Læsetid: 3 min.

Statsrevisorerne kritiserer Inger Støjbergs ministerium

Det er »utilfredsstillende«, at Inger Støjbergs ministerium ikke har sørget for, at relevante oplysninger om flygtninges helbred følger med, når de overgår fra asylcenter til kommunerne. Det står i vejen for ministerens egen målsætning om at få flere flygtninge i arbejde
Det er »utilfredsstillende«, at Inger Støjbergs ministerium ikke har sørget for, at relevante oplysninger om flygtninges helbred følger med, når de overgår fra asylcenter til kommunerne. Det står i vejen for ministerens egen målsætning om at få flere flygtninge i arbejde

Peter Nygaard Christensen

18. juni 2019

Selv om godt halvdelen af flygtningene i asylcentrene er registreret med psykiske problemer, bliver oplysningerne kun videregivet til kommunerne for én ud af 20 flygtninge.

Det viser en stikprøve, som Rigsrevisionen har gennemført i november 2017, og resultatet har fået Statsrevisorerne til at kritisere Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Den manglende videregivelse af helbredsoplysninger medfører nemlig betydelige offentlige udgifter på den ene side og på den anden side manglende skatteindtægter.

Ubehandlede traumatiserede flygtninge har ifølge Rigsrevisionens undersøgelse »markant mere kontakt til sygehusvæsenet og lavere beskæftigelsesgrad end andre flygtninge«, som Rigsrevisionen skriver i deres beretning fra december 2018. En undersøgelse, som Rigsrevisionen selv har taget initiativ til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Wieth
  • Britta Hansen
  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
  • Johnny Christiansen
  • David Zennaro
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Tommy Clausen
  • Steffen Gliese
  • Poul Anker Sørensen
Morten Wieth, Britta Hansen, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Johnny Christiansen, David Zennaro, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Steffen Gliese og Poul Anker Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Anker Sørensen

Inger Støjberg har i en redegørelse fra april »noteret« sig statsrevisorernes kritik, men erklærer sig uenig i »flere af de kritikpunkter, Rigsrevisionen har fremført«
Efter min mening er hun en heks, der kan sættes i bås med Rasmus Paludan, og andre fasister.
Den blå/ borgerlige fløj burde skamme sig, over at holde hende beskyttet i så mange år.

Arne Albatros Olsen, Allan Stampe Kristiansen, Katrine Damm, Thomas Tanghus, Egon Stich, Benta Victoria Gunnlögsson, Carina Bøckel, Werner Gass, Birte Pedersen, Karsten Lundsby, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Bodil Rasmussen, Elisabeth Andersen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Hvorfor bliver hon ikke fyret!! Det er otroligt at denne minister der bryder all sund-fornuft bliver ved med at bryde lov og ret....

Allan Stampe Kristiansen, Katrine Damm, Benta Victoria Gunnlögsson, Carina Bøckel, Werner Gass, Birte Pedersen, Karsten Lundsby, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Bodil Rasmussen, Steffen Gliese og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Blandt andet mener ministeren ikke, at der er hjemmel til at »opspore og behandle eventuelle traumer« hos asylansøgere for at øge sandsynligheden for, at de på et senere tidspunkt kan komme i arbejde."

Er vinklen på flygtningenes helbred ikke fuldstændig forkvaklet her?
Det burde vel dreje sig om at de berørte mennesker fik så tidlig behandling som muligt - af hensyn til dem selv og deres familier - og ikke om hvorvidt de kan tilgå arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt..

Men når det er sagt, lyder den (heldigvis) forhenværende ministers udsagn ret selvmodsigende.
Noget man ofte har lagt mærke til ved hendes hidtidige virke.

Arne Albatros Olsen, Allan Stampe Kristiansen, Katrine Damm, Thomas Tanghus, Benta Victoria Gunnlögsson, Werner Gass, Elisabeth Andersen, Birte Pedersen, Karsten Lundsby og Ole Frank anbefalede denne kommentar