Læsetid: 5 min.

Ud af knap 500 virksomheder arbejder halvdelen med ressourcegenbrug. Men der kan gøres meget mere

Halvdelen af knap 500 adspurgte danske virksomheder anvender cirkulær økonomi i deres produktion, viser en rundspørge foretaget af Dansk Metal. Det er positivt, mener ekspert. Men rådgivningsfirmaet Vugge til Vugge sætter spørgsmålstegn ved, om der overhoved er tale om cirkulær økonomi
I Dansk Metals rundspørge er virksomhederne blandt andet blevet spurgt, om de genanvender materiale i produktionen, tilbagetager og reparerer egne produkter eller er begyndt at designe produkter anderledes med henblik på at mindske ressourceforbruget eller forlænge levetiden.

I Dansk Metals rundspørge er virksomhederne blandt andet blevet spurgt, om de genanvender materiale i produktionen, tilbagetager og reparerer egne produkter eller er begyndt at designe produkter anderledes med henblik på at mindske ressourceforbruget eller forlænge levetiden.

Terkel Broe Christensen

1. august 2019

Vi skal designe produkter, der kan skilles ad og bygges på ny, repareres og genanvendes. Det er en del af tanken med cirkulær økonomi, hvor alle ressourcer skal kunne bruges igen i nye produktioner, så vi efterlader mindst muligt affald og forurening på jorden.

En ny rundspørge foretaget af fagforeningen Dansk Metal blandt 490 af deres tillidsrepræsentanter viser, at omkring halvdelen arbejder med en eller anden form for cirkulation af ressourcer.

»Det er et pænt tal, at så mange arbejder med cirkulær økonomi i en eller anden form. Det er positivt,« lyder det fra lektor i bæredygtigt design og omstilling ved Aalborg Universitet, Michael Søgaard Jørgensen, der beskæftiger sig med, hvordan virksomheder kan omstille til cirkulær økonomi.

Tillidsrepræsentanterne er blandt andet blevet spurgt, om de genanvender materiale i produktionen, tilbagetager og reparerer egne produkter eller er begyndt at designe produkter anderledes med henblik på at mindske ressourceforbruget eller forlænge levetiden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu