Læsetid: 10 min.

Moyed ville ’dræbe hele verden’ – og han havde tænkt sig at begynde i København

I efteråret 2016 fik to syriske asylansøgere kontakt til hinanden. Den ene boede i Sverige, den anden i Tyskland. Selv om de aldrig havde mødtes før, vidste de, at de skulle udføre et terrorangreb sammen i København. Dette er tredje kapitel i serien om Tændstikmanden
I efteråret 2016 fik to syriske asylansøgere kontakt til hinanden. Den ene boede i Sverige, den anden i Tyskland. Selv om de aldrig havde mødtes før, vidste de, at de skulle udføre et terrorangreb sammen i København. Dette er tredje kapitel i serien om Tændstikmanden

Sofie Holm Larsen

20. juli 2019

Dette er en fortælling i fem afsnit. Læs første kapitel her.

Kapitel 3: I efteråret 2016 hærgede en ny trend på Youtube. Unge verden over var begyndt at optage videoer, hvor de skræmte livet af fremmede mennesker ved pludselig at dukke op iført uhyggelige klovnemasker.

Videoerne med de såkaldte killer clowns var ment som en grov spøg. Men da fænomenet kom til Sverige, var det noget af det mest uhyggelige, den 29-årige asylansøger Moyed Al Zoebi kunne forestille sig.

Han var kommet til landet et år forinden med sin kone og deres etårige søn. Sønnen var kort efter omkommet i en bilulykke, og siden da var Moyed blevet stadig mere utilregnelig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Henning Kjær
Henning Kjær anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu