Læsetid: 7 min.

Regeringens bebudede ’lempelse’ på udlændingeområdet var normal praksis for et år siden

Ifølge aftalen mellem Socialdemokratiet og støttepartierne kan flygtninge med to års arbejde fremover få lov at blive. Det kalder De Radikale ’det opgør, vi havde brug for’, mens den ny udlændingeminister Mattias Tesfaye omtaler det som ’en lille imødekommelse’
Den lempelse af udlændingeloven, hvor flygtninge med to års arbejdserfaring kan få ophold i Danmark, som den nye integrationsminister Mattias Tesfaye er blevet kritiseret for af højrefløjen, var praksis under hans forgænger Inger Støjberg for blot et år siden.

Den lempelse af udlændingeloven, hvor flygtninge med to års arbejdserfaring kan få ophold i Danmark, som den nye integrationsminister Mattias Tesfaye er blevet kritiseret for af højrefløjen, var praksis under hans forgænger Inger Støjberg for blot et år siden.

Arthur J. Cammelbeeck/Ritzau Scanpix

3. juli 2019

Siden dannelsen af den socialdemokratiske mindretalsregering har højrefløjen beskyldt Socialdemokratiet for at have prisgivet den stramme udlændingepolitik.

Ikke mindst afsnittet i det såkaldte forståelsespapir om, at flygtninge, der har været i arbejde i to år, »kan få mulighed for at blive, mens de er i beskæftigelse i pågældende ansættelsesforhold«, har ført til kritik fra både Dansk Folkeparti og De Konservative.

Således beskylder f.eks. de to DF’ere Morten Messerschmidt og Søren Espersen Socialdemokratiet for at løbe fra paradigmeskiftet.

Paradigmeskiftet var betegnelsen for den stramning af udlændingepolitikken, der blev vedtaget af den forrige regering, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, hvor fokus blev vendt fra integration til hjemsendelse.

Realiteten er dog, at lempelsen i forståelsespapiret – altså om at flygtninge med to års arbejde kan blive i Danmark – stort set svarer til, hvad der frem til juli 2018 var gængs praksis.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Johnny Christiansen
  • Katrine Damm
  • Dorte Sørensen
  • Eva Schwanenflügel
Johnny Christiansen, Katrine Damm, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

PS: Hørte Inger Støjberg i en P1-debat sige til Mattias Tesfaye, at nu måtte han svare uden bluf (eller noget i den retning) , når det nu var ham, der var minister.
Det er lige til at tage sig til hovedet over - Inger Støjberg, der så ofte har kommet med ukorrekte oplysninger - Har hun ingen skam i livet?

Lasse Nielsen, Thomas Tanghus, Hans Larsen, Mogens Holme, Birte Pedersen, Jan Weber Fritsbøger, Carsten Wienholtz, Nette Skov, Carsten Nørgaard, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Marie Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det virker som det er samme udlændingepolitik der skal føres - bortset fra at tælleren nu er fjernet fra ministeriets hjemmeside..

Så kan V og S stadig skiftes til at profilere sig på hvor stramme de stadig er, mens DF og R prøver at overbevise vælgerne om at de aldrig giver op på deres mærkesager ved at skændes som et gammelt ægtepar.

Lasse Nielsen, Thomas Tanghus, Birte Pedersen, Jakob Lykkebo Østergaard, Niels Østergård, Dorte Sørensen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Nå, hold da helt fest, nu har Mattias Tesfaye givet tilladelse til at beboerne på Sjælsmark gerne må spise (broccoli??) på deres egne værelser..
Nu står verden sandelig ikke længere !!
Gad vide, hvor meget der frådes på Twitter over denne excess? ;-)

Lasse Nielsen, Thomas Tanghus, Hans Larsen, Mogens Holme, Birte Pedersen, Niels Østergård, Annemette Due og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Husker den nuværende regering, hvad de har sagt efter utallige samråd med Inger Støjberg?: Hvis og når magten skifter vil vi komme efter Støjberg.

Det håber jeg virkelig, det - de vil virke stærkt utroværdigt ellers - Der er mange ting at leve op til.

Lasse Nielsen, Thomas Tanghus, Mogens Holme, Birte Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Katrine, læste af nysgerrighed et debatindlæg i Jyllandsposten fra én jeg ikke kan huske navnet på (den berømte klap, du ved..) som i ramme alvor mente, at hvis Inger Støjberg skulle for en rigsret, så skulle Morten Bødskov også.
Det er vist næsten overflødigt at nævne, at kommentatorerne stort set var enige..

Katrine Damm

He he, du tager en tørn ovre på Jyllands-posten i dag Eva, det gør jeg også selv indimellem, for sådan 'lissom' at se, hvad der foregår i fjenden lejr, og ja, det er stærke sager!
- Bemærkselsværdigt nok, så har jeg nogle gange oplevet at JP har været overraskende besindige, hvilket så får kommentariatet til at gi' den ekstra gas ;) ;(

Eva Schwanenflügel

Jeps, jeg øver øjnene i at forblive i deres huler, det er god træning ;-)
Det er ganske rigtigt stærke sager, og det er så dejligt at vende hjem til Informeren igen !!
Af og til kommer der bestemt også debatindlæg der siger kommentariatet midt imod, og moderator må på banen med slettelakken - dog altid med en høflig hilsen og opfordring til at tale pænt og holde sig til emnet..
Gør dig selv den tjeneste at læse linksene, indholdet er helt ude i suffitterne ;-)

Eva Schwanenflügel

Tænker det er på sin plads at dele en JP- kronik fra det modsatte ringhjørne, nemlig skrevet af fire udlændinge, (en syrer, en tysker, en brite og en amerikaner) om de nærmest uoverstigelige vanskeligheder med at opnå dansk statsborgerskab, med forslag til forbedringer til den nye regering.
(Igen er kommentarerne for det meste vildt forargede)

https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE11477020/K%C3%A6re-nye-regeri...