegørelse", og det er "en alt anden lige" polikation. Dvs LLR kan have ret.
Jeg tror, at man bliver meget skuffet, hvis der skal være 100 pct belæg for udtalelser især i forbindelse med valgkampe.
Listen er lang og ikke smuk, bl.a.
EF/Jens Otto Krag: Kaffeprisen stiger ved Nej til EF
EU/Poul Schlüter: Unionen er stendød
Nyrups efterlønsgaranti
Obamas lukning af Guantanamo Bay fangelejr
Karsten Hønge valgt til EU
osv

Politik drejer sig om at vinkle sager. Det er ikke videnskab.
Eksperter tager også ofte fejl og gemmer sig bag "usikkerhed" eller "alt andet lige"

Den bredde befolkning har en kort hukommelse. Det er sikkert ganske godt.

@jens peter hansen
Tak for svaret
Her er en lille hjælp
https://kmdvalg.dk/Main/Home/FV
Se på Top 5 kandidater i kredsen og Venstre stemme %
Ringkøbingkredsen
Slagelsekredsen
Køgekredsen

jens peter hansen

Hvad jeg forsøger at udtrykke er at det du skriver er volapyk, Karsten Jensen. I Ringkøbing taber Venstre omkring 1.500 stemmet formentlig pga Kristendemokraterne som vinder over 3000 og kun mangler 200 stemmer i et kredsmandat. Venstre gik frem i 2011, men tabte regeringsmagten. Venstre gik tilbage i 2015, men fik regeringsmagten. A tabte 0,4 % men kommer formentlig til at danne regering. Over tid er A det parti der har mistet mest og gået fra omkring 70 mandater til omkring 50 eller lidt under. Med 10 partier i Folketinget bliver stemmerne spredt. Nu er der to op omkring 25 % fem på omkring 7-8 % og tre på 2-3 %.
Venstre gik frem men mistede magten, tror vi, men LLR
scorede langt mere end nogen ventede og V gik med en enkelt undtagelse frem overalt.

jens peter hansen

ups: på

@jens peter hansen
hvordan vil du skrive at kun i de kredse, der har haft nytte
af LLR, der fik han flest personlige stemmer. jeg mener
ikke det overordnet valg. men de enkelte valgkredse der
er detaljer som er hver at bemærke i Ringkøbingkredsen.
der tabte venstre stemmer i FV11, FV15 og i FV19

For mig er det tankevækkende
kun dem der haft udbytte af LLR kommunalreformen, som omkring Køge.
Der har LLR flest personlige stemmer.

I Slagelsekredsen fik Stén Knuth flest stemmer ikke LLR

jens peter hansen

Ja og i Roskildekredsen var de rasende, men gav alligevel LLR flest personlige stemmer. I min barndom havde vi et udtryk der betegnede en sammenligning der var volapyk således: Der er længere til Varde end på cykel. Jeg tror jeg stopper her.

@jens peter hansen

fint. Men tak for svaret

Kristian Spangsbo

Måske den vigtigste artikel oven på valget... Læs den - og læs den igen... Lær Venstre godt at kende så du ved hvordan Djævelen ser ud i dansk politik... Husk også at del artiklen!

...men hvor er det dog trist læsning.

Kurt Nielsen, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Ja, Kristian Spangsbo, det er virkelig meget, meget trist læsning.
Og hvad værre er, at den slags vildledning og her kan man tale om virkelig og reel 'fake news', i store dele af mediebilledet får lov til at passere, og - det kan man jo se på, hvordan Venstre er gået frem - bliver 'købt' af mange mennesker.

Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel og Kristian Spangsbo anbefalede denne kommentar