Kommentar
Læsetid: 1 min.

Med Olga Ravn til valg: »Hvornår går det amok?«

Den første exitpoll er kommet fra B.T., men vi venter stadig. Forfatter Olga Ravn følger valgdagen for Information. Dette er dagens fjerde tekst
Den første exitpoll er kommet fra B.T., men vi venter stadig. Forfatter Olga Ravn følger valgdagen for Information. Dette er dagens fjerde tekst

Olga Ravn

Indland
5. juni 2019

Omkring klokken 17, da jeg vender tilbage til Christiansborg, er der sket et markant stemningsskift. Sikkerheden er blevet øget, folk går hektiske omkring, nervøsiteten hænger i luften.

En tv-vært går op og ned ad en trappe og taler højt og fokuseret i sin ear piece. Hun er iført en gul pussy bow bluse med pink leopardmønster.

Endelig finder jeg en stol i et hjørne ved siden af en kameramand fra TV 2, der sidder og hænger. Han låner mig et stik til at lade op.

»Hvad skal du lave?« spørger jeg.

»Aner det ikke.«

»Hvem arbejder du for?«

»TV 2. Jeg skal bare filme til nogle valgfester og sådan, når det går amok.«

»Hvornår går det amok?«

»Aner det ikke. Jeg er ikke sådan politisk anlagt.«

Der er kommet en exitpoll fra B.T.. Den viser, at valget kan gå hen og blive meget tæt. »En rigtig gyser,« siger min redaktør, der kommer forbi og giver mig en nøgle til avisens fjerntliggende lokale. »Hold øje med DR klokken 21,« siger han og går igen.

En gruppe alvorlige mennesker går forbi i jakkesæt og lyse skjorter, jeg når at tænke, at der har vi Christiansborg-uniformen, indtil jeg forstår, at det er PET-agenter i civil. Mikael Bertelsen passerer med forventningsglade øjne. Henne på Radio24syvs skilt tilføjer han med sort tusch: »Så længe det varer ...«

Klokken er 18.11, og det er begyndt at blive rigtig varmt inden for på Christiansborg. Vi ved ikke, hvornår politikerne kommer.

Serie

Til valg med Olga Ravn

Sådan har du ikke fået folketingsvalget før: Digter og forfatter Olga Ravn følger valgdagen for Information, ude fra virkeligheden og inde fra Borgen.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Jeg synes faktisk, det er temmelig rædselsfuldt, at så mange danskere ikke er 'sådan særlig politisk anlagt'. Folkestyre uden folk findes ikke.

Allan Madsen

Tja, hvis jeg var ansat ved tv2 på en valgaften,og gerne vil beholde mit job, så ville jeg også flyve lidt under radaren :-)