Læsetid: 4 min.

Politikere begejstret over nyt klimaråd: »Der er brug for en fri stemme, der kan puffe til os«

Et nyt klima- og omstillingsråd skal fungere som et tværvidenskabeligt indspark i klimadebatten. Flere partier er yderst positive og hilser det nye råd velkommen og ser frem til deres inputs. De Konservative mener ikke, der er et behov
»Formålet er at blive en stemme i den klima- og omstillingspolitiske diskussion, som vi synes mangler,« siger lektor Anders Blok om Klima- og Omstillingsrådet.

»Formålet er at blive en stemme i den klima- og omstillingspolitiske diskussion, som vi synes mangler,« siger lektor Anders Blok om Klima- og Omstillingsrådet.

Anders Rye Skjoldjensen

24. juni 2019

Der findes allerede et politisk udpeget klimaråd og et klimaråd for unge, og nu får Danmark også et nyt klima- og omstillingsråd, der vil byde ind med forskningsbaserede bidrag i den klimapolitiske debat.

Det nye råd består af fem forskere, der tilsammen dækker områder inden for sociologi, historie, politisk økologi, bæredygtigt forbrug, og livscyklusvurderinger. Forskerne har forpligtet sig til i fællesskab at formidle viden, som medtænker de forskellige fagligheder.

»Klima- og Omstillingsrådet er et tværfagligt råd, hvor vi anlægger et globalt retfærdighedsperspektiv, og hvor vi ser civilsamfundet som vores primære dialogpartner,« siger Anders Blok, der er lektor ved Sociologisk Institut på Københavns Universitet og medlem af det nye råd.

Det nye klimaråds tværfaglige profil vækker politisk begejstring. Hos Enhedslisten er man særligt glad for, at det nye råd ikke lægger sig fast på en snæver økonomisk analyse:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

niels astrup

Hvor ville det være en befrielse, hvis økonomer og andre DJØF-typer ikke længere får indflydelse på klima- og miljøpolitik.

Hvordan landede vi forresten på et sted, hvor økonomer får lov til at kalde sig selv for klima-eksperter?

Klaus Lundahl Engelholt, Ejvind Larsen, Flemming Berger, Torben Skov og Niels Østergård anbefalede denne kommentar

Hvis klimavidenskab på et tidspunkt inden alt for længe udvikler sig til at blive naturvidenskab, kan vi spare trillioner og i stedet gøre noget ved udfordringerne.

Som situationen er nu, ligner det mere et stort beskæftigelsesprojekt for feel-good no-good grupperinger ganske uden naturvidenskabelig baggrund og viden. Hvordan kan det være anderledes, når FN har vedtaget, at 'science is settled' omkring CO2 som den knap, vi mennesker kan regulere temperaturen med.

David Joelsen

@Rikke Nielsen
Sjovt at du associerer drivkraft med Hitler og Napoleon. I øvrigt to personer med kun få fællestræk. Jeg ville i stedet have foreslået dem der har kæmpet for vores rettigheder og velfærd inklusive filosofer, forfattere, kunstnere, opfindere, forskere, landmænd og politikkere.