Læsetid: 6 min.

Politisk flertal kræver uvildig undersøgelse af teleskandale

Det er uholdbart, at det er Rigspolitiet og Rigsadvokaten, der skal undersøge sig selv i den omfattende sag om mangelfuld teleovervågning i potentielt flere tusinde retssager. Et politisk flertal kræver en uvildig undersøgelse af det, der ligner en omfattende retsskandale
Det er uholdbart, at det er Rigspolitiet og Rigsadvokaten, der skal undersøge sig selv i den omfattende sag om mangelfuld teleovervågning i potentielt flere tusinde retssager. Et politisk flertal kræver en uvildig undersøgelse af det, der ligner en omfattende retsskandale

Emilie Noer Bobek/illustration

21. juni 2019

Skandalen om mangelfulde teleoplysninger, som er brugt i tusindvis af danske retssager, får flere aktører til at kræve en udvidet og uafhængig undersøgelse.

Både forsvarsadvokater, juraeksperter og et politisk flertal i Folketinget kræver, at det ikke bare bliver Rigspolitiet og Rigsadvokaten selv, som står for at undersøge skandalens omfang. 

»Det vil være i overensstemmelse med vores sædvanlige retsgarantier herhjemme, at det ikke bliver én part alene, der kommer til at stå for den her vurdering,« siger Preben Bang Henriksen, der er retsordfører i Venstre.

Ifølge flere medier kræver både Venstre, Enhedslisten, De Radikale, Konservative og Dansk Folkeparti en uvildig undersøgelse, men om det skal være uafhængige juridiske eksperter, forsvarsadvokater, tekniske eksperter eller dommere, der skal være med til at vurdere sagerne, er der ikke noget bud på endnu.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Marianne Stockmarr
  • Alvin Jensen
  • Bjarne Andersen
  • Eva Schwanenflügel
Niels Duus Nielsen, Marianne Stockmarr, Alvin Jensen, Bjarne Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Sessionslogning er fejlen.

Rolf Andersen, Tue Romanow, Carsten Mortensen, Hans Larsen, Alvin Jensen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det betyder at vi alle er overvågede, via sociale medier, mails, sms, opkald. ALT.

Rolf Andersen, Marianne Stockmarr, Tue Romanow, Carsten Mortensen, Alvin Jensen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er ulovligt, har EU sagt for flere år siden, men Justitsministeren Søren Pape Poulsen har ulovligt fortsat overvågning af alle danske borgere.

Rolf Andersen, Marianne Stockmarr, Minna Rasmussen, Carsten Wienholtz, Tue Romanow, Thomas Tanghus, Carsten Mortensen, Hans Larsen, Alvin Jensen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Jens Winther

Det er - som påpeget af Venstres retsordfører - helt afgørende, at undersøgelsen ikke varetages af politiet og anklagemyndigheden selv. De seneste års skandaler har klart dokumenteret, at der trives en rådden kultur i politiet og hos anklagemyndigheden.

Eva Schwanenflügel, Mikkel ---, Rolf Andersen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Albert Frederiksen

Det er latterligt og spild af penge med kommissions syltekrukker. Husk fx skyd efter benene, brostenskasterne Nørrebro, hvor der skulle dækkes over Nyrups af Erling Olsen anbefalede opbakning til politiskyderne. Masser af advokatkroner, ingen resultat eller afklaring.
Måden at gøre det på er selvfølgelig at bede politidirektøren om en redegørelse, og hvis den ikke er fyldestgørende, er det bare ærgerligt, så må han gå. Sådan burde et velfungerende system arbejde.

Niels Duus Nielsen

Kafka møder Orwell og sød musik opstår:

"...af hensyn til statens sikkerhed og rigets forsvar..." skal vi stole rigspolitichefen på hans ord, og ikke grave dybere i denne sag. Alt er selvfølgelig blevet udført helt efter bogen, undtagen de steder, hvor det ikke er blevet udført efter bogen. Bogen er i øvrigt hemmelig, "...af hensyn til statens sikkerhed og rigets forsvar...".