Læsetid: 4 min.

I en rød politisk virkelighed har det ingen gang på jorden at øge arbejdsudbuddet med 30.000

Det er svært at forestille sig, at en rød regering kan realisere målet om at øge arbejdsudbuddet med 30.000 for at få flere penge til velfærd. Et så ambitiøst mål vil nemlig kræve, at de tager midler i brug såsom at hæve pensionsalderen, sænke topskatten eller importere udenlandsk arbejdskraft. Midler, de på forhånd har afvist som borgerlig politik
SF’s Pia Olsen Dyhr og Enhedslistens Pernille Skipper ankommer til regeringsforhandlinger på Mette Frederiksens (S) kontor på Christiansborg tirsdag 25. juni 2019.

SF’s Pia Olsen Dyhr og Enhedslistens Pernille Skipper ankommer til regeringsforhandlinger på Mette Frederiksens (S) kontor på Christiansborg tirsdag 25. juni 2019.

Mads Claus Rasmussen

26. juni 2019

En ny socialdemokratisk regering placerer sin rumpe i klaskehøjde, hvis den formulerer et mål om at øge arbejdsudbuddet med 30.000 personer.

I et forhandlingspapir fra regeringsforhandlingerne skulle sådan en ambition være fremsat ifølge Jyllands-Postens oplysninger. Det er ikke lykkedes Information at få bekræftet, hvilket parti der har foreslået lige præcis 30.000. Ikke desto mindre kan det pågældende parti få meget svært ved at redegøre for, hvordan målet realiseres.

For ganske vist er det teknisk muligt at øge arbejdsudbuddet med 30.000, som flere økonomer og liberale tænketanke og interesseorganisationer påpeger. Men det har ikke gang på jord i den politiske virkelighed – og slet ikke en rød politisk virkelighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • David Zennaro
Oluf Husted og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lise Lotte Rahbek

En forøgelse af arbejdsudbuddet på 30.000 vil give en stigning i det økonomiske råderum på mellem »fem til 7,5 mia. kroner« fremgår det af forhandlingspapiret.

Helt konkret; hvordan vil det at der bliver flere mennesker som søger arbejde og ikke har ret mange penge (arbejdskraftudbuddet)
skaffe flere penge i statskassen, råderummet og - hvilken slags velfærd?

Er det en slags magi . jeg kan simpelthen ikke se sammenhængen.

Henrik Peter Bentzen, Nette Skov, Flemming Berger, John Hansen, Susanne Kaspersen, Dennis Tomsen, Ib Christensen, Rolf Andersen, Jan Weber Fritsbøger, Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, Jørn-Erik Rasmussen, Niels Henning Theil Gregersen, Tue Romanow, Carsten Mortensen, Søren Bro, Ole Henriksen, David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

YES !!
En ny regering med rød agenda.
ENDELIG :-D

Henrik Peter Bentzen, David Breuer, John Hansen, Nette Skov, Susanne Kaspersen, Mogens Holme, Trond Meiring, Birte Pedersen, Carsten Mortensen, Carsten Munk, Steffen Gliese og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Tallet 30.000 står ikke i papiret. Der kom nogle helt andre modeller frem for at få faglært arbejdskraft til erhvervslivet. Jeg synes de 20 dage er brugt godt. Og det ville klæde de blå at læse de 18 sider før de brokker sig, Der er meget de vil kunne bakke op på klima, velfærd osv osv. Vi får et bedre Danmark de næste ti år.

Nette Skov, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Mogens Holme, Steffen Gliese og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar

man kan hurtigt øge arbejdsudbuddet og spare penge tillige ved at barbere det meste af den såkaldte beskæftigelsesindsats væk. Langt det meste af det arbejde, består i at håndhæve en nærmest uendelig mængde mere eller mindre drakoniske love, de færreste kender til bunds. Man kan så vælge at bevare den del, der rent faktisk hjælper ledige med efteruddannelse eller job, men resten, og det er det meste, kan sagtens undværes.

Niels Duus Nielsen, Henrik Peter Bentzen, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, Susanne Kaspersen, Dennis Tomsen, Rolf Andersen, Ebbe Overbye, Jan Weber Fritsbøger, Mogens Holme, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Svendsen, Torben Bruhn Andersen, Jørn-Erik Rasmussen, Tue Romanow, Carsten Mortensen, Lise Lotte Rahbek og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er mere komisk, at man opfatter den slags 'reformer' som reelt virkningsfulde.

Henrik Peter Bentzen, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Søren Bro
Det er en udbredt misforståelse at jobcentrene skal hjælpe de arbejsløse med at få et job.
Det er ikke deres primære opgave.
Jobcentrenes opgave er at forsyne arbejdsmarkedet med arbejdskraft.

Her citeret fra Skive Jobcenter:

" at medvirke til, virksomhederne får den arbejdskraft, de har brug for
at forebygge og afhjælpe ledighed blandt borgerne
at hjælpe borgere til hurtigst muligt at opnå så høj en grad af selvforsørgelse som muligt "

Set i det lys er det jo ikke så underligt, at jobcentrene handler som de gør med at ignorere syges lægeerklæringer, sende arbejdsløse ud som gratis arbejdskraft med statstøtte og hvad der nu ellers foregår. Det er smpelthen jobcentrenes primære opgave at servicere arbejdsmarkedet.

Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Torben Bruhn Andersen og Tue Romanow anbefalede denne kommentar

@Lise Lotte, ja, dit citat er fint, men det sker ikke, der er tale om kontrol og kontrol og kontrol og kun i meget lille omfang hjælp til ledige eller virksomheder.

Henrik Peter Bentzen, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Mogens Holme og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

jeg glemte lige et citat fra STAR:

Jobcentrene løser kerneopgaverne i beskæftigelsesindsatsen. Deres primære opgave er at få ledige i job og uddannelse og få de unge i uddannelse. Jobcentrene skal holde et konstant fokus på borgernes jobmuligheder og samtidig hjælpe virksomhederne med at rekruttere den arbejdskraft, de har brug for.

I forhold til de arbejdsmarkedsparate er opgaven at sikre den direkte og hurtige vej til job, evt. via den nødvendige uddannelse. I forhold til personer med nedsat arbejdsevne, enten midlertidigt eller varigt, er opgaven at opnå en så stor tilknytning til arbejdsmarkedet som muligt. For de unge handler det om at få en kompetencegivende uddannelse for at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Her bruges blandt andet de mange hjælpemuligheder, der er i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.

Bogholdersnak istedet for idealer. NPM har ikke levet forgæves.

Eva Schwanenflügel, jens christian jacobsen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jobcentrene er ligeså klare til historiens mødding som den nu heldigvis forhenværende øde ø Lindholm !!

Leo Nygaard, Ebbe Overbye og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

@Eva, gerne sammen med a-kasserne, der også laver kontrol, kontrol, kontrol......

Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar