Læsetid: 3 min.

De Radikales Tour de France-ordfører: Geraint Thomas er Tour’ens svar på Morten Østergaard

De Radikales sommerordfører, det nye folketingsmedlem Kristian Hegaard, er de seneste uger blevet udfrittet om alverdens politiske dilemmaer af den nysgerrige presse. Men han vil også tale om Tour de France, skrev han for nylig på Twitter. Information tager ham på ordet
Kristian Hegaard bryster sig af at have set næsten alle etaper siden 1996 og er med egne ord partiets Tour de France-ordfører.

Kristian Hegaard bryster sig af at have set næsten alle etaper siden 1996 og er med egne ord partiets Tour de France-ordfører.

Mads Claus Rasmussen

13. juli 2019

Mens store dele af Christiansborg holder sommerferie, holder De Radikales spritnye folketingsmedlem Kristian Hegaard skansen som partiets sommerordfører. Han har måttet svare på spørgsmål fra pressen om alt fra samtykkelovgivning, presseetik og udenlandske studerende.

Men sommerordføreren vil også have spørgsmål om Tour de France, skrev Hegaard for nylig på Twitter.

Han bryster sig af at have set næsten alle etaper siden 1996 og er med egne ord partiets Tour de France-ordfører. Information tager Kristian Hegaard på ordet og udfritter ham om årets Tour de France, der lørdag er nået til 8. etape, som køres over 200 kilometer fra Macon til Saint-Étienne i Sydfrankrig. 

– Kristian Hegaard, hvad er De Radikales overordnede vurdering af årets Tour de France indtil videre?

»Det er gået lidt som forventet, synes jeg. På de flade etaper er udbruddene kørt ind, som de plejer. Der har ikke været de store overraskelser. Der har været lidt for mange danske styrt. Men vi har jo rekordmange danskere med, og de har virkelig vist sig flot frem. Det var fantastisk, da Michael Mørkøv (Deceuninck Quick-Step, red.) kørte holdkammeraten Elia Viviani frem til etapesejr på 4. etape.«

– Lørdag kører rytterne ind i området omkring Saint-Étienne, som Chris Anker Sørensen har sagt, at »kun en tåbe ikke frygter«. Er du som radikal enig i det?

»Ja, det er kuperet og meget uforudsigeligt. Bliver det en etape, der køres med høj fart fra start, hvor favoritterne skal holde sig til? Eller kommer der et roligt udbrud på otte-ti ryttere, som ikke er farlige for nogen? Jeg tør simpelthen ikke forudsige forløbet af den etape. Der kan sagtens komme høj dramatik.«

– Hvilket hold holder De Radikale egentligt med i årets Tour de France?

»Først og fremmest alle danskerne. Men jeg er ikke begejstret for Team Ineos, fordi de er sponsoreret af et kemikaliefirma. Det går De Radikale ikke ind for. Og Team Sky, som holdet hed tidligere, har domineret Tour’en meget de seneste år. Og De Radikale går ikke ind for blokpolitik, hvor løbet kun styres af ét hold. Vi vil gerne bryde blokkene op, så Team Ineos er vi ikke begejstrede for.«

– Er det radikalt at holde med danskerne, når nu I er landets Europa-parti?

»De Radikale holder med dem, der gør det godt for Danmark. Ellers har man misforstået, hvad det vil sige, at De Radikale er et europæisk parti. Vi holder også med Margrethe Vestager i EU. Danskere, der gør det godt i udlandet, dem kan vi godt lide.«

– Hvad tænker I om Fuglsangs form på de første syv etaper?

»Vi er stadig meget optimistiske omkring en podieplads til ham. Hans akilleshæl er, at han i anden eller tredje uge godt kan gå lidt kold. Der håber jeg, at han nu har nok erfaring til at holde alle tre uger. Han var måske verdens bedste rytter i foråret, hvor han tromlede alle andre.«

– Geraint Thomas fra Team Ineos så uhyre stærk ud på torsdagens sidste dræbende stigning, hvor han kørte fra de andre favoritter. Hvis I som parti skal vove pelsen, hvem sidder så i gult, når feltet ruller ind på Champs-Élysées den 28. juli?

»Da jeg så afslutningen på den etape, var jeg ikke i tvivl om, at Geraint Thomas løber med Tour’en. Han viste det der Armstrong-overskud med at tage ni sekunder, da muligheden bød sig. De små stik tager virkelig psykisk på de andre. Jeg er overrasket, fordi han jo styrtede i Schweiz Rundt og udgik med en knæskade. Men det ser ikke ud til, at hans tråd er påvirket af det.«

– Hvilken rytter er Tour’ens svar på Morten Østergaard?

»Geraint Thomas. Der var mange, der havde dømt Geraint Thomas og Morten Østergaard ude for noget tid siden. At vi nu skulle have mange år uden indflydelse på noget som helst. Men nu viser det sig, at vi er tilbage, lige hvor vi skal være. Og så har de begge krøller.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu