Læsetid: 4 min.

S-regeringens lempelser af udlændingepolitikken møder bred opbakning i erhvervslivet

Mens både Venstre og Dansk Folkeparti kritiserer den nye socialdemokratiske regering for at lempe lovene på udlændingeområdet, er bl.a. Dansk Arbejdsgiverforening glade for, at flygtninge i arbejde kan få lov at blive i Danmark
S-regeringen vil ændre loven, så flygtninge kan blive i Danmark, hvis de har arbejdet mindst to år i samme branche. Her Michael Amare Abreha på Jysks lager i Uldum i 2017. Arkivfoto

S-regeringen vil ændre loven, så flygtninge kan blive i Danmark, hvis de har arbejdet mindst to år i samme branche. Her Michael Amare Abreha på Jysks lager i Uldum i 2017. Arkivfoto

Søren E. Alwan

24. juli 2019

Den nye socialdemokratiske regerings lempelser af udlændingeloven er »rigtig positive« og »fornuftige«.

Sådan lyder beskeden nu fra det danske erhvervsliv.

Regeringen vil ændre loven, så flygtninge kan blive i Danmark, hvis de har arbejdet mindst to år i samme branche. Samtidig vil den give alle flygtninge med midlertidigt ophold ret til gratis uddannelse. Det fremgår af det forståelsespapir, som regeringen og dens støttepartier udsendte i forbindelse med regeringsdannelsen i juni.

Mens de bebudede lempelser er blevet kritiseret af både Venstre og Dansk Folkeparti, skaber særligt beslutningen om at lade beskæftigede flygtninge blive i Danmark glæde i Dansk Arbejdsgiverforening (DA), der er hovedorganisation for 14 arbejdsgiverforeninger med i alt 24.000 virksomheder som medlemmer. Det siger Jannik Bay, der er uddannelses- og integrationschef i DA.

»Vi synes, at det er positivt, at man nu siger, at en flygtning kan få lov til at blive i Danmark, hvis han er i job. Det giver større sikkerhed om ansættelsen og giver virksomhederne større lyst til at etablere job,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
  • Alvin Jensen
Viggo Okholm og Alvin Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jesper Pedersen

Selvfølgeligt er arbejdsgiverne vilde med gratis arbejdskraft

Dyne-Larsen afviser danske ledige og hyrer gratis flygtninge
Danske ansøgere med erfaring bliver afvist af Jysks lager ved Horsens, som i stedet ansætter flygtninge i gratis virksomhedspraktik.

Løntrykkere nej tak!

https://fagbladet3f.dk/nyheder/3d3515f94c84442aa5e3d24ad3974037-20160216...

René Pedersen, Ole Schwander, Karsten Lundsby, Mogens Holme, Torben K L Jensen, Georg Kallehauge, jens christian jacobsen, Susanne Kaspersen, Dennis Iversen, Ole Arne Sejersen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Det er interessant at betragte debatten omkring arbejdskraft i Danmark.

Falder debatten på at få flest mulige af folk udenfor arbejdsmarkedet i arbejde (etniske danskere forstås), rejser der sig et ramaskrig over denne grufulde udnyttelse af folk, der ikke magter at være på arbejdsmarkedet.

Falder så debatten på at hente udenlandsk arbejdskaft ind i landet, rejser der sig et ramaskrig omkring, at de er løntrykkere og at de tager arbejdspladser for de stakkels folk udenfor arbejdsmarkedet.

Nu må I sgu bestemme jer.

Summasumarum: Erhvervslivet har brug for arbejdskraft for at genere velfærd - ingen arbejdskaft=ingen velfærd. Og udenlandsk arbejdskraft skal selvfølgelig arbejde under danske overenskomster og - hvis nødvendigt - en lovgivet mindsteløn.

Niels Duus Nielsen, Karsten Lundsby, Viggo Okholm, Birte Pedersen, Jens Winther, Erik Fuglsang og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Marie Jensen

Så vidt jeg kan læse, Jesper Pedersen, så handler artiklen om at flygtninge i arbejde på almindelige vilkår ikke lige pludseligt bliver smidt ud af landet og ikke om praktikordninger.

Niels Duus Nielsen, Karsten Lundsby, Torben Skov, Mogens Holme, Lasse Nielsen, Lillian Larsen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Birte Pedersen, Jens Winther, Alvin Jensen, Carsten Mortensen, Werner Gass, Torben K L Jensen, Vivi Rindom, Ete Forchhammer og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Det er flygtninge som er i arbejde med løn på danske vilkår, og har været det samme sted i over to år. De kan blive så længe de har arbejde samme sted eller samme branche. Så løndumping er der ikke tale om.

Karsten Lundsby, Mogens Holme, Lasse Nielsen, Lillian Larsen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Birte Pedersen, Jens Winther, Alvin Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Werner Gass og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

De har jo også de kvalifikationer arbejdsmarkedet sukker efter.
Ingen kendskab til landets regler eller deres rettigheder.

Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Vivi Rindom og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar

Ib Christensen
Derfor er det godt at de også melder sig ind i en overenskomstbærende fagforening der så passer på deres rettigheder.

Niels Duus Nielsen, Ole Schwander, Karsten Lundsby, Torben Skov, Lillian Larsen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Birte Pedersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Henrik Mottlau

Godt, at DA ytrer sig om udlændingepolitik, ikke mindst når det falder i tråd med Bedsteforældre for Asyl’s ønsker om mere menneskelighed. Man kunne ønske, at DA også tog stilling til de rigide krav om beskæftigelsens varighed og det helt uforståelige krav om "samme branche". Den skjulte dagsorden kan kun være, at jo flere regler for ikke at forlænge en opholdstilladelse jo bedre.
hm - med i BfA

Niels Duus Nielsen, Karsten Lundsby, Pietro Cini, Rikke Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er jo sagt og vidst i mange år, at den famøse 'udlændingepolitik' egentlig mest handlede om at dividere de mest egnede fra de mindst egnede - ifølge Dansk Folkeparti.
Altså at frasige retten til integrering for udlændinge.

Problemet er, at mange indvandrere/flygtninge allerede arbejder i kerne-offentlige opgaver, så som plejepersonale på plejehjem, SOSU-assistenter, og ofte som plejepersonale i ældreboliger.

Der kommer sandsynligvis en opblomstring af nye læger og sundhedspersonale snart.

Skulle alle disse mennesker sendes ud af vort land?
For så ville vi få det svært.

Niels Duus Nielsen, Karsten Lundsby, Torben Skov og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar