Læsetid: 20 min.

»Lortevalg«

Et parti mistede magten, et andet tog den, mens et tredje fuldstændig kollapsede. Information har fulgt fire kandidater, der var usikre på valg, fra fire forskellige partier på valgets allersidste dag. Sammen fortæller de historien om et valg, der vendte op og ned på styrkeforholdet i dansk politik
Dansk Folkeparti står til en tilbagegang fra fem til to mandater i Østjylland »på grund af det her lortevalg«, som Kim Christiansen udtrykker det. Han havde satset på at komme ind som mandat nummer tre i den østjyske kreds.

Dansk Folkeparti står til en tilbagegang fra fem til to mandater i Østjylland »på grund af det her lortevalg«, som Kim Christiansen udtrykker det. Han havde satset på at komme ind som mandat nummer tre i den østjyske kreds.

Anders Rye Skjoldjensen

7. juni 2019

06.10, onsdag. Mai Villadsen, Nordvest

»Jeg har seriøst sovet tre timer i nat.« Med sidste interview kl. 22.00 i går og første valgarrangement kl. 7.00 i dag, er det ikke blevet til meget søvn for Mai Villadsen. Hun bliver beskrevet som Enhedslistens nye store håb – den nye Johanne Schmidt-Nielsen. I år stiller den 26-årige vestjyde op til Folketinget for første gang.

Denne morgen, på valgets sidste dag, er hun på vej afsted til Holte til et arrangement med Mette Abildgaard fra De Konservative. Sammen skal de stå og vifte med valgplakater ved Geels Bakke og forsøge at indhente de sidste stemmer. Fire trofaste frivillige er stået tidligt op og kører med i den lille bil, hun har lejet til valgkampen. Den er fyldt op med valgplakater, så man dårligt kan se ud af bagvinduet.

»Ej fuck. Mette Abildgaard har lige skrevet, at de kommer sygt mange. Jeg skulle have inviteret nogle flere.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Carsten Munk
  • Bjørn Pedersen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Steffen Gliese
  • Anders Fjordbak-Trier
Eva Schwanenflügel, Carsten Munk, Bjørn Pedersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese og Anders Fjordbak-Trier anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Tusind tak for en intens, levende og humoristisk reportage fra det netop overståede valg.
Der er i sgu go'e til :-)

Jesper Sano Højdal og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Jens Winther

For nu at blive i Kim Christiansens (DF) platte lingo: nej, Kim Christiansen, det var egentlig ikke et lortevalg, men der var nogle lortepolitikere, der røg ud af Folketinget.

Mogens Holme, Christel Gruner-Olesen, Troels Brøgger, Anders Reinholdt, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Bruhn Andersen, Jesper Sano Højdal, Knud Chr. Pedersen, Eva Schwanenflügel, Arne Lund, Liselotte Paulsen, Susanne Kaspersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Nu får Kim Christiansen bedre tid til at tage sig af sin beverding, og til at behandle sine ansatte ordentligt. Måske endda tid til at tegne overenskomst - for det er vel ikke for meget forlangt af en politiker, der kommer fra "den lille mands parti"

Mogens Holme, Per Torbensen, Estermarie Mandelquist, Troels Brøgger, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Bruhn Andersen, Erik Fuglsang, Arne Albatros Olsen, Knud Chr. Pedersen, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Tak for svaret

Det fik mig til at Google Feudalisme
Det bliv dagens, selvevaluerende opdagelse, mange tak
Man tor at man forstår oret, men som sædvanlig er der en,
Dybere mening.

Troels Brøgger

Kim røg på røven. Jeg kan næsten ikke få armene ned. Martin Henriksen er også ude Hip hip hurraaa

Mogens Holme, Christel Gruner-Olesen, Rolf Andersen, Rikke Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det har fået mig til at tænke over forskelle og ligheder på DF og LA
De vil begge have et Feudalstyre.

DF vil gerne have et Feudalstyre, hvor der er et folk, som, lever på et afgrænset område
Her søger den gode Lensgreve, for alle.

LA vil gerne have et Feudalstyre, hvor den nye, penge adel styre og besiddere alt.
Så de kan give penge til almisser.