Læsetid: 3 min.

Kun hvert fjerde tilsyn med asylcentre er helt uden bemærkninger

Kun hvert fjerde tilsyn med asylcentre er helt uden bemærkninger, viser aktuel rapport om tilsynene i 2018. Udlændingestyrelsen har givet 47 indskærpelser og 71 anbefalinger på de i alt 52 tilsyn, som er afsluttet sidste år
På baggrund af tilsyn i 2018 er Udlændingestyrelsens samlede konklusion, at asylcentrene i Danmark generelt fremstår veldrevne.

På baggrund af tilsyn i 2018 er Udlændingestyrelsens samlede konklusion, at asylcentrene i Danmark generelt fremstår veldrevne.

Bax Lindhardt

29. juli 2019

Generelt fremstår asylcentrene i Danmark som »veldrevne«. Sådan lyder den overordnede konklusion i en aktuel rapport, som Udlændingestyrelsen har udsendt om de foretagne tilsyn sidste år.

Men det er langt fra det samme, som at der ikke har været noget at bemærke, når styrelsen enten har foretaget besøg på de enkelte asylcentre eller gennemført skriftligt fagligt tilsyn.

Således har styrelsen givet 47 indskærpelser og 71 anbefalinger på de i alt 52 tilsyn, som er afsluttet i 2018. Kun 12 tilsyn er gennemført, uden at det har ført til nogen form for bemærkninger.

En indskærpelse er, når styrelsen under et tilsyn konstaterer forhold, som ikke er i overensstemmelse med »operatørkontraktens indhold, ordlyd eller hensigt eller gældende regler«. Styrelsen har i dag operatørkontrakter med Røde Kors, Kriminalforsorgen samt fire kommuner, der driver asylcentre.

Anbefalinger gives – med Udlændingestyrelsens ord – hvor »der ikke er konstateret forhold, som vurderes at være en misligholdelse af operatørkontrakten eller retningslinjer mv., men hvor opgaven alligevel vurderes at kunne løses mere hensigtsmæssigt«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
  • David Zennaro
  • Marianne Stockmarr
Dorte Sørensen, David Zennaro og Marianne Stockmarr anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Artiklen kan læses som om indberetningerne mere gives , hvis operatøren er "lidt" for lempelig og ikke overholder operatørkontraktens regler stramt nok. Rigtigt i tråd med Støjberg og DF's ønsker.
Mon MF og MT vil holde den samme hårde linje eller vil de være mere menneskelige - det er spørgsmålet.