Læsetid: 3 min.

Pensam ekskluderer oliegiganter

26 af verdens største olieselskaber er blevet ekskluderet fra Pensams investeringer. Pensionskassen begrunder beslutningen med, at den ønsker at bakke op om Parisaftalens målsætninger og reducere risikoen fra de selskaber, som forventes ikke at klare sig godt i den grønne omstilling
Ruslands største olieproducent, Lukoil, er blandt de selskaber, som pensionskassen Pensam nu sælger fra.

Ruslands største olieproducent, Lukoil, er blandt de selskaber, som pensionskassen Pensam nu sælger fra.

SERGEI KARPUKHIN

22. juni 2019

Pensionskassen Pensam, der har omkring 400.000 kunder blandt FOA-faggrupperne, har ekskluderet en række af verdens største olieselskaber fra sine investeringer.

I alt er der blevet frasolgt for 130 millioner kroner, og 26 olieselskaber er blevet tilføjet til pensionskassens liste over selskaber, man ikke ønsker at investere i. I alt har pensionskassen nu omkring 100 selskaber inden for kul, tjæresand og olie ekskluderet med henvisning til klimahensyn.

»Vi har tidligere fjernet en række selskaber inden for kul og tjæresand. Nu har vi fået mulighed for at måle på, hvordan vi egentlig kan få den største effekt ud af at sortere fra i den traditionelle olieindustri,« siger Torsten Fels, administrerende direktør i Pensam.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Allan Petersen

Pensam er heller ikke kendt for at forrente medlemmernes penge. De er nok bedst tjent med at vælge aktieselskaber efter lodtrækning.