Læsetid: 4 min.

Jeppe Kofod fik en uventet tiltrædelsesgave, da Nord Stream 2 trak sin ansøgning tilbage

Konsortiet bag russisk gaseventyr i Østersøen, Nord Stream 2, har droppet ansøgningen om kontroversiel rørføring gennem dansk territorialfarvand, og Danmarks nye udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er dermed blevet reddet ud af en ubehagelig storpolitisk klemme mellem Tyskland og USA
Den nyudnævnte udenrigsminister Jeppe Kofod undgik en møgsag, og dansk diplomati opnåede en sjælden triumf, da det russiske konsortium bag den kontroversielle gasledning gennem Østersøen, Nord Stream 2, valgte selv at trække ansøgningen tilbage om den mest sprængfarlige rørføring.

Den nyudnævnte udenrigsminister Jeppe Kofod undgik en møgsag, og dansk diplomati opnåede en sjælden triumf, da det russiske konsortium bag den kontroversielle gasledning gennem Østersøen, Nord Stream 2, valgte selv at trække ansøgningen tilbage om den mest sprængfarlige rørføring.

Henning Bagger

6. juli 2019

Småstater som Danmark kan aldrig vinde storpolitiske konfrontationer, kun krydse fingre for, at spændingerne forsvinder. Helst helt af sig selv og i diskret tavshed.

I den forgangne uge opnåede dansk diplomati derfor en sjælden triumf, da det russiske konsortium bag den kontroversielle gasledning gennem Østersøen, Nord Stream 2, selv valgte at trække ansøgningen tilbage om den mest sprængfarlige rørføring.

Projektet var planlagt til at skulle gå tværs igennem dansk territorialfarvand tæt på Bornholm, men tegner nu i stedet til at blive skubbet ud i den danske økonomiske havzone og er dermed rykket mange niveauer ned i potentiel politisk sprængkraft.

Én af de to tilbageværende ansøgninger om alternative rørføringer skal Danmark nemlig godkende i henhold til FN’s havretskonvention, og den største aktuelle udenrigspolitiske hovedpine for den danske regering er pludselig forsvundet. Næsten af sig selv.

Gennem snedig forhaling og tekniske trakasserier er det lykkedes for Energistyrelsen og Udenrigsministeriet at trække godkendelsen af den danske del af gasforbindelsen så meget i langdrag, at Nord Stream 2 ikke vil vente længere:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Lars Trier Mogensen

"Efter flere års naive sværmerier blandt danske politikere for en såkaldt aktivistisk udenrigspolitik er den gamle småstatsdoktrin tilbage."
citat fra artiklen

Jeg håber bare, at du får ret -
altså at den såkaldt aktivistiske udenrigspolitik forbliver en fortidig misforståelse.

Bent Gregersen

I enden af røret findes en politisk dværg som så gerne vil ha´ lov til lommefyldning med udsigt til uoverskuelige katastrofer.
Prust og tillykke