Læsetid: 5 min.

Eksperter: Brugen af morfin-præparater er nyt blandt unge – men ikke udbredt

I weekenden afgik to unge mænd ved døden i Silkeborg efter formentlig at have taget et smertestillende stof ved navn Doltard. Stoffet er ikke udbredt blandt unge, lyder det fra eksperter. De slår fast, at det fortsat er hash, MDMA og kokain, der er mest populært i nattelivet. Fælles for stofferne er, at de unges manglende viden om dem øger risiko for dødbringende overdosis
I weekenden afgik to unge mænd ved døden i Silkeborg efter formentlig at have taget et smertestillende stof ved navn Doltard. Stoffet er ikke udbredt blandt unge, lyder det fra eksperter. De slår fast, at det fortsat er hash, MDMA og kokain, der er mest populært i nattelivet. Fælles for stofferne er, at de unges manglende viden om dem øger risiko for dødbringende overdosis

Mads Claus Rasmussen

22. juli 2019

Lørdag aften blev to unge mænd på 19 og 20 år fundet døde i en lejlighed i Silkeborg, efter at de ifølge Midt- og Vestjyllands Politi formodentlig har indtaget morfinpræparatet ’Doltard 30 mg’.

Politiet advarede søndag mod at eksperimentere med stoffet, da det kan være dødbringende i større mængder.

»Vi har forlydende fra miljøet om, at det er ret populært i øjeblikket,« siger vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi Jan Nørum til DR.

Spørger man førende misbrugseksperter, er det overraskende, at det smertestillende præparat tilsyneladende har bredt sig i området. Det er nemlig ikke almindeligt blandt unge i Danmark at benytte sig af stoffet som rusmiddel. Det siger blandt andre psykiatrisk overlæge i Stofrådgivningen og førende misbrugsekspert Henrik Rindom.

»Det er ikke in at være på de her præparater. Det har en sløvende effekt og er primært efterspurgt i særligt lukkede kredse,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lisbeth Glud

Spørgsmålet er hvor de unge får det fra, Doltard o.lign. er receptpligtig medicin. Er det fra familiens medicinskabe? Fattige pensionister der sælger recepter/medicinen? eller måske udenlandske webbutikker?
Kan kun opfordre alle til ikke at lade deres medicin være tilgængelig for andre og tolderne til at tage flere stikprøver inden "mistænkelige" breve/pakker kommer ind i landet - og så selvfølgelig de unge og andre potentielle brugere til at tænke sig om og være meget forsigtige.

Anne Mette Jørgensen, Tue Romanow og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Kenneth Jensen

Kan Information ikke lige svare på:

1) På hvilken måde er MDMA "ekstremt afhængighedsskabende" ?
2) På hvilken måde viser en overdosis af et cannabispræparat sig? Det er ikke et giftigt stof, modsat fx alkohol