Læsetid: 5 min.

Danmark taber sag om familiesammenføring ved EU-Domstolen

Et rap over nallerne kom der fra EU-Domstolen til Danmark onsdag. Det var nemlig i strid med gældende aftaler og lovgivning, da Danmark begrænsede tyrkiske borgeres muligheder for familiesammenføring. Integrationsministeren vil have tid til at nærlæse dommen, men siger, at der uanset hvad skal være stramme regler for familiesammenføring
Inger Støjberg (V), der overdrog Udlændinge- og Integrationsministeriet til Mattias Tesfaye (S) den 27. juni, opfordrer nu sin efterfølger til at bruge sin sommer på at få dæmmet op for den skade, som EU-dommen måtte medføre.

Inger Støjberg (V), der overdrog Udlændinge- og Integrationsministeriet til Mattias Tesfaye (S) den 27. juni, opfordrer nu sin efterfølger til at bruge sin sommer på at få dæmmet op for den skade, som EU-dommen måtte medføre.

Mads Claus Rasmussen

11. juli 2019

Sagen, som Danmark tabte ved EU-Domstolen onsdag, er blevet karakteriseret som en potentiel bombe under den stramme danske udlændingepolitik. Den handler om et tyrkisk ægtepar, der i 2010 fik afslag på familiesammenføring med henvisning til det såkaldte tilknytningskrav.

Parret blev oprindeligt gift i Tyrkiet, hvor de fik fire børn, før de blev skilt. Manden flyttede efterfølgende til Danmark og blev gift med en herboende tysk kvinde og fik familiesammenføring med de fire børn. Siden blev han skilt fra den tyske kvinde og atter gift med den første kone, men da han søgte om familiesammenføring med hende, fik han afslag med henvisning til tilknytningskravet.

Problemet med de danske regler er ifølge EU-Domstolen, at der tilbage i 1963 blev indgået en såkaldt associeringsaftale mellem EF og Tyrkiet, der sikrede tyrkiske borgere med arbejde i et EU-land mod nye stramninger fra en skæringsdato i 1980.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Kim Folke Knudsen
  • David Zennaro
  • Gert Romme
Eva Schwanenflügel, Kim Folke Knudsen, David Zennaro og Gert Romme anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Sebastian Gjerding & Andrea Dragsdahl

Det er helt utåleligt, at vi kan få en Dom fra EU Domstolen imod os i en sag, der vedrører op til 8.000 afgørelser - altså berører mindst 16.000 mennesker, sikkert mange flere.

Jeg gider ikke skamme mig over mit eget land -
vi skal efterleve de aftaler & klausuler, som vi helt selv har skrevet under på.

Eva Schwanenflügel og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Carsten Mortensen

......"og var rystet over, at EU med sin dom blander sig i dansk udlændingepolitik."
Hvis man som politiker kan have det sådan må man være hamrende inkompetent - eller i bedste fald uvidende - og dermed uegnet!

Ruth Knudsen

I den specifikke sag skilte den mandlige tyrker sig fra sin tyrkiske kone og giftede sig proforma med en i Danmark boende EU-borger for at få sine fire børn til DK. Da det var sket, blev han hurtigt skilt fra EU-borgeren og giftede sig igen med sin tyrkiske kone for at få hende til DK. Han er tydeligvis fuld af fup, og hele sagen er til grin. Kan man ikke i stedet sende ham og de fire børn tilbage til konen/moderen i Tyrkiet?

René Pedersen, Per Torbensen og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar

Forholder det sig som beskrevet i artiklens indledning, er EU-domstolens afgørelse forkert, da det oprindelige grundlag selv er blevet forvrænget af tyrkerens handlinger, hvor der intet reelt har været, - udover en metode til at får ophold og siden familiesammenføring.

Enhver handling i forløbet har haft en hensigt, om at skabe mulighed for at får ophold i Danmark for sig og sin ægtefælle fra Tyrkiet.

Han er ikke politisk flygtning, forfulgt eller noget andet, der kunne give han krav på beskyttelse, alt hvad han har foretaget har alene haft et gedulgt formål om, at skaffe sig adgang til Danmark, for sig og sin familie, udenom ethvert krav af den ene eller anden slags.

NB:

Jeg noterer mig fra dagens Politiken, hvor 2 personer blander sig i debatten om de "såkaldte" danskere og deres børn der befinder sig enten i Syrisk eller Kurdisk fangenskab, i de for tiden nævnte lejere i de kurdiske områder.

Der er tale om de herrer:

Jørn Vestergaard: Professor i strafferet - "drop folkedomstolen", eller på dansk; "giv ikke efter for pøbelen, der er i følelsernes vold", og giv kvinderne retten til deres handlinger uden, at stå til ansvar selv.

At man så selv er i omsorgs følelsernes vold, og vistnok overbørnene, gør intet, og da slet ikke ham selv til en del af pøbelens svøbe - "at være i følelsernes vold"!

Knud Foldschack advokat for en mor til en dank kvinde i IS lejr.

Fin timing begge de herrer har, - det kunne de sagtens have gjort opmærksom på tidligere under
VLAK regeringen, - men det gjorde det ikke!?

De fleste er selv rejst derned frivilligt og har taget deres børn med; "til en bedre tilværelse" hos IS og i Kalifatet, hvor de bosatte sig, - det er den danske stat ikke ansvarlige for!

René Pedersen

Meget trist hvis det ikke lykkedes at bremse Danmarks største indvandringsbølge gennem tiderne og dommen er forrykt

Kim Folke Knudsen

Tak til Mattias Tesfaye Socialdemokratiet.

for at slukke reklametælleren på Ministeriets hjemmeside med antal chikaner opstillet overfor flygtninge og immigranter.

for at forære lagkagekniven til Fru Inger Støjberg og aflyse den usmagelige ide med at fejre, når døren smækkes i for mennesker i nød.

Tak til Kaare Dybvad Boligminister Socialdemokratiet.

For at afskaffe den stigmatiserende betegnelse " En Ghetto " for et almennyttigt boligområde med sociale og økonomiske problemer for beboerne. At nogen kan få sig selv til at anvende ordet " En Ghetto " er mig komplet uforståeligt. Velvidende at ordet blev anvendt om de jødehuse, som Nationalsocialisterne stoppede Jøderne ind i efter at de var blevet frataget alle deres borgerrettigheder, deres arbejde, deres formue og alle deres værdier, deres hjem konfiskeret af rigstyskerne. " En Ghetto " eller Jødehuset var et usselt nedslidt byggeri overbefolket med beboere, som regimet brugte som dødens forgård, inden, at de stakkels beboere skulle sendes til udryddelse i KZ. Det var gjort med tysk effektivitet. Beboerne udstyret med diffamerende jødestjerner skulle slave for den tyske industri indtil dagen oprandt, hvor de skulle sendes østpå i KZ til den endelige udryddelse. Ghettoen var fængslet, hvor de blev holdt indespærret, så Gestapo og alle de tyske terrormyndigheder SD og SS i Det Tredje Rige kunne overvåge Jøderne ned i mindste detalje.

Det er mig en gåde, at en vælgerforening i Jylland, som kalder sig Liberale og som er en del af Partiet Venstre, at de kan stille Inger Støjberg op som deres kandidat. For mig at se hører damen hjemme i Dansk Folkeparti, hvis interesser hun på glimrende vis har varetaget hele sin tid som minister.

Men Liberal det er Inger Støjberg Venstre ikke.

Eva Schwanenflügel

Når dansk udlændingepolitik er præget af at vi skal 'gå til kanten af love og regler', er det jo ikke så mærkværdigt når Danmark bliver underkendt ved EU-domstolen.
Miseren kunne helt have været undgået, hvis man først havde undersøgt om loven var i overensstemmelse med vores forpligtelser ved en simpel forespørgsel.
Pinligt.

Nils Bøjden

"Når dansk udlændingepolitik er præget af at vi skal ’gå til kanten af love og regler’, "

Der gør vi altid og har altid gjort. Der er meningen med love

Eva Schwanenflügel

Såfremt man som fhv Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg arbejder med indbygget "procesrisiko" i loven, er man selv ude om at blive eftertrykkeligt underkendt ved EU- domstolen.
Det er det, der populært sagt kaldes ris til egen røv.
Makværk er makværk.