Nyhed
Læsetid: 4 min.

Enhedslisten svarer på kritik: Borgmester har god grund til at vente med raskmelding

Ninna Hedeager Olsen, Enhedslistens teknik- og miljøborgmester i København, er vurderet som forurettet i en sag, hvor en mand er tiltalt for at have voldtaget en anden kvinde i hendes lejlighed. Hun er blevet rådet af Center for Seksuelle Overgreb til at vente med at melde sig rask, indtil retssagen er overstået, oplyser Enhedslisten København som svar på kritik af borgmesteren
Rigshospitalets Center for Seksuelle Overgreb har rådet Ninna Hedeager Olsen til at vente med at vende tilbage til sin borgmesterpost, til efter retssagen om en voldtægt i hendes lejlighed er overstået.

Rigshospitalets Center for Seksuelle Overgreb har rådet Ninna Hedeager Olsen til at vente med at vende tilbage til sin borgmesterpost, til efter retssagen om en voldtægt i hendes lejlighed er overstået.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland
10. august 2019

Enhedslisten København svarer nu på kritikken af partiets teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen, der har været sygemeldt igennem fire måneder.

Der har den seneste tid været rejst kritik af, at Ninna Hedeager Olsen først vil vende tilbage fra sin sygeorlov efter afslutningen af en retssag om en voldtægt, der ifølge anklagemyndigheden har fundet sted i hendes lejlighed tilbage i foråret.

Men det er der god grund til, forklarer Maria José Nielsen, der er medlem af Enhedslisten Københavns bestyrelse og udtaler sig om sagen, mens Ninna Hedeager Olsen er sygemeldt.

»Det er, fordi hun af anklagemyndigheden er blevet vurderet som forurettet i en sag om voldtægt og skal vidne. Ninna Hedeager Olsen har i løbet af sin sygdomsperiode været i et forløb hos Rigshospitalets Center for Seksuelle Overgreb og hos sin egen psykolog, og de har anbefalet, at hun lader være med at gå på arbejde, før sagen er afsluttet,« siger Maria José Nielsen.

Ninna Hedeager Olsen blev sygemeldt efter en episode, der udspillede sig i hendes lejlighed i april. Anklagemyndigheden har sigtet en mand for at have voldtaget en beruset kvinde i lejligheden.

Senere er det kommet frem, at manden også er tiltalt for blufærdighedskrænkelse imod Ninna Hedeager Olsen, der befandt sig i samme seng som manden og den kvinde, som han ifølge anklagemyndigheden voldtog.

Sundhedsfaglig vurdering

Flere medlemmer af borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har i forskellige medier rejst kritik af, at Ninna Hedeager Olsen har været sygemeldt i fire måneder uden at oplyse, hvad hun fejler, og af, at Enhedslisten i København har annonceret, at hun vender tilbage til sin borgmesterpost, når retssagen vedrørende voldtægten i hendes lejlighed er overstået. Den finder sted sidst i august.

Blandt andre har medlem af borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti, Finn Rudaizky, i BT spekuleret i, om årsagen til, at Enhedslisten har ønsket at vente til efter retssagen med at lade borgmesteren vende tilbage, er, at partiet har ønsket at »undgå en konstant debat om, hvad der skete i den lejlighed«.

»Det er ikke rigtigt værdigt over for borgerne. Der er ikke åbent spil. Jeg vil ikke betvivle, at hun er syg, men jeg tror bare, det også handler om, at man forsøger at skåne partiet,« udtalte Finn Rudaizky til BT.

Men ifølge Maria José Nielsen er forklaringen altså, at Rigshospitalets Center for Seksuelle Overgreb har rådet Ninna Hedeager Olsen til at vente med at vende tilbage til sin borgmesterpost, til efter retssagen er overstået:

»Hvis man er i konsultation med et sundhedsfagligt personale, og de siger: ’Vi vurderer, at du er rask om så og så lang tid,’ så er det den anbefaling, man går med. Det er vel, ligesom hvis man har brækket benet, og en læge siger, at det er helet om seks uger, så kan man også godt sige, at om seks uger er man rask.«

– Kan du forstå kritikken af, at det ser ud, som om det er afviklingen en retssag, der afgør Ninna Hedeager Olsens sygemelding frem for hendes helbred?

»Hun har sagt, at det er den rådgivning, hun har modtaget – at hun kan forvente at være arbejdsparat efter retssagen. Det er den anbefaling, som Center for Seksuelle Overgreb og hendes psykolog har givet hende.«

Partiskat

Mens Ninna Hedeager Olsen er sygemeldt modtager hun fuld borgmesterløn. Det er blevet kritiseret, fordi Enhedslisten i andre sammenhænge insisterer på, at forholdene for politikere skal ligne den gennemsnitlige borgers.

»Enhedslisten er imod særlige privilegier til politikere, og vi går ind for løn under sygdom. Ninna er syg, og det har hun godtgjort. Selvfølgelig er Enhedslisten imod misbrug af offentlige midler, men Ninna er jo syg,« siger Maria José Nielsen.

En måde, Enhedslisten forsøger at få deres folkevalgtes vilkår til at ligne gennemsnitlige borgeres er med indførelsen af en partiskat. Det betyder, at hvis man tjener penge på et mandat fra Enhedslisten, så skal man betale en del af den løn til partiet. Og når man har betalt den, står man tilbage med en løn, der er på niveau med en københavnsk faglært arbejders løn.

Mens Ninna Hedeager Olsen er syg, betaler hun partiskat af sin løn under sygdom, samtidig med at hendes vikar, Karina Vestergaard Madsen, også betaler partiskat af sin borgmesterløn.

»Ninna har løn under sygdom, og så skal hun betale partiskat af den, ligesom Karina skal betale partiskat af sin løn. Jeg synes, det er fuldstændigt i tråd med Enhedslistens politik, at folk, der er syge, skal have løn under sygdom, og det er dét, der er tale om. Ninna er sygmeldt efter hun har været involveret i en voldtægtssag og får løn under sygdom.«

Finn Rudaizky fra DF siger til Information, at han ikke har kendt til de oplysninger, som Enhedslisten København nu kommer med.

»Hvis de oplysninger er korrekte, kan det godt være en anden situation. Og så er det bare ærgerligt, at Ninna Hedeager og Enhedslisten ikke har meddelt det tidligere,« siger han.

Dagbladet Information har set dokumentation for, at Ninna Hedeager Olsen er indforstået med, at vi bringer oplysningerne i denne artikel.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Per Knudsen:
Hvor ved du alt det her fra? problematikken om sygemeldinger kan vi diskutere, men jeg går altså ud fra at du også kan anse en form for psykisk lidelse,som lige så alvorlig som en fysisk.
Hvis du ikke var til stede aner du jo intet om hvad der er foregået og ja selv politikere har et privatliv,og mænd har ansvar for deres handlinger.

Peter Beck-Lauritzen, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Ib Gram-Jensen, Britta Hansen, Palle Pendul, Frede Jørgensen og Morten Balling anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Helt ærligt. Hvad er velfærd? En folkepensionist modtager max 112.000 om året. Nina inviterer til abefest og bliver taget på. Er det at tage ansvar for sit liv, når hun nu skal have 102.000 kroner om måneden for som sygemeldt i en lang periode, hvor hun skal komme sig oven på en privat fest i hendes lejlighed med partikammerater fra EL. Hun har vel allerede hævet 400.000, hvor jeg har fået 40.000. Det da velfærd langt ude skoven, og så fra det parti som siger de står på fattiges side.

Tommy Clausen, Per Torbensen, Kim Houmøller, Niels K. Nielsen, Martin Sørensen, Ole jakob Dueholm Bech, Inger Nilsson, Ole Christiansen, Erik Fuglsang, Ole Schwander, birgitte andersen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
birgitte andersen

Der er ingen rimelig grund il at hun ikke skal stille med en læge erklæring, til kommunen...........
eller overgå til sygedagpenge efter 26 uger

Per Torbensen, Niels K. Nielsen, Martin Sørensen, Danny Hedegaard, Ole jakob Dueholm Bech, Inger Nilsson, Ole Christiansen, Erik Fuglsang og Ole Schwander anbefalede denne kommentar
Ole Schwander

Hertil kommer, at hendes afløser nu også oppebærer en eksorbitant løn. Så det var en dyr fest for borgerne.

Skal de som repræsentanter for Enhedslisten ikke aflevere halvdelen af sin løn til partiet? På mystisk vis bliver Ninna jo tilsyneladende rask, når sagen har været for retten den 28. august.

Niels K. Nielsen, Danny Hedegaard, Ole jakob Dueholm Bech og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Marie Mollerup

Ærligtalt nogle meget lidt empatiske kommentarer til denne artikel. Flere fagpersoner tæt på forudrettede har vurderet, at hun er belastet af den seksuelle vold, hun har været udsat for i eget hjem. Og denne belastning er vedvarende ind til efter retsagen, hvilket vel ikke kan undre nogen. Håber det bedste for hende og det andet offer i samme sag.

Nina Toudal Jessen, Peter Beck-Lauritzen, Tommy Clausen, Frede Jørgensen, Hans Larsen, Estermarie Mandelquist, Eva Schwanenflügel, Birte Pedersen, Niels Duus Nielsen, Ib Gram-Jensen, Jan Jensen og Palle Yndal-Olsen anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Det står vel enhver ansat og folkevalgt frit for at kontakte kommunens lønkontor og anmode om at lønudbetalingerne sættes i bero til vedkommende igen kan passe sit arbejde ?

Thomas Andersen, birgitte andersen, Niels K. Nielsen, Martin Sørensen, Ole jakob Dueholm Bech og Ole Schwander anbefalede denne kommentar

Kort sagt - det rager ingen, absolut ingen, HVAD hun fejler.

Kendte en læge, som i mange år brugte diagnosen HFRDD, hvis arbejdsgivere, politi eller andre krævede at få en diagnose på hans attester.

HFRDD var så en forkortelse for: Hvad fanden rager det dig.

Peter Beck-Lauritzen, Torben Skov, Frede Jørgensen, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Marie Mollerup anbefalede denne kommentar
Ole Schwander

@ niels astrup – hvem spørger om, hvad hun fejler ..?

Kim Houmøller, birgitte andersen, Ole jakob Dueholm Bech, Mads Jakobsen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Carsten Cederholm

Jeg går ud fra at hun er syg, når hun har meldt sig syg. Derfor er det også meget enkelt for hendes parti og hendes egen skyld. Se at få afleveret en lægeerklæring.

Janus Agerbo, Thomas Andersen, Erik Fuglsang, Ole jakob Dueholm Bech, Ole Schwander, Inger Nilsson, birgitte andersen og Ole Christiansen anbefalede denne kommentar

Ole:

"Hos socialdemokraterne på Rådhuset mener man, at Ninna Hedeager Olsen efter fire måneders fravær bør fremlægge dokumentation for, hvad hun fejler."

https://www.berlingske.dk/hovedstaden/borgmester-sygemeldt-med-102.931-i...

" ... hun er belastet af den seksuelle vold, hun har været udsat for i eget hjem ..."
Såvidt sagen er belyst sov hun fra 8.00 - 16.00 og var ikke udsat for nogen form for vold.

Martin Sørensen, Mads Jakobsen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Sådan som jeg forstod udmeldingerne den dag det kom, så var hun ikke selv direkte involveret men chokeret over en anden ved hendes side var voldtaget. Hun fortalte senere hun vist var blevet befamlet. Om hun har forsøgt at skjule noget og gemmer sig er lidt tåget, men det er jo en ganske alvorlig sag for partiet i København, da det åbenbart var partimedlemmer som var festens deltagere. Nu skal jeg ikke udrede hvad der er sket, men noget tyder på der er sket noget andet end det vi har fået at vide, så det er en meget mærkelig sag. Hvorom alting er, så koster hendes opførsel en bondegård, og det er spild af skattepenge, så nu stiger kommuneskatten nok en procent.

Niels K. Nielsen, Christian de Thurah, Ole jakob Dueholm Bech, Ole Schwander og Inger Nilsson anbefalede denne kommentar

God bedring til Ninna!

Vi glæder os til at du kommer tilbage som teknik- og miljøborgmester

Peter Beck-Lauritzen, Frede Jørgensen, Eva Schwanenflügel og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Det er særdeles problematisk når politikere befinder sig i deres egen lille boble uden for realiteterne af almindelige borgeres hverdag.

Per Torbensen, Niels K. Nielsen, Martin Sørensen, Ole jakob Dueholm Bech, Erik Fuglsang, Inger Nilsson, birgitte andersen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Min politikerlede har lige fået et gevaldigt boost!

Per Torbensen, Thomas Andersen, Niels K. Nielsen, Martin Sørensen, Ole jakob Dueholm Bech, Erik Fuglsang, Inger Nilsson og birgitte andersen anbefalede denne kommentar
Mads Jakobsen

Hvis Enhedslisten oprigtigt mener at det er sådan tingene skal fungere når nogen melder sig syg, så kan de jo implementere det med det samme i deres forvaltninger.

Kim Houmøller, Thomas Andersen, Ole Schwander, Erik Fuglsang, Inger Nilsson og birgitte andersen anbefalede denne kommentar
birgitte andersen

Marie Mollerup
Vi hører dagligt om meget syge, mennesker, som tvinges til at møde op på jobcenteret, eller i arbejdsprøvning. Dette selvom de af flere fagpersoner og specialister, har fået af vide at de bliver mere syge af at følge kommunernes indkaldelser til møder....... Eller endnu værre går glip af livsvigtig behandling!
Vi hører også næsten dagligt om Meget syge mennesker som får frataget deres sygedagpenge!
Synes du ikke at forurettet og enhedslisten i dette tilfælde udviser en total mangel på empati...

Ole Schwander

@ niels - Jeg mener her i tråden, ikke hvad der står i alle andre medier.

Ole Schwander

@ birgitte andersen - til Enhedslistens forsvar så er det jo ikke deres politik.

Ole jakob Dueholm Bech

Det er overraskende så ømskindet og sårbar en ledende kommunist er, når man betænker, at hun gerne skulle kunne fremstå som leder og rollemodel, den dag revolutionen kommer.

Kim Houmøller, Niels K. Nielsen, Ole Schwander og birgitte andersen anbefalede denne kommentar
birgitte andersen

Ole Schwander
Måske er dette ikke enhedslistens politik.
Men det er da bemærkelsesværdigt, så lidt travlt de har med i at følge de love, vi andre "almindelige" mennesker skal følge!
De stemte nok imod da det har været til afstemning, men det vil klæde enhedslisten også at leve efter samme regler som vi andre.

Thomas Andersen, Niels K. Nielsen, Inger Nilsson, Herman hans og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

Det mest skræmmende er politikerne bestemmer deres egen løn uden at spørge deres arbejdsgiver først, her tænker jeg befolkningen.

birgitte andersen@
Politikerne lever ikke efter almindelige menneskers love, der står i grundloven, der er 3 lovsæt, en til Kongehuset, en til politikerne, og endeligt en almindelige mennesker, Kongehuset er helt straffrie, politikerne er delvist, og os andre er fuldt ansvarlige for egen handlinger.

Læs gerne kapitel 3 i grundloven, helst 20 gange, så vil du langsomt og sikkert indse at demokratiet er en maskerade.

Kim Houmøller, birgitte andersen, Erik Fuglsang og Palle Yndal-Olsen anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Hun må søreme godt nok være meget slemt medtaget af det passerede, siden hun har været syg i 4 måneder. Godt at vide, at hun er så rask, at hun kan genoptage sit embede ved udgangen af august 2019.

Et lille lyspunkt og plaster på såret - midt i alle lidelserne - vil jeg dog tro, det må være at vide, at der månedligt fortsat afregnes et vederlag på 102.931 kroner + pension.

Min arbejdsgiver ville for mere end tre måneder siden have udbedt sig en lægeerklæring samt indkaldt til en "mulighedssamtale". Jeg har ikke selv erfaring med, hvordan jobcenteret ville have håndteret et fraværsforløb som det beskrevne. Men pågældende havde næppe fået en blid medfart, hvis beskrivelserne af cirkus jobcenter her i kommentarsporet står til troende.

Hvorfor behandler vi i det hele taget sygdomsramte borgere (i og uden for beskæftigelse) og politikere så forskelligt ?

Ömer Ozturk, Inger Nilsson, Per Meinertsen, birgitte andersen, Mads Jakobsen og Herman hans anbefalede denne kommentar
birgitte andersen

Herman hans

Ha ha...ja
Stakkels Danmark og dets almindelige befolkning, som skal leve med politikkernes beslutninger eller mangel på samme.

Henrik Bjerre

Når jeg holder fest i mit hjem sørger jeg for ikke selv at blive for beruset, samt at alle gæster kommer hjemad på en tilsyneladende forsvarlig måde. I mine øjne en naturlig forpligtigelse for en vært. Hvordan kan man føle sig kvalificeret til at være borgmester og ansvarlig for tusindvis af ansatte og mange millioner af borgernes penge, når man ingengang kan løfte værtsrollen for en fest?

Problemet er ikke at Ninna Hedeager Olsen hæver sygeløn, men at hun og hendes parti ikke har indset at hun bør træde tilbage.

birgitte andersen, t. helleskov, Jan Kauffmann, Per Torbensen, Inger Nilsson, Ömer Ozturk, Kim Houmøller, Jens Erik Starup, Thomas Andersen, Flemming Berger og Frank Hansen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

@ Ole Jakob D B

Hvem taler du om?

Else Marie Arevad

Ud fra det oplyste, og alene ud fra det, så virker det da besynderligt, at en borgmester tager så lang en sygeorlov, fordi en anden er blevet voldtaget i hendes lejlighed.

birgitte andersen, Kim Houmøller, t. helleskov og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

Et ærligt politiker fører politik, for de folk som betror ham eller hende uden personlig egoisme
Men nutidens politiker fører politik for personlig egoisme ved at udnytte de følelser af folk som tror på dem.
De prøver at blive valgt inde til politisk represantion for at sikre deres egen fremtid.
Det har altid været the Royale,the Hellige,the Hyklere, the Folke.

Eva Schwanenflügel

Nu er reglerne faktisk sådan at en politiker kan melde sig syg i ni måneder, samt oppebære fuld løn under sygdom.
Det er sådan for at sikre deres virke, og for at andre politikere ikke skal kunne tvinge dem ud af politik.

Om der kræves lægeerklæringer ved jeg ikke, men indtil videre er det jo de rivaliserende partier der har været ude med mistænkeliggørelse af Ninna Hedeager Olsens fravær, og ikke et brud på reglerne.

Såfremt lægeerklæring kræves, ser det ud til at en sådan kan fremlægges uden problemer. (Og husk lige at en lægeerklæring faktisk koster penge, og kun skal fremlægges når det kræves af arbejdsgiveren, og ikke for at tilfredsstille andre parter)

Et seksuelt overgreb kan sætte ganske betydelige traumatiske spor, så når det tilrådes at vente til efter en retssag med en raskmelding, er det for at beskytte offeret/ofrene.
Og er det måske ikke tilrådeligt at følge sagkundskabens anbefalinger?

Én ting til; Enhedslisten er lodret imod den nuværende beskæftigelsespolitik, og står udenfor alle de forlig på dette område der er indgået som et led i hetzen mod syge mennesker.

God bedring, Ninna, vi glæder os til at se dig tilbage :-)

Palle Yndal-Olsen, Klaus Lundahl Engelholt, Frede Jørgensen, Hans Larsen, Estermarie Mandelquist, Anders Sørensen, Marie Jensen og Jan Jensen anbefalede denne kommentar
Mads Jakobsen

Eva, Enhedslisten ER arbejdsgiver. Deres borgmester er den, som når en hvilken som helst ansat i hele teknikforvaltningen bliver syg, kræver lægeerklæring. Omkostninger eller ej. Deres borgmester er den som aldrig vil acceptere et fraværd på ni måneder uden at lægge præs på med hyppige sygesamtaler og andre "bekymringstiltag."

Det er dét hykleri vi påpeger.

Per Torbensen, Thomas Andersen, Erik Fuglsang, birgitte andersen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Mads Jakobsen

Mads, sådan er det ikke.
Politikerne på Christiansborg - mua Enhedslisten og Alternativet - har vedtaget de love, der lægger pres på syge borgere.
Det er også dem, der har opfundet Budgetloven og Serviceloftet, der belønner kommunerne for at spare på de mest udsatte, og indført statslig refusion for at forhindre folk i at få førtidspension.

At Københavns kommune udviser ekstra nidkærhed når det gælder reglerne for sygefravær for almindelige mennesker, kan heller ej tilskrives Enhedslisten.
Dog havde partiet mulighed for at tilvælge posten som beskæftigelsesborgmester efter kommunalvalget, men tog teknik og miljø istedet, hvilket de godt kan bebrejdes.

I sidste ende er det ikke den enkelte borgmester, som kræver lægeerklæringer og sygesamtaler, men forvaltningen. Og den ledes af embedsmænd.

birgitte andersen

Hold helt op hvor Jeg føler mig så meget krænket, ned gjort og misbrugt pga. enhedslisten / Ninna.....
Min stemme til valget ville enhedslisten gerne have, men nu er jeg intet værd. Deres borgmester er så meget mere berettet til at være syg end alle os andre syge. Jeg troede de kæmpede de svages sag og ikke kun deres egen. De, altså enhedslisten og Ninna, mener ikke at de behøver at stille med en lægeerklæring, for sådan er loven ikke for Ninna og de har juridisk ret, men hvad med deres moralske ret over for os almindelige syge borger.............
.Jeg begynder også mere og mere at betvivle om det er sandheden der bliver fortalt!
Hvorfor har Ninna ikke bedst af at vende tilbage til sit job hurtigst muligt, sådan som alle os andre?
Hun kan da umuligt have godt af at isolerer sig, eller er hun bare mere skrøbelig end alle os andre almindelige syge mennesker.
Øv hvor enhedslisten også nedgør os syge...........med deres hykleri.
Endnu engang vil jeg bare bemærke at det vil klæde enhedslisten at fremtrylle den lægeerklæring.

Kim Houmøller, Ömer Ozturk og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Det er også på Borgen de regler er lavet der giver politikere ni måneders frit sygefravær.
De har ligeledes mulighed for at tage orlov nårsomhelst, hvilket mange benytter sig af.

Erik Fuglsang, Peter Beck-Lauritzen, Frede Jørgensen og birgitte andersen anbefalede denne kommentar
Mads Jakobsen

Nej Eva, forvaltningen ledes ikke af embedsmænd men af... borgmestre.

Se, nu kan det jo være at du mener at systemet stadig undertrykker de stakkels enhedsliste borgmestre, som ellers ville det så godt. Men så synes jeg vi bør spørger: hvis ikke enhedslisten kan lede når vi placere dem i den absolutte top, hvad er de, og deres ideologi, så værd?

Thomas Andersen, Ömer Ozturk, Erik Fuglsang og birgitte andersen anbefalede denne kommentar

Ligesom ministerier er blevet drevet godt og solidt selvom socialdemokratiske og borgerlige ministre har været på sygeorlov eller på barsel, således ser det ud til at teknik- og miljøforvaltningen bliver drevet godt og solidt.

Ellers er det ifølge Berlingske Frank Jensen og hans forvaltning der skal reagere, hvilket de ikke har gjort......

Ole Rasmussen

EL har ingen moralske skrupler når det drejer sig om skatteborgernes penge. Penge lugter ikke, sagde de, da Morten Kabell, borgmester for EL i København, hævede sit eftervederlag efter de forinden havde været ude med riven overfor Carl Holst. Der begynder at tegne sig et mønster.

Kim Houmøller, Ömer Ozturk, birgitte andersen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Eva, det er ikke reglerne, vi (eller i al fald jeg selv) er optaget af, men moralen.
Det kan meget vel være, at Ninna Hedeager Olsens fravær ikke udgør noget brud på reglerne. Jeg kender ikke de formelle regler.

Man kan derimod undre sig, som Else Marie Arevad10. august, 2019 - 22:57 gør, når
hun skriver:
"Ud fra det oplyste, og alene ud fra det, så virker det da besynderligt, at en borgmester tager så lang en sygeorlov, fordi en anden er blevet voldtaget i hendes lejlighed."

Man kan også spørge, om politikere er i pagt med befolkningen, når de modtager - i Ninna Hedeager Olsens tilfælde - et honorar (politikere får ikke løn) på 5*102.931 kroner + pension, dvs. i omegnen af 600.000 kr. uden tilsyneladende at præstere noget som helst til gengæld. Jeg lægger her til grund, at hun vender tilbage til sit embede ultimo august 2019.
Er det rimeligt, kan man med en vis ret spørge, navnligt når henses til, hvordan befolkningen (både dem på og dem udenfor arbejdsmarkedet) behandles, eller er der snarere tale om en afgrundsdyb forskelsbehandling ? Har en politiker en moralsk pligt til at sige nej tak til en så generøs ordning, som der angiveligt gælder for deres sygefravær ?

Som jeg husker Enhedslistens politik på dette her område, så er de fortalere for, at politikeres vilkår - alt andet lige - skal tilnærmes det regelsæt der gælder os andre almindeligt dødelige, ikk' sandt?

Du skal have ros for at turde kritisere Enhedslisten for ikke at vælge en post som beskæftigelsesborgmester. Hvis det ligger Enhedslisten så stærkt på sinde at behandle de syge og arbejdsløse med større rimelighed og værdighed, så burde Enhedslisten naturligvis have valgt denne post, men det gjorde de ikke, da det kom til stykket. Hvorfor gjorde de ikke det ?

Og endelig må jeg give Mads Jakobsen ret i, at forvaltningerne ledes af borgmestre, eller - som det hedder i Århus, hvor der fortsat er magistratstyre - rådmænd. Disse borgmestre og rådmænd er efter lov om kommunernes styrelse de øverste daglige ledere af forvaltningen og skal bl.a. påse, at al lovgivning overholdes samt at de politiske beslutninger - truffet i udvalg og kommunalbestyrelsen - føres ud i livet.

Kim Houmøller, Ömer Ozturk og birgitte andersen anbefalede denne kommentar
Mads Jakobsen

Jan Jensen, Teknik og Miljøforvaltningen drives skam af en borgmester og ikke af embedsværket. Mens den ene Enhedsliste borgmester er syg derhjemme til 102.000 kr. om måneden, så er en ny Enhedsliste borgmester tappert trådt til... til 102.000 kr. om måneden.

Ole Schwander, birgitte andersen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

Teknik og Miljøforvaltningen har fået en fungerende borgmester. Ligesom hvis f.eks. en privat virksomhed som Københavns lufthavn havde en direktør som måtte sygemeldes. så havde de fået en tappert fungerende direktør. Både den sygemeldte og den tappert fungerende ville få direktørløn. Så jeg ser ingen ko på isen....

Ifølge Berlingske er det Frank Jensen som skal afkræve yderligere dokumentation for sygeforholdet, hvis nogen skal, og det gør han ikke.

Ole Rasmussen

Nu hersker der generelt en syg kultur i Københavns Forvaltninger, så man skal tro man får hjælp derfra. Jeg synes bare det for Nina Hedager Olsen må være mere end svært at kunne se sig selv i øjnene. Er der noget vi ikke ved, så burde vi oplyses om det, men igen så fungerer det i København. De lever i deres eget univers. Nogen troværdig leder bliver hun aldrig, og hun trækker EL med ned.

birgitte andersen

Ole Rasmussen
Det er vist ikke kun i kbh.s forvaltninger der er en syg kultur.
Enhedslistens hovedbestyrelse, bakker da fuldstændig op om den ordning politikkerne har, se link
https://www.dr.dk/nyheder/politik/el-veteran-kalder-politikeres-saer-ret...
Og Pernille Skipper, udviser en uhørt arrogant opførsel ved ikke at vende tilbage på henvendelsen.
" Hun har tidligere henvist til Enhedslisten København med den begrundelse, at "det er deres bord, ikke mit".
Altså kan jeg konkludere at hun ikke vil tage ansvar, som leder for partiet enhedslisten.....
Dybt skuffende.

Mads Jakobsen

Jan Jensen, overborgmesteren sørger skam tit for at indkalde til sygesamtaler og afkræve lægeerklæringer. Men kun af almuen. Adelen går fri.

"Enten skal du vise dig som du er eller du skal være som du ses" Mevlana C.Rumi
"Fisken starter at lugte fra hoved"Anonyme
"Til hvem skal du klage ham dommeren som har voldtaget dit partifæller"Anonyme
Du får hende jeg får pengene ! Hvad med hende der blev voldtaget?
Får hun også penge ?
Det er hende som blev misbrugt fysisk og psykisk eller hvad??