Læsetid: 4 min.

Høtyve og fakler er ved at blive hentet frem i Venstre

Politisk set har Venstres formand Lars Løkke Rasmussen tabt magtkampen i partiet til en stadigt større flok frustrerede fritidspolitikere fra baglandet. Men psykologisk har han stadig en afgørende trumf: Han er langt mere koldblodig end sine tøvende modstandere
Uroen ulmer fortsat i Venstre. Så længe Jakob Ellemann-Jensen ikke tør træde frem og erklære sin ambition at blive ny formand for Venstre, vil Lars Løkke snarrådigt kunne lurepasse og igen kunne udnytte sine modstanderes vankelmodighed, skriver Lars Trier Mogensen.

Uroen ulmer fortsat i Venstre. Så længe Jakob Ellemann-Jensen ikke tør træde frem og erklære sin ambition at blive ny formand for Venstre, vil Lars Løkke snarrådigt kunne lurepasse og igen kunne udnytte sine modstanderes vankelmodighed, skriver Lars Trier Mogensen.

Mads Claus Rasmussen

24. august 2019

Sidste akt kan være ved at udspille sig for Lars Løkke Rasmussen (V). Indtil han officielt har trukket sig som formand for Venstre, eller ligefrem er blevet væltet af bondeoprøret nedefra, tør ingen dog afskrive ham endeligt. Sidste akt kan blive langstrakt og shakespearsk dramatisk.

Som partiformand og statsminister har Lars Løkke tidligere udvist en fabelagtig evne til at overleve selv de mest kropumulige situationer og har sågar formået at komme styrket tilbage.

Gennem en lang karriere i toppolitik har Løkke gang på gang vist, at han først for alvor træder i karakter, når han har ryggen mod muren. Derfor kan de mest spektakulære scener i opgøret om magten i Venstre stadig være i vente. Ingen forventer, at Lars Løkke vil opgive formandsposten frivilligt eller bare passivt.

Før eller siden ser festen dog ud til at stoppe. Toneangivende folk i Venstre skulle allerede her i løbet af weekenden have fået til opgave at fortælle både formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen, at det er slut. For dem begge. At hensynet til partiets ve og vel nu skal sættes over de to rivalers personlige intriger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

En partileder, der ikke gerne vil lede, er det bedste af det bedste.

Jan Weber Fritsbøger, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Venstre tilhænger nr. 1 - Venstre ved vi hvor vi har!
Venstre tilhænger nr. 2 - JA det ved vi.
Uafhængig - Hør i to, hvor har vi venstre?
Venstre tilhænger nr. 1 - Der oppe.
Venstre tilhænger nr. 2 - Der nede.

Venstre tilhængere kigger på hinanden og ender med at finde høtyvene frem for, at vælge deres nye skrædder.

Søren Jensen

Løkke sagde det jo selv: "Det bedste job i verden var at være statsminister i danmark."Hans eneste vej tilbage er jo som formand for venstre. Vi kender heller ikke til tilbud om konkurrerende topstillinger og Løkke er jo vandt til en hvis livsstil, en hvis status og ser sig selv som den bedste leder Danmark har haft til dato. Uanset hvad der ville være det bedste for Venstre eller det mest gentleman agtige så kommer Løkke ikke til at trække sig frivillig. Han skal sparkes ud.

Karsten Lundsby, Carsten Wienholtz, Per Torbensen, Helle Walther, Carsten Mortensen, Eva Schwanenflügel og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Er det langt om længe high noon i Wenstre?
Det kræver at en anden tør stille sig op på den forblæste gade og stirre Løkke stift i øjnene..
Og det ser det ikke umiddelbart ud til at nogen har den ringeste lyst til.

Nette Skov, Karsten Lundsby og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Hvis Løkke ikke trækker sig med resten af æren i behold, så bliver Venstre, det konservative om igen. Nok er Løkke kynisk og sig selv nærmest, men han er ikke dum. Han har opført sig torske dumt, men det er en anden sag. Nægter han at gå, i stedet for at indkalde til et ekstraordinært landsmøde, hvor han og
næstformanden trækker sig, og beder nye kandidater opstille inden for rimelig tid. Her vil der måske være flere til både formand og næstformandpost og et kampvalg finde sted.
Det er den bedste måde. Der har været en forkert kultur i Venstre i mange år. En gang 31 % i 2001 i dag 21 % på en god dag. DF er 21 mandater mindre end i 2015, er gået fra 21% til 8%. Løkke kan aldrig danne en regering uden DF igen. Går R til de blå ryger de ned igen. Så hvad er hans muligheder. ?? Gå NU.

Nette Skov, Karsten Lundsby og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Løkke har været på Mallorca mens uroen i hans part i buldrer løs, han er faktisk ikke værdig mere til at være dets formand. Først holdes ferie efter kaos, og nu med voldsom uro, går han i byen på Mallorca. Ud.!!

Ole Rasmussen

Det er vist Pressen som vil af med Løkke, og det har sat sine tunge spor i Venstreland, hvor folk er forvirrede. Jeg forstår ikke hvorfor en midtsøgende politik er så forfærdelig, men det mener den samlede Presse stort set, måske pånær Børsen. Nu skriver Berlingske at Ellemann & Støjberg er et drømmeteam, og tættere kan man vist ikke komme på indblanding udefra ved at opsætte egne ønsker om politisk retning. Jo mere til højre Venstre bevæger sig desto mere vil de tabe, det har jo netop gennemlevet som en umulighed, så fremtiden uden udmeldinger fra S er mere usikker end nogensinde. Jeg er faktisk begyndt at frygte for de få leveår jeg har tilbage.

Helle Walther

Nu bejler Løkke til Pape og K, og har aldrig svigtet den borgerlige lejr, det er helt misforstået, jeg synes han er enormt trættende . Der er ikke meget mand og leder i ham, man må stå ved det, man gør her i livet og ikke komme med dumme undskyldninger og fordrejninger bagefter.

Steffen Gliese

Det er ellers Jakob Ellemann og Stephanie Lose, der diskuteres som ny ledelse, altså en pragmatisk og midtsøgende ledelse.

Helle Walther

Ja eller Støjberg, hvad jeg ikke bryder mig om, Men summasumarum, jeg tror Løkke hænger fast med det yderste af neglene til det sidste. Jensen kan få nyt job hurtigt, Løkke ??? Og når man ikke er noget mere, så falder rygklapperne fra..... Måske fårehyrde på Færøerne var noget ? ( joke)

Jan Weber Fritsbøger

når løkke udtaler at det er det bedste job i verden at være dansk statsminister, så handler det om at det jo er lykkedes for løkke, og så handler det om erkendelsen af det umulige, i at blive præsident i USA, og det en tak mere umulige at blive verdenshersker,
altså ikke fordi løkke mangler de nødvendige kvalifikationer men på grund af ydre omstændigheder, som løkke desværre ikke kan få indflydelse på,
og så bliver det jo ekstra vigtigt at bevare bare lidt af den prestige han fortjener, og formand for venstre er dog lidt ærefuldt, i hvert fald i løkkes øjne.