Nyhed
Læsetid: 3 min.

Troels Lund Poulsen: Beskæftigelsesområdet har ikke brug for et paradigmeskift

Peter Hummelgaards opgør med, at økonomiske incitamenter er afgørende for beskæftigelsen, vil blive dyrt og gøre det mindre attraktivt at arbejde, mener tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen. De Radikale er mere positive over udmeldingen, men efterspørger udenlandsk arbejdskraft som en del af løsningen
Indland
13. juli 2019

»Det er en forkert vej at gå.«

Sådan lyder tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens (V) reaktion på det paradigmeskift, som den nyvalgte minister Peter Hummelgaard (S) varslede på beskæftigelsesområdet i torsdagens Information.

»Jeg synes tværtimod, man skal fastholde den reformkurs, VLAK-regeringen lagde. Jeg taler ikke om at sætte ydelserne ned generelt for dem, som ikke er i arbejde. Men vi skal fastholde ydelserne, som de er. Socialdemokratiet har bebudet, at de skal op. Det begynder vi at se konsekvenserne af nu, og det betyder også, at det bliver mindre attraktivt at arbejde,« siger Troels Lund Poulsen.

Han henviser til de forhandlinger om en hjælpepakke til de mest trængte børnefamilier på integrationsydelse og kontanthjælp i Danmark, som Peter Hummelgaard indledte onsdag.

Paradigmeskiftet kan desuden blive en dyr fornøjelse, påpeger Troels Lund Poulsen.

»Det er klart, at den retning, Peter Hummelgaard foreslår, kommer til at trække folk ud af arbejdsmarkedet. Det bliver dyrere, og derfor kommer man også til at skulle anvise en finansiering. Den har vi ikke set endnu.«

Sparker åbne døre ind

I interviewet med Information gjorde Peter Hummelgaard op med grundtanken om, at økonomiske incitamenter er det allermest afgørende for at øge arbejdsudbuddet. Han ønsker i stedet et fokus på ’kvalificeret arbejdsudbud’, hvor det i højere grad skal handle om at løfte folk ind på arbejdsmarkedet gennem opkvalificering – det er ikke længere »nok at tælle antallet af hoveder og hænder på arbejdsmarkedet«, lød det fra ministeren.

Det er en »enorm stor falliterklæring«, mener Troels Lund Poulsen.

»Alle, der kan arbejde, skal arbejde. Man skal ikke begynde at definere, at nogen ikke længere er en del af det arbejdende fællesskab. Nogle af dem, der er allerlængst væk fra arbejdsmarkedet, har vi kunnet se finde fodfæste inden for de seneste år. Også nogle af dem, der har været på kontanthjælp i fem, syv eller ti år. Derfor afskriver jeg ikke nogen.«

De nye typer reformer af arbejdsmarkedet skal ifølge Peter Hummelgaard køre i tre hovedspor, der alle handler om opkvalificering: Indvandrerkvinderne skal forlade kontanthjælpen med bedre sproglige og kulturelle færdigheder, arbejdsmiljøet forbedres, og så skal dem over pensionsalderen, der gerne vil blive på arbejdsmarkedet, fastholdes i arbejde.

Troels Lund Poulsen er enig i fokussen på indvandrerkvinder. Men midlet er forkert, mener han. »Man burde gå den modsatte vej og sige, at hvis kvinderne ikke kan tale dansk, når de har været i Danmark et par år, så skal det koste på deres ydelse.«

De to andre reformspor om arbejdsmiljø og arbejde i pensionsalderen er ifølge Troels Lund Poulsen »åbne døre, som sparkes ind«.

»Vi lavede en bred arbejdsmiljøaftale, hvor Socialdemokratiet var med, få uger inden valget. Ligesom vi vedtog en seniorpensionsordning, hvor vi også gav bedre muligheder for dem, der havde lyst til at arbejde noget mere, så de bliver modregnet mindre i forhold til deres ægtefælles pension. Det er positivt, hvis Socialdemokratiet nu tilslutter sig det. Men det hørte jeg dem ikke føre valgkamp på.«

R: Udenlandsk arbejdskraft er løsningen

Hos De Radikale er beskæftigelsesordfører Samira Nawa enig i, at lavere ydelser ikke er løsningen i forhold til at øge arbejdsudbuddet. Hun er positiv over for Peter Hummelgaards fokus på kvalificeret arbejdsudbud samt hans varslede reformspor på beskæftigelsesområdet. Men opkvalificering og bedre arbejdsmiljø løser ikke det akutte problem for ekstra hænder på arbejdsmarkedet, påpeger hun.

»Vi er simpelthen nødt til at have udenlandsk arbejdskraft ind for at fastholde de gode konjunkturer i dansk økonomi. Så vi kan tilbyde virksomhederne det, de har behov for. Lige nu og her mangler de bestemte typer arbejdskraft. Den anledning kunne man bruge til at åbne op for udenlandsk arbejdskraft,« siger hun.

De Radikale ønsker at sænke beløbsgrænsen, som er den årsløn, udlændinge uden for EU skal få for at kunne tage arbejde i Danmark. Men det har Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten afvist.

­– Hvis der tegner sig et flertal uden om S, SF og EL for at sænke beløbsgrænsen, er det så noget De Radikale vil gå efter?

»Først og fremmest skal vi nå til enighed med de tre partier, vi har lavet et forståelsespapir med. Men det er klart, at der også er hensyn at tage til Danmark, arbejdsmarkedet og væksten. Så vi vil selvfølgelig prøve at se på, hvordan det politiske landskab ser ud i forhold til at få tingene igennem,« siger Samira Nawa.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Troels Ken Pedersen

Troels Lund Poulsen: Fattige mennesker bliver positivt motiverede af at vi tager penge fra dem. Rige mennesker bliver positivt motiverede af at vi giver penge til dem.

Alvin Jensen, Kim Folke Knudsen, Vibeke Hansen, Jens Kofoed, Torben Skov, Bjarne Andersen, Søren Kristensen, Elisabeth Andersen, Kim Houmøller, Søren Andersen, Carina Bøckel, Mogens Holme, Ole Frank, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel, Lars Løfgren, Thomas Tanghus, Susanne Kaspersen, Britta Hansen, Steen K Petersen, Werner Gass, Niels østergård, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Gert Romme, Espen Bøgh, Lise Lotte Rahbek, Niels Duus Nielsen, Katrine Damm og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Som en del af den tidligere regering lever TLP med en virkelighedsopfattelse fra forrige årtusinde.

Alvin Jensen, Torben Skov, Bjarne Andersen, Elisabeth Andersen, Søren Andersen, Carina Bøckel, Mogens Holme, Ole Frank, Rolf Andersen, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Lars Løfgren, Susanne Kaspersen, Britta Hansen, Steen K Petersen, Werner Gass, Torben K L Jensen, Steffen Gliese, Carsten Munk, Gert Romme og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Nu er traktor Troels jo ikke længere en del af regerings ligningen længere med hårde straffe og andet middelalderlig sort.

Alvin Jensen, Arne Albatros Olsen, Torben Skov, Carina Bøckel, Ole Frank, Anders Reinholdt, Lars Løfgren, Susanne Kaspersen, Gunvor Henriksen, Steen K Petersen, Steffen Gliese og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

»Alle, der kan arbejde, skal arbejde.

Er det Venstres konklusion på et menneskelivs værdi - at Danmarks befolkning skal være slave for erhvervslivet på livsvarig basis?

Alvin Jensen, Kim Folke Knudsen, Vibeke Hansen, Bjarne Andersen, Elisabeth Andersen, Kim Houmøller, Søren Andersen, Carina Bøckel, Frede Jørgensen, Mogens Holme, Ole Frank, Katrine Damm, Rolf Andersen, Carsten Svendsen, Ete Forchhammer , Anders Reinholdt, Tue Romanow, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Lars Løfgren, Susanne Kaspersen, Britta Hansen, Steen K Petersen, Werner Gass og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Ridefogedkulturen hos TLP er et intellektuelt tilbageslag i et moderne samfund, lad en tidsmaskine sende ham tilbage til den tid har rettelig tilhører, eller måske endnu længere tilbage.

Ideologien er tåbelig, når det ikke hjælper af hænge kilo-lod om benene på arbejderen der skal straffes på bukken, så hjælper det sikkert med 4 kilo-lodder, - er TLP's opfattelse.

- Jo.., uddannelsessystemet har længe været for nedadgående, allerede dengang TLP gik og fik undervisning, - noget han ikke var modtagelig for ganske vist.

Alvin Jensen, Kim Folke Knudsen, Torben Skov, Bjarne Andersen, Elisabeth Andersen, Søren Andersen, Mogens Holme, Ole Frank, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel, Lars Løfgren, Susanne Kaspersen, Steen K Petersen og Dennis Tomsen anbefalede denne kommentar

Selvfølgelig skal alle i samfundet arbejde, - altså hvis de kan. Og hvis man spørger, vil alle helst arbejde og yde noget for fællesskabet.

Dog kan ikke alle arbejde - eller arbejde lige meget, og derfor må "de bredeste skuldre også bære det tungeste læs". Og sagt på en anden måde; så findes millimeterretfærdighed ikke i virkelighedens verden.

Men så er der også den anden dimension. Der er faktisk ikke jobs til alle, der gerne vil arbejde, det har bl.a. den teknologiske udvikling sørget for. Derfor må landets politiker skaffe jobs til alle, og det er faktisk udelukkende politikernes ansvar. For politikerne er de eneste, der kan ændre på lovgrundlag og dermed på forudsætningerne for fuld beskæftigelse, det kan den enkelte arbejdstager ikke.

Alvin Jensen, Kim Folke Knudsen, Kim Houmøller, Ole Frank, Ole Henriksen, Poul Erik Riis, Ete Forchhammer og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Gert Romme
Arbejde for arbejdets skyld og ikke arbejde fordi der er opgaver der skal udføres?

Det er - set fra mit synspunkt - en af årsagerne til at vi er havnet i vækstems og klimakrisens suppedas.

Alvin Jensen, Jens Kofoed, Bjarne Andersen, Elisabeth Andersen, Frede Jørgensen, Ole Frank, Katrine Damm, Flemming Berger, Rolf Andersen, Anders Reinholdt, Tue Romanow, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Steen K Petersen, Werner Gass, Steffen Gliese og Torben Kjeldsen anbefalede denne kommentar

Homo økonomus-teorien virker... bare ikke på mennesker. Den virker til gengæld godt på aber. Altså har vi en overgribende økonomisk teori der virker på den forkerte art. Det er jo ikke noget godt udgangspunkt for at skabe motivationsstrukturerer.

Alvin Jensen, Arne Albatros Olsen, Elisabeth Andersen, Mogens Holme, Ole Frank, Lars Løfgren, Susanne Kaspersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

Naturligvis skal alle arbejde, i det omfang de kan.
Ellers er der ikke nogen til at betale for det hele.
Hvis man ikke vil yde, kan man ikke høste frugterne.
I vores lille familie, har vi desværre fået hospitalvæsnet at se indefra.
Jer er imponeret, meget.
En lørdag aften samler lægen/kirurger et team, sammen til en operation.
Der kunne ikke ventes til mandag op af dagen.
En hurtig optællening giver 35=mennesker der direkte eller som backup involveret i sådan en tur.
Alt gik godt heldigvis. Dygtige folk
Men sådan noget er jo ikke gratis, så folk der mener at det er deres ret at lade være med at yde eller bare ikke gider
Men utroligt gerne vil have del i servicen når det gælder, skulle skamme sig.
Dette her drejer sig jo ikke bare om lidt kontanthjælp, understøttelse, eller skatte unddragelse.
Det drejer sig om en stor maskine, der hele tiden skal smøres med penge.
Vi vil jo gerne, have de bedste kirurger til at arbejde på en.
Alt andre vil være at stikke blår i øjne på folk.

Danny Hedegaard

Jeg forstår simpelthen ikke logikken i, at et øget arbejdsudbud, er et mål i sig selv, og at det anses for et problem, at vi bliver flere gamle og færre unge.

Hvis ikke det øgede udbud, og dem som der ønskes født flere af, har de evner, de besidder og kan lære de kompetencer som der efterspørges, og som der opstår behov for.

Hvad enten de fødes her i landet, eller gives adgang udefra.

Er det tilfældet, bliver de jo selv overflødige og dermed en byrde for samfundet.

Alt ville jo være godt, hvis regnemodellerne kunne omsættes til, at befolkningen sammensættes af nyttige produktive ressource mennesker, som der vel at mærke er et arbejdsmarked for, hvor efterspørgslen er tilstrækkelig.

Men det kan ingen jo garantere, og fødes, eller gives der adgang til landet, af for mange mennesker, uden evnerne til at bidrage til fremtidens samfund, så bliver blot endnu flere mennesker til uproduktive byrder for samfundet.

Hvilket igen tager ressourcer fra midlerne til den forskning, udvikling og uddannelse, som er den eneste langsigtede redning for velfærdssamfundet, som vi kender det.

Det er derfor at arbejdsmarkedspensioner, og anden privat opsparing, er så sindsyg vigtig for de næste 100 års udvikling.
For den universelle folkepension, og andre universelle ydelser kan bare ikke bevares i et 100 års perspektiv, i et samfund med stadigt flere overflødige borgere, som skal forsørges af det offentlige, hvis ikke de kan forsørge sig selv.

Jeg selv var desværre ikke så dygtig i skolen, som jeg gerne havde været det, og har derfor aldrig kunne blive til det, som jeg gerne var blevet til.
I en alder af 54 år uden andet end Amu kurser i bagagen, har jeg til nu klaret mig uden dagpenge siden mit 18 år.

Nu er der 14 år til jeg kan gå på pension, måske efterløn, hvis det går helt galt inden, betaler stadig til den, og som 55 årig vil jeg endnu kunne få et eller andet tåbeligt seniorjob til samme løn som jeg får nu, hvis det går helt galt.

Men klarer jeg kravene det sidste stykke, eller ender jeg som en af de overflødige i Erik Meier Carlsens bog "De overflødiges oprør".

Blev jeg født idag, er jeg bange for, at jeg med de problemer jeg har med at lære og forstå nyt, IT og andet, kunne ende på livslang forsørgelse i det samfund, som venter lige rundt om hjørnet:-(

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Kim Folke Knudsen, Arne Albatros Olsen og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det var sikkert nødvendigt med noget-for-noget tankegangen engang, selvom den jo udstilles helt herligt af allerede H. C. Andersen i 'Hvad Fatter Gør Er Altid Det Rigtige'.
Men vi er nødt til at gå efter værdien i det, der gøres/produceres/handles! Det er jo en forestillet sammenhæng, at det ene betaler for det andet.

Kim Folke Knudsen, Elisabeth Andersen, Troels Ken Pedersen, Ole Frank, Rolf Andersen, Ete Forchhammer , Anders Reinholdt, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Steen K Petersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Torben Kjeldsen

Næ alle skal da ikke arbejde, kun hvis de kan. Tværtimod skal vi stræbe efter mindre arbejdstid i timer , flere fri perioder i vores liv, fx til uddannelse, fællesbørnpasning, frivilligt arbejde og tid til at dyrke kunst, sport, politik osv (som også er arbejde). Jo borgeligheden er et tungt filter at bære når det gælder udvikling af vores samfund, det er helt mørkt. Hvordan mere frihed? Tja mere kvalitet (fx holdbarhed og genbrug) i vores produkter, afskaf monopolisering, afskaf flere ledere, især i DJØF laget (bare mindre kontrol), skab produktion i nærområder, køb varer i nærområdet, indfør flere robotter, skab mindre ulighed, byg flere smukke offentlige institutioner, byg flere almene boliger, gør dem smukke, grønne og individuelle. Bliver vi fattigere, nej ikke materielt, men måske finansielt, hvilket ville skabe stabilitet.

Alvin Jensen, Kim Folke Knudsen, Elisabeth Andersen, Jan Bisp Zarghami, Ole Frank, Flemming Berger, Anders Reinholdt, Carsten Svendsen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Lise Lotte Rahbek, Thomas Tanghus, Susanne Kaspersen, Steen K Petersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Mette Frederiksen:
"Alle der kan arbejde, skal i arbejde. Der er ikke nogen, der kan tage en fribillet, og der er heller ikke nogen, der får et bedre liv af det,” siger partiformanden i et interview med Altinget,

S mener det samme som V.

Arne Albatros Olsen, Susanne Kaspersen, Søren Andersen, Flemming Berger, Carsten Svendsen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Steffen Gliese, Lise Lotte Rahbek og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Man kan vel også spørge om, hvorfor det er blevet kontroversielt, at man skal gøre noget... alle gør det jo, og det, man kan være imod, er den udbytning, der foregår på arbejds'markedet'. Det er jo kun pga. pengene, hvis relationen derimod blev anskuet i sig selv, ville det være opgaven, man foretog en transaktion over: den ene skal have noget gjort, den anden kan gøre det. Dette er begyndelsen på en god cirkel, hvor man i stedet for at tage noget fra hinanden giver i en uendelig cirkelbevægelse.

Alvin Jensen, Elisabeth Andersen, Frede Jørgensen, Ole Frank og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steen K Petersen

I den grad, Troels, er der brug for et paradigmeskift, på din vagt, Troels, er der mere end 80 mennesker, af kød og blod, der har mistet livet under et ressourceforløb, flere har brændt sig ihjel foran jobcentre.
En ubekvem sandhed, bare fordi den sociale sikring af borgere med dokumenteret sygdom og deraf følgende nedsat funktionsniveau været placeret under Beskæftigelsesministeriets område, hvor kun pisk, mistænksomhed, arbejdet adler og middelalderlige tankegange råder.

Dit støtteparti, Troels, vil komme med bemærkningen, "sådan er det jo"

Katrine Damm, Alvin Jensen, Kim Folke Knudsen, Arne Albatros Olsen, Susanne Kaspersen, Lars Løfgren, Jens Kofoed, Elisabeth Andersen, Mogens Holme, Carsten Svendsen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Torben Skov anbefalede denne kommentar

"80 mennesker, af kød og blod, der har mistet livet under et ressourceforløb, flere har brændt sig ihjel foran jobcentre."
Det er man meget dygtige til at få tysset ned og fortiet! Det vil være et godt træk, at få disse sager frem i lyset!

Jeg forstår ikke hvordan f.eks. folk som kalder sig socialister eller bare sociale mennesker, kan arbejde i et jobcenter, hvis eneste eksistensberettigelse er undertrykkelse af underklassen.

Jeg kendte en socialrådgiver, som undskyldte sig med, at hun var én af de go'e! Til det var mit svar, at den slags forsøgte mange sig med i opgøret efter 2. verdenskrig. Det er hyklerisk som bare fanden!

Katrine Damm, Alvin Jensen, Kim Folke Knudsen, Arne Albatros Olsen, Susanne Kaspersen, Lars Løfgren, Jens Kofoed, Niels Duus Nielsen, Kim Houmøller, Carina Bøckel, Frede Jørgensen, Steen K Petersen, Carsten Svendsen, Steffen Gliese og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Syge og handicappede rådner op på kontanthjælp og ressourceforløbsydelse, har forskere fra Københavns Universitet offentliggjort :

https://www.a4nu.dk/artikel/ny-forskning-reform-parkerer-syge-paa-midler...

Alvin Jensen, Kim Folke Knudsen, Arne Albatros Olsen, Espen Bøgh, Susanne Kaspersen, Lars Løfgren, Torben Skov, Niels Duus Nielsen, Elisabeth Andersen, Søren Andersen, Carina Bøckel, Frede Jørgensen, Mogens Holme, Steen K Petersen, Ole Frank, Katrine Damm, Lise Lotte Rahbek, Ebbe Overbye, Carsten Svendsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Intet er bare lige til.

Og den der med at: "Alle der kan arbejde skal arbejde", er jo bare en floskel uden hold i virkeligheden.
Er du f.eks uddannet folkeskolelærer eller pædagog men er blevet "skåret væk" i politikernes spareiver og på den forkerte side af 50 år, så er det ikke nemt at finde et job.

"Jamen så må du jo finde et job udenfor dit område".

Ja tak ; Det er der sikkert en del der meget gerne vil, specielt hvis de står til at miste alt når dagpengene slipper op. Men der er ikke mange arbejdsgivere, der vil ansætte en aldrende pædagog/skolelærer som tømrer eller ekspedient i Jørgens Herremagasin. Og Netto, Fakta og Aldi vil helst have unge mennesker der kan styrte mellem at sætte varer på hylder og sidde ved kassen.

Der er sikkert mange andre eksempler hvor politikernes letkøbte klicheer kommer til kort .
Lige ledes er der intet mere ligegyldigt end når visse mennesker udbryder "Jeg har altid kunne finde arbejde, så det kan andre også bare".

Men snæversyn synes desværre at have gode vilkår indenfor dette emne.

Katrine Damm, Alvin Jensen, Steffen Gliese, Torben Skov, Kim Folke Knudsen, Steen K Petersen, Kim Houmøller, Herdis Weins, Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Alle der kan arbejde, skal arbejde, er ikke blot en floskel, som Carsten Hansen skriver.

Det er også løgn.

Der skal nemlig altid være et 'arbejdsudbud', dvs. et vist antal ledige personer, for at trykke lønnen.

Hvis det var så vigtigt at folk fik reelt arbejde, gerne indenfor deres uddannelsesområde, eller blev omskolet, kunne man jo bare tage fat dér og give en jobgaranti.

Istedet tvinges de ud i endeløse arbejdsprøvninger, 'nyttejobs', og virksomhedspraktikker, en omskrivning for gratis arbejdskraft og løndumping.

Og så er vi ikke engang kommet ind på fleksjobberes forringede vilkår, eller det paradoksale i at tvinge åbenlyst syge mennesker i 'praktik' med en medbragt seng !!

Katrine Damm, Carsten Hansen, Alvin Jensen, Lise Lotte Rahbek, Steffen Gliese, Torben Skov, Kim Folke Knudsen, Steen K Petersen, Kim Houmøller og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Jo der er i den grad behov for et systemskifte på beskæftigelsespolitiken.

Hvorfor er det blevet en naturlov, at Dagpengeordningen kun kan blive ringere med årene ?

Er det en del af Venstres filosofi motivation til at søge arbejde sker kun, hvis de arbejdsløse får dårligere og mere utålelige vilkår ?

Det er den tankegang vi nu har muligheden for at gøre op med også selvom det koster, for det gør alting jo som har med den offentlige sektor at gøre.

Er der ikke nogen der kan regne på følgende forbedringer af dagpengesystemet:

1. For medarbejdere over 55 år forhøjes dagpengeperioden til 3 år.

2. Genoptjeningskravet for at kunne blive dagpengeberettiget sættes ned til 2 måneders beskæftigelse.

Der skal være mulighed for at tegne en tillægsforsikring til dagpengene, som mod indbetaling af højere bidrag giver ret til en større erstatning altså højere dagpengesats.

Vi skal have alt det kommunale bureaukrati om dagpengene skåret ned. Der skal være minimum 5 kommuner om at drive et Jobcenter ikke flere. De ledige skal kaldes til jobsamtaler på det lokale rådhus og ikke i Jobcenteret eller ved anvendelse af telemøder via computere. De ledige skal rådgives om uddannelse og jobsøgning og ikke mere. Væk med alle de fordummende kurser i at skrive CV krænge personligheden ud og alt det idiotiske projektmageri, som ikke fører en person tættere på et job, men som kun er fedt private jobbureauer kan tjene tykt på.

Jeg undres over, at en bruttoskat på 8% i arbejdsmarkedsbidrag, som vi alle skal betale forvaltes så elendigt af Hr. Troels Lund Poulsens Jobcenteradministration. Der er for mange råd for mange udvalg med for meget papirnusseri og for lidt fokus på kerneopgaven for at blive i Finansministeriets eget sprogbrug. LO og DA og alle de kommunale medlemmer kunne godt trænge til lidt selvransagelse, alle deres utallige Beskæftigelsesrådsmøder, hvad bringer de med sig ? er de overhovedet effektive ? eller er der tale om kommunale snakkeklubber, hvor det ene papirbjerg af planer erstatter det næste. Vi skatteydere betaler også de ledige, der bagefter udsættes for nedværdigende og kontrollerende behandling, fordi de gør brug af deres ret til dagpenge.

Kerneopgave, at bringe de ledige i ordinært og ustøttet arbejde og at udnytte deres kvalifikationer bedst muligt.

Jeg fornemmer nye toner fra Peter Hummelgaard Socialdemokraterne og håber inderligt at Socialdemokratiet her vil vise, at de er lønmodtagernes parti og ikke papirnusseriet og jobbureaukratiets parti. Vi skal have et opgør med en beskæftigelsespolitik, som ovedriver overvågningen og kontrollen af de ledige og som ikke evner at bringe de ledige den direkte vej i beskæftigelse.

Nye reformer og nye veje til ordinært job efterlyses.

Tak.

Katrine Damm, Torben Skov, Steen K Petersen, Carsten Hansen, Alvin Jensen, Lise Lotte Rahbek, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar