Læsetid: 8 min.

»Problemet med datingapps er, at man altid tror, der er noget bedre ved næste swipe«

Tinder, Happn, Grindr og andre datingapps har gjort adgangen til dates og sex hurtig og let. Det har givet stor seksuel frihed, men kan samtidig også gøre det til hårdt arbejde at finde en partner, påpeger brugere. Og det er der måske en god grund til, for datingtjenester tjener penge på singler og sex, ikke langvarige parforhold, påpeger ekspert
»Har du tid til en pause senere?«

»Ja! Man skal jo holde pauser engang imellem.«

»Bestemt! Kl 21.30 på Stefanshus?«

»Det er en aftale!«

»Skal vi mødes hos mig i stedet? Er blevet lidt kold af at være for længe ude«

»Det kan vi godt – hvor bor du?«

»Har du tid til en pause senere?«

»Ja! Man skal jo holde pauser engang imellem.«

»Bestemt! Kl 21.30 på Stefanshus?«

»Det er en aftale!«

»Skal vi mødes hos mig i stedet? Er blevet lidt kold af at være for længe ude«

»Det kan vi godt – hvor bor du?«

Peter Nygaard Christensen

31. juli 2019

Da Sarah for seks år siden lavede en Tinder-profil, var det nyt og spændende, men pessimismen har efterhånden sneget sig ind på den nu 25-årige medicinstuderende. Hun tror ikke rigtig længere på, at Tinder kan bruges til at finde en kæreste. Det sidste halve års tid har hun derfor primært brugt datingappen til sex.

»Inden for få timer kan jeg få en mand til at dukke op foran min dør. Tinderlivery kalder jeg det,« siger Sarah med et grin.

Som regel er det om søndagen, hvis hun keder sig og føler sig alene.

»Når han kommer hjem til mig, så taler vi max i fem minutter. Sådan fungerer det. Det er jo helt vildt og vanvittigt, for det er så upersonligt,« forklarer Sarah.

Men seksuelt har hun det »mega rart« med det, fordi hun får dækket sine umiddelbare fysiske behov og forstår at sætte ord på dem. Det kunne hun ikke have gjort for et par år siden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Aleksander Laursen

Apropos medicinalindustrien, våbenindustrien, hele det økonomiske system som er baseret på forbrug og som angiveligt skal kunne redde os fra klimakatastrofen. Håhå.

Morten Hjerl-Hansen

Dating-apps og net-dating. Tja, for os med sindslidelser er det dårligt nyt. Forelskelsen rammer os hårdere end andre grupper fordi forelskelsen i sig selv er en form for psykisk lidelse. Derfor vil jeg her advare mine brødre og søstre med sindslidelser imod disse apps og tilføje at selvom I er så unge at I måske endnu ikke er blevet udredte med jeres lidelser så er I udsatte. Det er kun naturligt at I er særligt interesserede i folk der har udsigt til høje lønninger. Prinser og prinsesser på hvide heste. Lad dem dog være. De er ofte kyniske, fulde af sig selv, uvidende, selvoptagede og kedsommelige. Akkurat som prinser og prinsesser på de føromtalte hvide heste.

Den evige robusthed. Den evige sårbarhed.

Indebærer "robusthed" en risiko for *følelseskulde*?

Det er for mig et af tidens mest vigtigt-kontroversielle filosofiske spørgsmål.

Det kræver meget mere fantasi af mine læser at *røre* ved dette spørgsmål end at *stille* det. Alligevel kunne jeg aldrig drømme om at kræve fantasi som *livsform* af min læser. Ikke fordi jeg antager at min læser har mindre fantasi end jeg, men fordi det at *kræve* fantasi af en anden svarer til en gennemgribende ligegyldighed overfor andre mennesker. En ligegyldighed hvis ordlyd er: "jeg er ligeglad med om du bliver radikaliseret af at læse mig". Søren Kierkegaard har radikaliseret mange uden at ville det, fordi han ikke evnede dette, jfr. Kaj Munks skuepil Ordet. Kierkegaards meddelelsesmetode var tvangsmæssigt sokratisk.

Niels Henning Gregersen

Jeg forstår ikke, hvorfor Sarah ikke kan få en kæreste. Hvis hun er ung og smuk og træt af Tinder, så er det vel bare et spørgsmål om at matche med en, der er i samme situation. Muligvis er hun så attraktiv og udvalget er så stort, at det er nemmere for hende at styre sin hverdag uden at skulle døje med for mange forpligtelser. At hun ikke har nogen interaktion med mænd i sin dagligdag viser jo bare, at hun ikke gider ofre noget af hendes dyrebare tid på andet end hende selv. Jeg tror ikke det er Tinders skyld. Masser af mennesker bliver jo glade for hinanden og gider samtidig ikke at date fremmede i ret lang tid af gangen. Desuden, det at hun kun taler i 5 min, inden hun af sex med en tilfældig fremmed mand, det lyder ret langt ude!