Læsetid: 3 min.

Den nye kulturminister Joy Mogensen »siger tingene ligeud«

Joy Mogensen har været en stærk borgmester i kulturkommunen Roskilde siden 2011. Nu skal hun være minister for hele landet og være med til at genoplive kulturpolitikken
38-årige Joy Mogensen er ny i Christiansborg-sammenhænge, men er ikke ny i politik. Siden 2011 har hun været borgmester i Roskilde Kommune.

38-årige Joy Mogensen er ny i Christiansborg-sammenhænge, men er ikke ny i politik. Siden 2011 har hun været borgmester i Roskilde Kommune.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

28. juni 2019

»Det havde jeg ikke set komme,« udbrød Mette Bock med det samme, da hun torsdag trådte op på den lille scene i Kulturministeriet foran en stopfyldt sal. Det, hun ikke havde set komme, var, at Joy Mogensen skal overtage hendes post som kultur- og kirkeminister.

Den nye socialdemokratiske minister virkede da også selv en anelse overvældet, da hun med en reference til Roskilde Festivalen lagde ud med ordene »Hvad så, kulturliv? Er I derude?« efterfulgt af grin og et ydmygt tak »for at tage godt imod den overraskende nyhed, at jeg står her,« som Joy Mogensen formulerede det.

Men selv om den 38-årige socialdemokrat er ny i Christiansborg-sammenhænge, er hun ikke ny i politik.

Siden 2011 har hun været borgmester i Roskilde Kommune. Og netop den baggrund er interessant at få ind i kulturpolitikken på nationalt niveau, mener Dorte Skot-Hansen, som er lektor emerita og tidligere leder af Center for Kulturpolitiske Studier på Københavns Universitet

»Det er godt med en minister med et godt kulturelt grundlag i kommunalpolitikken, for det er der, udviklingen har været de senere år,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Frede Jørgensen
  • Morten Wieth
Frede Jørgensen og Morten Wieth anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jesper Pedersen

Hun når kun at tildele DR et par milliarder fra Danmarks uendeligt dybe skattekiste, for hun smutter på barsel til oktober, når folketinget starter op igen - og så ser vi ikke Joy det næste halvandet år - gav vide om regeringen holder så længe?

Helle Walther

Det gør den, bare rolig. Og mig bekendt kan man godt tage baby med på jobbet, jfr. Lene Espersen m. fl. Endvidere har tinget fået en god formand, som ikke hidser sig op over en baby skulle være der i 5 minutter under en afstemning.
Og der arbejdes altså også i august+ september. Bare rolig unge kvinder i dag kan ,hvad de vil og skal. Du vil blive forbavset. En mand på sundheds og ældre området, en kvinde på forsvarsområdet,
en kvinde som indenrigsminister, så jeg tror, man vil opleve en meget driftsikker regering i flere perioder.