Læsetid: 11 min.

Efter hans søn døde, ville Moyed »dø martyrdøden for at finde hvile«

Bomber, fæhunde og en kontroversiel moske. Den syriske asylansøger Moyed Al Zoebi havde fået nye interesser siden sin søns død. En svensk retssag viser, hvilke tanker der gik igennem hovedet på ham få uger inden, han forsøgte at begå et terrorangreb i Danmark. Dette er andet kapitel i serien om Tændstikmanden
Bomber, fæhunde og en kontroversiel moske. Den syriske asylansøger Moyed Al Zoebi havde fået nye interesser siden sin søns død. En svensk retssag viser, hvilke tanker der gik igennem hovedet på ham få uger inden, han forsøgte at begå et terrorangreb i Danmark. Dette er andet kapitel i serien om Tændstikmanden

Sofie Holm Larsen

17. juli 2019

Dette er en fortælling i fem afsnit. Læs første kapitel her.

Kapitel 2: En tidlig morgen, klokken lidt over fem, i oktober 2016, cyklede en skygge langs udkanten af det svenske boligområde Rosengården.

Skyggen standsede i et industrikvarter foran en gul murstensbygning i to etager. I mørket bevægede den sig et par gange frem og tilbage foran bygningen og fiskede så to flasker op fra en pose i cykelkurven.

Kort forinden havde nogen købt 2,6 liter benzin på en tankstation et par kilometer derfra.

Nu fangede et overvågningskamera hos dækforretningen City Däck på den modsatte side af vejen det øjeblik, da den mørke skikkelse kylede den første af flaskerne gennem et vindue i den gule murstensbygning. Så fulgte den næste flaske, som ligeledes knuste et vindue og spredte sit indhold over gulvtæppet på den anden side. Få sekunder senere stod hele bygningen i brand. Flammerne skød ud ad vinduerne og slikkede op ad de gule mursten.

Skyggen svingede sig op på cyklen og forsvandt videre ud i mørket.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Steffen Gliese
Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu