Læsetid: 4 min.

Et maraton i tålmodighed

Efterlod buschaufføren os med vilje i bjergtynd luft? Kan man overhovedet vinde i disciplinen tålmodighed, hvis man er oppe imod tibetanere og kinesere?
Billedet er taget umiddelbart før bussen brød sammen

Billedet er taget umiddelbart før bussen brød sammen

Privatfoto

31. juli 2019

Vores buschauffør er gået ud på vejen. I et forsøg på at få et lift vinker han ivrigt i retning af en lastbil, som nærmer sig i det fjerne.

Det kan umuligt være et godt tegn for vores videre færd. Så meget kan jeg da regne ud på trods af, at den tynde luft i over 5.000 meters højde er ved at gøre indhug på min evne til at gennemføre en logisk tanke.

Alle os tætpakkede passagerer har allerede befundet os her i et døgn. Vi er i år 2003 og på vej fra ørkenbyen Golmud i nord til Lhasa, den tibetanske hovedstad, i syd. Turen skulle have taget et par døgn. Men bussen er brudt sammen på det absolut højeste punkt på ruten, Tangula-bjergpasset.

Og buschaufføren, der hidtil har brugt det mest af tiden med hovedet inde i motoren, ser nu ud til at have givet op og er klar til at flygte og lade os i stikken. Han står ude på vejen og tomler.

»Hvad har du gang i?!« råber jeg til ham, da jeg får stavret mig udenfor, forpustet af den tynde luft og på skrøbelige højdesyge ben.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Thomas Tanghus
  • Christian Mondrup
  • Bjarne Bisgaard Jensen
David Zennaro, Thomas Tanghus, Christian Mondrup og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu