Læsetid: 3 min.

Jeppe Kofod bryder tavsheden om Hongkong: Der skal udøves tilbageholdenhed fra alle parter

Udenrigsminister Jeppe Kofod vil fortsat ikke stille op til interview om situationen i Hongkong. Men i et tweet opfordrede han tirsdag eftermiddag til, at regeringen i Hongkong indleder en fredelig dialog med folket. »Meget intetsigende,« siger Søren Espersen om ministerens udmelding
En demonstrant bliver tilbageholdt af politiet under en demonstration i Hongkong. Nu opfordrer udenrigsminister Jeppe Kofod til, at alle parter skal være tilbageholdende. Det kalder Dansk Folkepartis Søren Espersen for »en speciel melding«: »Der er altså kun én part, der vil ytringsfriheden til livs i Hongkong, og det er Kina,« mener han.

En demonstrant bliver tilbageholdt af politiet under en demonstration i Hongkong. Nu opfordrer udenrigsminister Jeppe Kofod til, at alle parter skal være tilbageholdende. Det kalder Dansk Folkepartis Søren Espersen for »en speciel melding«: »Der er altså kun én part, der vil ytringsfriheden til livs i Hongkong, og det er Kina,« mener han.

Tyrone Siu

7. august 2019

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) bryder nu tavsheden om Hongkong.

»Bekymrende scener i #Hongkong udfolder sig fortsat. Enig med EU-erklæringer om, at tilbageholdenhed skal udøves fra alle sider. Regeringen skal indlede en fredelig dialog med folket i respekt for ytrings- og forsamlingsfriheden,« lød det tirsdag eftermiddag i et tweet fra ministeren.

Det sker, efter at Jeppe Kofod i en uge ikke har villet udtale sig om de massive protester i Hongkong.

Mandag kunne Information beskrive, hvordan han ifølge ministeriets pressetjeneste i sidste uge var »forhindret« i at stille op til interview om Hongkong. Imens udtalte han sig til en række medier om andre sager.

Tirsdag bad Information igen Udenrigsministeriets pressetjeneste om et interview med ministeren, men de oplyser, at Jeppe Kofod fortsat ikke stiller op til interview om sagen. I stedet har ministeren altså nu kommenteret kort på protesterne via sin private twitterprofil.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

"There are good people on both sides.."

(Gæt et citat)

Carsten Wienholtz, Lars Jørgensen, Karsten Lundsby, Thomas Tanghus, Jes Balle Hansen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Hvorfor skal vi hele tiden høre, hvad Søren Espersen mener? Han er jo bare ude for at fortælle, at DF stadig eksisterer. Hvis DF var i regering, ville de da heller ikke gøre noget, og risikere noget der fx gik ud over landbrugseksporten.

Frederik Groth Nordstrøm, Carsten Wienholtz, John Poulsen, Lars Jørgensen, Karsten Lundsby, Martin Rønnow Klarlund, Ete Forchhammer , Randi Christiansen, John Andersen, Niels Duus Nielsen, Steen K Petersen, Søren Kristensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Send pandaerne tilbage.

Frederik Groth Nordstrøm, John Poulsen, Martin Rønnow Klarlund, Randi Christiansen og olivier goulin anbefalede denne kommentar