Læsetid: 3 min.

Tre røde partier: Velfærdspenge må ikke ende som profit i lommerne på private virksomheder

Med et nyt forslag vil Enhedslisten lave en række lovændringer, der skal sikre, at penge afsat til velfærd også bruges på velfærd frem for at ende som profit i lommerne på privatejede virksomheder. S og SF er positive over for forslaget og er helt enige i retningen
Friskoler må ikke trække overskud ud, og den model vil Enhedslisten overføre til andre velfærdsområder. Forslaget får opbakning fra SF og S.

Friskoler må ikke trække overskud ud, og den model vil Enhedslisten overføre til andre velfærdsområder. Forslaget får opbakning fra SF og S.

Nikolai Linares

4. juni 2019

Opholdssteder for anbragte børn, daginstitutioner og bosteder for mennesker med handicap skal ikke være en »legeplads« for private virksomhedsejere, der er mest interesserede i at tjene penge og generere overskud.

Det mener Enhedslisten, som er klar med et nyt forslag. Forslaget indeholder en række lovændringer, som skal sikre, at de penge, der er afsat til velfærd, rent faktisk også bliver brugt på at drive blandt andet daginstitutioner samt bo- og opholdssteder.

»Vi vil sikre, at vi ikke får en situation, hvor store kapitalfonde eller andre trækker store profitter ud af vores grundlæggende velfærd som ældrepleje eller daginstitutioner,« siger Pernille Skipper, politisk ordfører i Enhedslisten.

Forslaget er inspireret af reglerne på friskoleområdet. Her fastslår friskoleloven, at der ikke må trækkes overskud ud af driften af fri- og privatskoler. I stedet skal overskuddet geninvesteres i den enkelte skole.

Enhedslisten foreslår nu, at loven skal udvides, så den også gælder for daginstitutioner, opholdssteder, skolebehandlingsstilbud, botilbud samt plejehjem og ældreboliger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ib Christensen
  • Espen Bøgh
  • Trond Meiring
  • Thomas Tanghus
  • Eva Schwanenflügel
  • Tommy Clausen
  • Torben Skov
  • Carsten Munk
  • Bjarne Bisgaard Jensen
Ib Christensen, Espen Bøgh, Trond Meiring, Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen, Torben Skov, Carsten Munk og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjarne Bisgaard Jensen

Selvfølgelig

Jan Weber Fritsbøger, Bjarne Andersen, Mogens Holme, Steen K Petersen, Allan Madsen, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen og Per Meinertsen anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Må jeg foreslå at udvidde dette princip til hele den offentlige sektor?

/O

Jan Weber Fritsbøger, Bjarne Andersen og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar