Læsetid: 5 min.

De Radikale og SF’s fremgang tvinger Mette Frederiksen til at søge i en ny politisk retning

Socialdemokratiet vil blive hårdt presset af valgets vindere, De Radikale og SF. Trods det forudsigelige drama vil Mette Frederiksen ikke desto mindre snart kunne indtræde som Danmarks hidtil yngste statsminister
Fremgangen for SF og R ændrer magtbalancen i rød blok og betyder, at Mette Frederiksen må søge i en ny retning.

Fremgangen for SF og R ændrer magtbalancen i rød blok og betyder, at Mette Frederiksen må søge i en ny retning.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

7. juni 2019

Hun gjorde det – ikke. Og Mette Frederiksen udtalte heller ikke de tre skæbnesvangre ord, som Helle Thorning-Schmidt kom til i et anfald af overmod tilbage i 2011: »Vi gjorde det,« sagde Danmarks første kvindelige statsminister allerede på valgnatten. Til sin senere fortrydelse.

Mette Frederiksen ved godt, at hun skal være mere snu. I stedet kaldte hun det for »en historisk sejr til de røde partier i Folketinget« og tilføjede omfavnende: »Og sejren er fælles«.

Socialdemokratiet vandt nemlig ikke selv onsdagens valg, og partiets nye formand har tydeligvis taget ved lære af fortalelsen, for dengang blev det meget dyrt at have gjort regning uden vært. Dengang fik De Radikale efterfølgende det afgørende ord, og Socialdemokratiet blev tvunget ud i løftebrud efter løftebrud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
  • Torben K L Jensen
Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjarne Bisgaard Jensen

En lille bøn til de fortsatte skriverier om valgresultatet og strategierne fra journalister, klummeskrivere, kommentatorer o.a.a.
Stop med den tilgang at RV er en del af rød blok. Det er ganske enkelt ikke retvisende og forplumrer debatten. Det er ikke en af de usandheder, som blot fordi den gentages i en uendelighed, bliver sand.

Olav Bo Hessellund, Erik Fuglsang, Henrik Herskind, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Jan Jensen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

De Radikale er farlige, tænk bare tilbage til valget 2011, hvor blå økonomisk sparepolitik blev gennemtvunget, og efterfølgende ulyksagligheder i den - de regeringer.

Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Jan Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Mette Frederiksen kender om nogen mandaternes logik, og den nye magtbalance i Danmark betyder ganske enkelt, at de centrale omdrejningspunkter i dansk politik ikke længere snurrer om hverken udlændingestramninger eller afgiftslettelser. Hun skal søge i en ny retning."
(Lars Trier Mogensen)

Mette F. må være lidt forvirret, for hun vedbliver med at tale om at 'danskerne (sic) har stemt for en stram udlændingepolitik' og 'vi har lovet vælgerne at videreføre udlændingepolitikken i bredeste forstand'.

Nej, Mette. "Danskerne" har stemt for bedre velfærd og mindre ulighed, en kæmpe klimaindsats og mere humanitet.

Olav Bo Hessellund, Trond Meiring, Jan Weber Fritsbøger, Herdis Weins, Britta Hansen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Nu er det meget mere vanskeligt for de Radikale at true med højrefløjens stemmer, for de har bundet sig til at forbedre forholdene for flygtningene.

Herdis Weins

Jeg er så sk...e træt af at høre, hvordan "danskerne" har stemt. VÆLGERNE har stemt - jeg er også træt af, at Tv går på gaden og spørger "danskerne". Tidligere spurgte man "folk" eller "borgerne" - det gør man for resten stadigt i andre lande

Bjarne Bisgaard Jensen, Trond Meiring, Erik Fuglsang, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Herdis, det startede med DF.
Nu eksproprierer alle partierne deres egen udlægning af hvad "danskerne" mener, håber og tror..
Kvalmefremkaldende :-(

Erik Fuglsang, Katrine Damm og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Ja Herdis og Eva, det er ganske enkelt til at få FNIDDER af, 'dansk'årne, ''dansk'årne' 'dansk'årne'... nogle programmer er næsten ikke til at lytte til, alle de gange de kan få 'danskerne' ind i få sætninger...

Eva Schwanenflügel

Fra Vollsmose :
"Vi ved egentlig ikke meget om, hvad de Radikale står for. Men det er bare dejligt at blive hørt", udtaler en beboer med anden baggrund end pæredansk.

Cadeau til Morten Østergaard, der både har sofasurfet og vist sit talent som både langdistancevintersvømmer og basketball-stjerne i solidaritet med minoriteterne.
Det betaler sig at være 'nede' med de udsatte ;-)

Vi mangler en sportshelt i Enhedslisten.