Læsetid: 4 min.

SF: Nationalbanken og Finanstilsynet skal føre tilsyn med klimaudløste finansrisici

Klimaforandringerne er en tikkende bombe under dansk økonomi. Derfor skal Nationalbanken og Finanstilsynet føre tilsyn med de klimarelaterede finansielle risici, mener SF
SF’s Lisbeth Bech Poulsen vil have Nationalbanken og Finanstilsynet til at holde øje med de økonomiske udfordringer, der følger med klimaforandringerne.

SF’s Lisbeth Bech Poulsen vil have Nationalbanken og Finanstilsynet til at holde øje med de økonomiske udfordringer, der følger med klimaforandringerne.

Henning Bagger

4. juni 2019

Både Nationalbanken og Finanstilsynet skal ind i klimakampen. Det mener SF, der foreslår, at det bliver skrevet ind i de to institutioners mandat at føre tilsyn med de klimarelaterede finansielle risici.

For Nationalbanken skal det handle om at analysere klimaforandringernes konsekvenser for den overordnede finansielle stabilitet i Danmark, mens Finanstilsynet skal integrere klimarisici i deres løbende tilsyn med finansielle institutter som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser.

Lisbeth Bech Poulsen, der er SF’s finansordfører, betegner klimaforandringer som »en tikkende bombe under dansk økonomi«. Derfor er der brug for lovgivning til at sikre, at tilsynsmyndighederne prioriterer det arbejde i langt højere grad end nu:

»Klimaforandringer udgør en risiko i sig selv, men det kan også være en kæmpestor økonomisk og finansiel risiko, hvis man ikke styrer efter det og har fokus på de omkostninger, der kan være,« siger Lisbeth Bech Poulsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Nikolai Beier
  • Oluf Husted
Nikolai Beier og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

niels astrup

Hvis svaret er: "økonomerne" er spørgsmålet forkert. Nu har de i 40 år stået i vejen for en grøn omstilling, så jeg har svært ved at se pointen i at inddrage flere af slagsen.